reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

musze poeiwedziec ze moj p dzielnie sobie poradzil jak mnie nie bylo:-)duza byla u mamy wiec tylko mala sie zajmowal.i tylko raz domnie zadzwonil czy dotarlam do siostry:szok::szok::szok:tylko raz.
ano sasiadka mi powiedziaa ze wszyscy oburzeni,ze jak ja moglam mezaz dziecmi zostawic w domu a sama wyrwalam sie na imoreze.no pewnie,a mi to sie nic od zycia nie nalezy co???????pewnie tesciowei oburzeni i sasiad:-p ale mam ich w nosie:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ale powiemm wam ze sie bardzo odstresowlam,wczoraj z przyjemnoscia wrocilam do domu,do dzieci i do meza i przyejmnie zakonczylismy wieczor:-D:rofl2:
@ dopeiro dzis mnie porzadnie dogonila,wczesniej mialam tylko plamienie,wiedziala co robi:-p:-D

Wspolczuje:no::no::no:Moje nigdy nie obudzily sie tak wczesnie i mam nadzieje ze nigdy tego nei zrobia:-p
Niedlugo znowu beda mi spaly do 10:-pniech tylko przyjdzie prawdziwa jesien i zima:-);-)
A wlasnie kiedy sie przestawia zegarki i w ktora strone???

zegarki sie przestawia w ostatni weekend padziernika czyli w tym roku 24padzeirnika!o godzine do tylu

co do usypiania-,moje sama zasypia w sowim lozeczku,od zawsze.czasami musze posiedziec obok lozeczka,albo p.nieraz zasypia caliem sama.czasami ja ululam na kolanach jak jest chora czy cos.ale poza tym wie ze spiw lozeczku.nie wolno sie dac sterryzowac dziecku!

mala wstala wiec ja odpadam bo obowizaki wzywaja.pora wrocic do rzeczywistosci.akumulatory na jakis czas naldowane.p dzis pierwszy dzien w nowej pracy,ciekawe jak mu idzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam poniedziałkowo ide kawke zrobic i popisze na chwilke z wami :tak:dzisiaj chciałam kamilka w nocy przestawic zeby pił wode mineralną ale nie chciał a zawsze wypije jedną butle chebatki dzisiaj pobił rekord bo wypił 3 a jak mu dawałam wode to pluł nią

Witam porannie:-):-):-)
Ja dziś cały dzień z dzieckiem w domu tak więc pod koniec dnia zapewne szału dostanę;-);-);-)

to po czesci tez chodzi o moje zmeczenie fizyczne jak i psychiczne.ja rozumiem kiedy 1 z rodzicow pracuje a 2 robi "wszystko" inne w domku i z dzieckiem ale nie kiedy 2 nie pracuje,a tylko 1 robi WSZYSTKO w dzien i w nocy,jestem tak zmeczona fizycznie ze wole by szybko zasnal niz mial wyc 3h a spychicznie zaczynam tak bardzo ze rycze wieczorami i nic mnie nie cieszy.

Ja to ci radzę wyjedź do mamy na parę dni, jak nie możesz sama to weź dziecko a potem zostaw je z mamą na kilka godzin a ty wyjdź sama na długi spacer i przemyśl sobie wszystko. Z twoich postów widać jak bardzo jesteś zmęczona tym wszystkim i potrzebujesz odpoczynku tak fizycznego jak i psychicznego bo inaczej będziesz wciąż nerwowa chodziła i zacznie to się odbijać również na dziecku. Zadbaj Ewelina o swoją psychikę bo inaczej się wykończysz!!!

witam porannie
nawet wyspana,wczoraj juz przed 22 poszlam spac ale po panienskim spalam niecale 5godz.
kaca-brak i fizycznego i moralnego:-p:-D
impreza udana!wytanczylam sie niezle,chociaz w klubie,malym zreszta byl niezly tlok:szok::szok:
wrocilysmy do sioryo 5 rano,ale zmeczona wcale niee bylam:tak::tak:
bylam bardzo grzeczna,sumienie czyste:-)
ciekawe jakie bedzie mial moj p za tydzien,bona kawalerksie do szwgra jedzie:sorry:

Skoro ty byłaś grzeczna to twój mężuś też będzie:tak::tak:;-);-) no i super że impreza udana:tak::tak:

Wspolczuje:no::no::no:Moje nigdy nie obudzily sie tak wczesnie i mam nadzieje ze nigdy tego nei zrobia:-p
Niedlugo znowu beda mi spaly do 10:-pniech tylko przyjdzie prawdziwa jesien i zima:-);-)

