reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj dziewczyno Ty sie wykończysz!
Czemu nie zrobisz jak radziłyśmy-postaw sprawę jasno-ja idę do pracy ty zostajesz w domu. No skoro nie może pracowac, to niech zobaczy jak ty odpoczywasz przy codziennych obowiazkach! Ratuj sie kobito

reklama
Hejo mamy Mi dzien minal wspaniale :)) Rano sniadanko pozniej zakupki Kupilam malej mnostwo sloiczkow i soczki i takie tam pysznosci ale najlepszym zakupem byl jumper z tygryskiem :)) Mala jest zakochana lubii w nim sobie skakac i bujac sie :) A pozniej kawka z kolezanka Nastepne zakupki spotkalam jeszcze dwie kolezanki :)) Obiadek Rosolek mmm i kfc pozniej tzn na zakupkach :)) Filmiki w domku i wspaniale spedzony czas z rodzinka :)) A teraz z tatuskiem filmiki malenka spii :))

Dobranoc moje drogie :))

Witam
Widze ze jestem pierwsza:szok::-D
Wlasnei mlody je snaidanie i niedlugo zmykamy do szkoly:-):tak:
Pogoda juz od rana jest super wiec pewnei przez cały dzien sie utrzyma:-)

Witam i ja :tak:

U mnie też pogoda ładna :tak:
Wczoraj leniuchowałam :-p Helenka była u babci, M pojechał na polowanie a ja była z Niki sama w domku :tak: A potem M zabrał mnie na zakupy, mogę się pochwalić dwoma nowymi parami butów i dwoma torebkami :-p:cool2: Muszę się jeszcze, za jakimiś spodenkami rozejrzeć bo te z prze ciąży kończą się na wysokości blizny po cc :baffled:

Lecimy dzisiaj do przychodni z Niki na pierwsze szczepienie, ale nie mam pewności czy ją będą szczepić :eek:

o prosze to ci mezul zaszalal, tzn razem zaszaleliscie ;-);-);-):tak::tak::tak:

ja mialam słaba zgage wieczorami a moj sie lysy urodzil

ja tez zimy nie znosze zaczna sie sniegi i machanie łopatą :sorry::sorry::sorry::sorry:
jak u nas snieg to zaspy na 2 metry przynajmniej

Ja oprócz odśnieżania ( a mieszkamy na rogu :no:) nie lubię tego opatulania się :no: ciepłe kurtki swetry, brrr

a ja juz hausa obejrzalam i czekam na teraz albo nigdy
zauwazylam ze wszystkie mniej wiecej w tym samym czasie mamy @
sprawdza sie stara regula (z moimi kol sie tez sprawdza)
dziewczyny (kolezanki, psiapsoly itp.) z jednej grupy społecznej @ przechodza mniej wiecej w tym samym czasie :szok::szok::szok::szok::cool2::cool2::cool2::cool2:
i co wy na to???

He, he, ja jeszcze nie mam @ :-p A co będzie później to zobaczymy...;-)

Hello:-):-):-)
U mnie juz cisza obejrzałam filmik i spadam do wyrka bo Zuzia dzisiaj po 6 wstała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jutro jade do MOPS-u walczyc o rodzinne. Zobacze co mi powiedzą...
Co do zgagi w ciąży to miałam straszną. Od 6 m-ca -wczesniej żadnych dolegliwości. najgorzej było w nocy jak musiałam siadac żeby sline przełknąć aż łzy w oczach stawały:szok: A Zuzia urodziła sie cała włochata... nawet na pleckach miała delikatne czarne włoski, ale na szczescie sie wytarły:-):-):-)
Dobranoc kobitki. Odezwe sie jutro jak wróce z MOPSu

Daj znać jak wrócisz :tak:

to po czesci tez chodzi o moje zmeczenie fizyczne jak i psychiczne.ja rozumiem kiedy 1 z rodzicow pracuje a 2 robi "wszystko" inne w domku i z dzieckiem ale nie kiedy 2 nie pracuje,a tylko 1 robi WSZYSTKO w dzien i w nocy,jestem tak zmeczona fizycznie ze wole by szybko zasnal niz mial wyc 3h a spychicznie zaczynam tak bardzo ze rycze wieczorami i nic mnie nie cieszy.

Kobietko, jak ty to wszystko wytrzymujesz :szok: A jeśli chodzi o spanie to ja cię rozumiem, jak mój wyjeżdżał na dłużej np na 2-3 tyg to ja to strasznie przezywałam a przytulenie się do brzdąca było bardzo uspakajające :tak:

witam porannie
nawet wyspana,wczoraj juz przed 22 poszlam spac ale po panienskim spalam niecale 5godz.
kaca-brak i fizycznego i moralnego:-p:-D
impreza udana!wytanczylam sie niezle,chociaz w klubie,malym zreszta byl niezly tlok:szok::szok:
wrocilysmy do sioryo 5 rano,ale zmeczona wcale niee bylam:tak::tak:
bylam bardzo grzeczna,sumienie czyste:-)
ciekawe jakie bedzie mial moj p za tydzien,bona kawalerksie do szwgra jedzie:sorry:

Witam,dzisiaj jestem padnieta...od 5 nie spie...
A mam takie pytanie jak zasypiaja Wasze dzieci?tzn chodzi mi o to ze Milos zod paru dni domaga sie tego bym to ja go usypiala tzn wystarczy ze połoze go do łóżka duzego i kolo niego a on 5minut i spi.Przekladam go potem do łóżeczka ale w nocy sie budzi i znowu chce do mnie...Tyle ze moj m. tez chce spac ze mna,a nie zebym to ja z synem spala.

prosze nie rób takiego błędu że pozwalasz małemu spac ze sobą :no::no::no: bo z dnia na dzien będzie coraz trudniej,dzieci szybko sie przyzwyczajają i w tedy będzie masakra.ma spac w swoim łóżeczku i tyle,popłacze troche i zrozumie że każdy śpi w swoim łozku.wiem ze to nie jest łatwe ale trezeba przez to przebrnąć:tak::tak::tak:

Jak go teraz przyzwyczaisz do spania ze sobą to już potem będzie bardzo trudno go odzwyczaić, odradzam mimo że to łatwy sposób na usypianie. Musi nauczyć się sam zasypiać:tak::tak::tak:

popieram w 100%:tak::tak::tak::tak::tak:

Probowalam ostatnio i co...2 godziny w nocy krzyczal...darl sie....z nerwow to prawie wymiotowal w tym lozeczku,czego on nie robil ;/ bylam w szoku.

bo zauwazył że jak pokrzyczy i zrobi histerię to mam go weźmie do łózka do siebie i dostaje to czego chce i będzie tak robił bo mu ulegasz :tak::tak::tak::tak:

Wiem ze on juz madry jest i rozumie ze mamusia,ale spedza ze mna caly dzien..tatuas ma go z reguly w nosie...mimo iz nadal NIE pracuje,to ja robie z nm i przy nim wszystko a jak maly placze to tatus potrafi czasem i sie "wyrazic odpowiedniio" do dziecka.To maly tez sie przezwyczail do mnie,chyba bardziej.

Oliwka też spędza ze mna całyczas , z tatą mało czasu a nauczyłam ja spać w łożeczku.tylko że u nas było usypianie przez lulanie na rękach do 8mies.w końcu powiedziałąm dość i nie było odwrotu.tez było mi ciężko.ale się nie dałam i nie odpuściłam.przez pierwsze 3 dni darła się po 2 godziny az w koncu usypiała sama.a na czwarty dzień usnęła już bez krzyku.dziecko musi wiedzieć co mu wolno a co nie,skoro będzie wiedzieć ze mu nie odpuścisz to sam odpuści i nie będzie o to walczyć.
musisz zacisnąć zeby i ma spac w łóżeczku,niech krzyczy,zmęczy się i uśnie,tak kika dni i będziesz miec problem z głowy.wiem że to jest drastyczna metoda ale konieczna no chybaże chcesz spać z dzieckiem niewiadomo do kiedy :sorry: musisz się zdecydowac czego tak naprawde chcesz:tak::tak::tak::tak:

to po czesci tez chodzi o moje zmeczenie fizyczne jak i psychiczne.ja rozumiem kiedy 1 z rodzicow pracuje a 2 robi "wszystko" inne w domku i z dzieckiem ale nie kiedy 2 nie pracuje,a tylko 1 robi WSZYSTKO w dzien i w nocy,jestem tak zmeczona fizycznie ze wole by szybko zasnal niz mial wyc 3h a spychicznie zaczynam tak bardzo ze rycze wieczorami i nic mnie nie cieszy.

musisz zmienic swoje rzycie,i męża też wychowac zeby Ci pomagał :tak::tak::tak:

Oj dziewczyno Ty sie wykończysz!
Czemu nie zrobisz jak radziłyśmy-postaw sprawę jasno-ja idę do pracy ty zostajesz w domu. No skoro nie może pracowac, to niech zobaczy jak ty odpoczywasz przy codziennych obowiazkach! Ratuj sie kobito

popieram lunę ,dobrze mówi więc zastanów sie co trzeba zrobić i działaj :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

więc witam się :-)
Oliwka nie dała mi dzis pospać,nie śpi od 5.30 :szok::szok::szok::szok::szok: tak tak od tej godziny niestety,moje dziecko nie ma dla swojej mamy litości :tak::tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i mlody juz w szkole,dziewczynki sobie grzecznie leza w łozeczkach:-)ja zdazylam uzj zjesc kawalek ciasta od wczoraj:-p
ANABUBKA
Super ze imprezka sie udala:tak::tak::tak:Nalezalo sie Tobie:-)

MH
Daj znac po lekarzu:-):tak:

EWELINKA
Wspolczuje Tobie takiego meza i wole sie nie wypowiadac na Jego temat:no::no::no:

więc witam się :-)
Oliwka nie dała mi dzis pospać,nie śpi od 5.30 :szok::szok::szok::szok::szok: tak tak od tej godziny niestety,moje dziecko nie ma dla swojej mamy litości :tak::tak::tak::tak:
Wspolczuje:no::no::no:Moje nigdy nie obudzily sie tak wczesnie i mam nadzieje ze nigdy tego nei zrobia:-p
Niedlugo znowu beda mi spaly do 10:-pniech tylko przyjdzie prawdziwa jesien i zima:-);-)
A wlasnie kiedy sie przestawia zegarki i w ktora strone???

reklama
dowikla zazdroszczę Ci tego ze dziewczynki Ci tak długo śpią,oj jak ja bym chciała a nie o takich porach nieludzkich :tak::tak::tak::tak::tak:

przestawiamy zegarki w pażdzierniku w osttania sobotę o 1h do tyłu i noc robi się dłuzsza w tedy :tak::tak::tak::tak:

Do góry