Jak dziewczyny już pisały w ostatnią sobotę października przestawia się zegarki:tak::tak::tak:
Idę teraz swoim brzdącem trochę się zająć, a potem pranie mnie czeka i sprzątanie, do potema:-):-):-)

witam porannie
nawet wyspana,wczoraj juz przed 22 poszlam spac ale po panienskim spalam niecale 5godz.
kaca-brak i fizycznego i moralnego:-p:-D
impreza udana!wytanczylam sie niezle,chociaz w klubie,malym zreszta byl niezly tlok:szok::szok:
wrocilysmy do sioryo 5 rano,ale zmeczona wcale niee bylam:tak::tak:
bylam bardzo grzeczna,sumienie czyste:-)
ciekawe jakie bedzie mial moj p za tydzien,bona kawalerksie do szwgra jedzie:sorry:
No to dobrze ze sie wybawiłas należało ci sie.Mój jak poszed na kawalerskie swojego szwagra to go do klubu nocnego wzieli znaczy koledzy wzieli przyszłego pana młodego Mój ma szczescie ze nie po slubie jeszcze bylismy
więc witam się :-)
Oliwka nie dała mi dzis pospać,nie śpi od 5.30 :szok::szok::szok::szok::szok: tak tak od tej godziny niestety,moje dziecko nie ma dla swojej mamy litości :tak::tak::tak::tak:
Oj nie ma litosci
Oj masz dobrze. Zazdroszcze
dowikla zazdroszczę Ci tego ze dziewczynki Ci tak długo śpią,oj jak ja bym chciała a nie o takich porach nieludzkich :tak::tak::tak::tak::tak:

przestawiamy zegarki w pażdzierniku w osttania sobotę o 1h do tyłu i noc robi się dłuzsza w tedy :tak::tak::tak::tak:
Bedziemy dłużej spały:tak:
musze poeiwedziec ze moj p dzielnie sobie poradzil jak mnie nie bylo:-)duza byla u mamy wiec tylko mala sie zajmowal.i tylko raz domnie zadzwonil czy dotarlam do siostry:szok::szok::szok:tylko raz.
ano sasiadka mi powiedziaa ze wszyscy oburzeni,ze jak ja moglam mezaz dziecmi zostawic w domu a sama wyrwalam sie na imoreze.no pewnie,a mi to sie nic od zycia nie nalezy co???????pewnie tesciowei oburzeni i sasiad:-p ale mam ich w nosie:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ale powiemm wam ze sie bardzo odstresowlam,wczoraj z przyjemnoscia wrocilam do domu,do dzieci i do meza i przyejmnie zakonczylismy wieczor:-D:rofl2:
@ dopeiro dzis mnie porzadnie dogonila,wczesniej mialam tylko plamienie,wiedziala co robi:-p:-D
No to brawa dla M

a jak chirurgicznie to nie moglby ci trzech na raz charatnac:confused::confused::confused::confused:
prywatnie idziesz czy panstwowo :eek::eek::eek::eek:
ciekawa jestem bo moja mama ma do wyrwania 4 zeby z perzodu i nikt jej na raz nie chce wyrwac
a ona cykor jak i ja :sorry::sorry::sorry::-D:-D:-D:-D
No właśnie nie można tyle na raz zębów wyrywać. Ja mam gorzej bo mi dwie ósemki nawet do połowy nie wyszły a jedna wcale a muszę wszystkie wyrwać. Za duży ból potem jest, a dentyści nie chętnie wyrywają zęby teraz :no:

Oliwka już najedzona,wykapana i lezy w łóżeczku.czekam az zasnie :tak::tak::tak:

dowikla oby jak najdłużej było ciepło bo ja nie lubię jesieni i zimy,tak zimno i skończą sie te długie spacery,brrrr ja chcę lato :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja też chce lato ale nie takie gorące :tak:

No to super miałas, przynajmniej mniej stresu teraz po takiej zabawie :-D no i brawa dla M :tak: czekamy na fotki :-)

to po czesci tez chodzi o moje zmeczenie fizyczne jak i psychiczne.ja rozumiem kiedy 1 z rodzicow pracuje a 2 robi "wszystko" inne w domku i z dzieckiem ale nie kiedy 2 nie pracuje,a tylko 1 robi WSZYSTKO w dzien i w nocy,jestem tak zmeczona fizycznie ze wole by szybko zasnal niz mial wyc 3h a spychicznie zaczynam tak bardzo ze rycze wieczorami i nic mnie nie cieszy.
Oj kobieto postaw się w końcu! Tak nie może być! Wykończysz się, a to zaszkodzi tobie i dziecku bo na nim się to też odbije! Powiedz w końcu swojemu że ma ruszyć 4 litery i coś zrobić a jak nie to po cholere Ci taki facet co tylko tlen zabiera! Ja bym swojego jż dawno spakowała i wywaliła do mamusi :wściekła/y: A co do spania to duży błąd, potem same problemy będą :tak: mi Kubek zasypia na łóżku bo tam ma więcej miejsca a on bardzo ruchliwy jest, kładę się obok niego, jak zaśnie to chyc do łóżeczka i śpi. Wiadomo wyjątki są jak śpi ze mną ale to tylko jak chory jest albo coś mu odbije :tak:

Witam w nowy tydzień!
Kuba śpi i M też :wściekła/y: jakby wczoraj i w nocy nie spał :crazy: mam ochotę go wiadrem zimnej wody obudzić :wściekła/y:
Drugie pranie się już robi, jeszcze jedno mnie czeka ale na szczęście już wszystko zrobiłam :tak: tylko ziemniaki obrać i luzy. @ daje się we znaki, leci jak z wodospadu :no::wściekła/y: dobrze że ktoś tampony wymyślił bo tak to bym siedziała w domu :tak: pogoda się ładna zrobiła oby tak jak najdłużej było :tak:
Wczoraj na festynie miałam ubaw z Kubka. Taką zawiechę złapał na karuzele że szok. Nie chciał odejśćod barierek tak się ich trzymał mocno :tak: ale fajnie wygladał :-D dzisiaj M idzie do pracy na szczęście, bo bym chyba szłu dostała :no:
lecę do prania potem zaglądnę jak dam radę ;-)
Miłego poludnia życzę :-)

Jestesmy juz po sniadanku:tak:Ja zdazylam posprzatac sobie cala chate i balkon,wypralam dwie pralki prania z czego jedno juz powiesilam na balkonie a za drugie sie niedlugo tez wezme:-):tak:Ciekawe tylko kto mi to wyprasuje:-p:confused2:
Mlode na razie sie bawia wiec moge troszke posiedziec
Miesko na dwa obiady wlasnie konczy sie smazyc:-)Pozniej tylko zrobie sos i pyzy wstawie:-):tak:

BEATA
Wspolczuje takiej @:no::no::no:U mnei nie jest tak zle na szczescie,ale za to mam czesciej bo tak co 24-25 dni

Dowikla ja jestem chętna do wyprasowania, akurat lubię :tak: ale z zamian za pyzy hmm jak ja dawno ich nie jadłam :-p a z @ to ja mam różnie, tabletki biorę więc wiem kiedy dostanę ale pierwszy raz mam taki że leciiiiiii jak nie wiem co :no:

Dowikla ja jestem chętna do wyprasowania, akurat lubię :tak: ale z zamian za pyzy hmm jak ja dawno ich nie jadłam :-p a z @ to ja mam różnie, tabletki biorę więc wiem kiedy dostanę ale pierwszy raz mam taki że leciiiiiii jak nie wiem co :no:
Ok to jestemy umowione:-);-)
Obiad bede miala tak kolo 16:tak::tak::tak:

Ja ja bralam tabletki to tez mialam regularnie co 28 dni,ale mi zadne tabletki nie sluzyly:no:Raz bralam Logest a raz Cilest.Po jednych bolala mnie glowa i chcialo mi sie wymiotowac a po drugich jadlam przez cala noc:-D:szok:

reklama
Ja biore cilesty ale teraz mam ostatnie opakowanie i sobie robię przerwę na jakiś czas :tak: moja koleżanka brała cały czas przez jakieś 3 lata cilesty i jej wykryli guza w przysadce mózgowej, prawdopodobnie przez to że barła tyle lat tabletki bez żadnej przerwy :no: teraz bierze jakieś silne leki a dziewczyna o rok ode mnie młodsza :-( strach normalnie :no: nie wiadomo czy będzie mogła mieć dzieci przez te leki bo takie silne są. Będzie musiała zdecydować, albo zdowie albo dziecko. Jak nie bierze leków to guz rośnie :no: ale teraz na szczęście się dobrze czuje już :tak:

Lecę do prania bo zgnije w pralce i do wc bo nie zaleje :no: dosłownie :no: zaglądnę potem :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry