reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wszystkie mamy! Chciałabym się do Was dołączyć, jestem mamą 15mc Maksa, mam 25 lat, obecnie nie pracuje, jestem w domu z synkiem. Choć sytuacja mnie zmusza do pracy zarobkowej ale nie jest tak łatwo w zawodzie!:( Mieszkam w Lublinie (jest może ktoś z LBN a dokladnie z Czubów?). Leci dzień za dniem,teraz jeszcze pogoda okrotna wiec i na dwór nie chce się nosa wystawiać!:( Buziaczki

reklama
No Oliwka usnęła,dałam jej czas do równo 13.00 ze jak nie usnie to juz nie będzie spała ,patrze jest minuta po a ona spi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D wredota mała :tak::tak::tak::tak::tak:

Witam wszystkie mamy! Chciałabym się do Was dołączyć, jestem mamą 15mc Maksa, mam 25 lat, obecnie nie pracuje, jestem w domu z synkiem. Choć sytuacja mnie zmusza do pracy zarobkowej ale nie jest tak łatwo w zawodzie!:( Mieszkam w Lublinie (jest może ktoś z LBN a dokladnie z Czubów?). Leci dzień za dniem,teraz jeszcze pogoda okrotna wiec i na dwór nie chce się nosa wystawiać!:( Buziaczki

witamy nową mamę,pewnie że możesz dołączyć.napisz coś więcej o sobie o rodzince.:tak::tak::tak::tak::tak: może bys wkleiła jakies Wasze fotki :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam,witam:-)

Moje juz leza w lozeczkach i mam nadzieje ze zaraz beda spaly;-):-)Ale mnie plecy napierniczaja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Bardzo bym chciala tylko nie wiem jak to zrobic!:-( A co do mojej rodzinki. Mam na imię Monika, mój mąż Wojtek a synek Maksio! Mieszkamy obecnie w Lublinie, ja tu się urodziłam, przez kilka lat byliśmy w Warszawie, tam mieszkaliśmy i pracowaliśmy. Potem okazało się że jestem w ciązy, w 6mc poszłam na zwolnienie,z dzidziusiem nie było do końca dobrze, więc byłam w domu. Urodziłam Maksa przez cc 12 lipca 2008r.:) i tak sobie żyjemy we trójkę od tamtej pory.:-)

moze :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wiki jak ty robisz zupę koperkową?????? bo nigdy powiem szczerze nie jadłam :sorry: dobra jest?????

wiki ale się nabrałam bo masz suwaczek ciążowy i nie doczytałam ze to twojej siostry i myślałam ze przed anmi ukrywałaś tą ciąże a to 35tydz :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A no założyłam sówaczek siostrzyce.
A co do zupy to ja ją robie tak albo na kosci albo na kostce rosłowej do gotującej sie wody wsypuje ziemniaki pokrojone w kostke marchewke pietruszke startą na grubym tarle troche ryżu i troche koperku no i to sie tak gotuje jak juz ziemniaki bedą ugotowane dodaje wiecej koperku i zalewam smietane i to zagotuje i gotowe wiadomo jeszczewegete do smaku i gotowe
wkurzyłam się,Oliwka już od godziny lezy w łożeczku i nie chce spać.zaraz ją ubieram i nie dam jej spć dziś nic bo mnie do szału doprowadza ostatnio to jej spanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

spiewa sobie piosenki :ogórek,Zuzia lalka nieduża,jagódki i mówi idzie rak nieborak :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D i prowadzi monolog z lalkami :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

normalnie nie mam do niej sił z tym spaniem :no::no::no::no:
Oj to mała agentka:-D
Witaj i pisz czesto

Witaj:-):-)

Agnes- ja uwielbiam zupe koperkową:tak::tak::tak:

ja daje kostke rosołową- albo wywar z jakiegokowiek mięsa-byle nie wędzonego:-D

do tego jakas marcheweczka czy coś wiadomo;-)

pęczek koperku siekasz na drobno dajesz do około 0,7 l wywaru, chwileczkę razem gotujesz- wytarczy 5 min do tego ziemniaczki pokrojone w kosteczke-ugotowane, zabielasz śmietaną i gotowe:tak:

A no założyłam sówaczek siostrzyce.
A co do zupy to ja ją robie tak albo na kosci albo na kostce rosłowej do gotującej sie wody wsypuje ziemniaki pokrojone w kostke marchewke pietruszke startą na grubym tarle troche ryżu i troche koperku no i to sie tak gotuje jak juz ziemniaki bedą ugotowane dodaje wiecej koperku i zalewam smietane i to zagotuje i gotowe wiadomo jeszczewegete do smaku i gotowe

Oj to mała agentka:-D

Witaj i pisz czesto
ja robie inaczej:-D spróbuje kiedys po Twojemu;-) tylko jakoś ten ryż mi do konca nie podchodzi do tego...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bardzo bym chciala tylko nie wiem jak to zrobic!:-( A co do mojej rodzinki. Mam na imię Monika, mój mąż Wojtek a synek Maksio! Mieszkamy obecnie w Lublinie, ja tu się urodziłam, przez kilka lat byliśmy w Warszawie, tam mieszkaliśmy i pracowaliśmy. Potem okazało się że jestem w ciązy, w 6mc poszłam na zwolnienie,z dzidziusiem nie było do końca dobrze, więc byłam w domu. Urodziłam Maksa przez cc 12 lipca 2008r.:) i tak sobie żyjemy we trójkę od tamtej pory.:-)
Dzien wczesnie jak ja urodziłas synka ja tez przez cc:tak:

No i mamy zaliczoy spa er i zakupki, mala w łóżeczku, chyba zasypia.

ale mnei pogoda w konia zrobiła, ak przez okno smętno wyglądało, ubrała koszulkę , sweterek i jeszce kurtkę mia lamzałożyć, i biorę sie za mała, ale myśle, sprawdze ile stopni, a tam 20!!! O ja cie kręce, w saej bluzeczce poszłam i naet nie po myslalam, ze zimno, szok, o ej porze tak pieknie. Nasza polska jesien!!!

zakupy wypakowane, mała zasnie i biore sie za jablecznika. mialam obic wczoraj, ale jejek nie mialam ( nawet nie wiedzialam) a nie chcialo mi sie wychodzic w ta pogode.

Dzis za to jak mała sie przespi zaliczymy jeszcze jedn spacer, mysle o solankach, niech pobiega po lisciach, bedzie ubaw.

Moja Oliwka od kilku dni z wielką checią chce się bawić autami :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

mamy w domu kilka resoraków i bawi sie nimi na okrągło,będę musiała jej jakieś auta dokupić bo normalnie mnie zamęczy.

wczoraj zbudowałam jej garaż z klocków i stale się nim bawimy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ona chyba powinna urodzić sie chłopakiem skoro ma takie ciągotki do aut :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Moja tez od zawsze kocha auta, i te prawdziwe i te zabawkowe! Ostatnio wszytskie wylądowały chyba pod łózkiem albo w innych zakamarkach, to pzrypomniała sobie o lali

wkurzyłam się,Oliwka już od godziny lezy w łożeczku i nie chce spać.zaraz ją ubieram i nie dam jej spć dziś nic bo mnie do szału doprowadza ostatnio to jej spanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

spiewa sobie piosenki :ogórek,Zuzia lalka nieduża,jagódki i mówi idzie rak nieborak :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D i prowadzi monolog z lalkami :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

normalnie nie mam do niej sił z tym spaniem :no::no::no::no:
:-D:-D:-D
Jak moja nie może zasnąc, to trzymam ją do wieczora bez spania, bo jak za pózno później pójdzie, to nocka zarwana. Ale kochana, dziecko, które cicho w łóżeczku siedzi choc nie spi to skarb, i tak wolna jestes i mozesz odpoczywac, czy sie czyms zając!!!

No witamy nową domóweczkę. Że tez wszytskie tak daleko ode mnie, no mówię, że sie stąd wyprowadze!!!:-D:-D:-D

No Oliwka usnęła,dałam jej czas do równo 13.00 ze jak nie usnie to juz nie będzie spała ,patrze jest minuta po a ona spi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D wredota mała :tak::tak::tak::tak::tak:
No co za kochane dziecko! Oj MATKA- jak ty tak mozesz o takim aniołku:-D:-D:-D

reklama
ja robie inaczej:-D spróbuje kiedys po Twojemu;-) tylko jakoś ten ryż mi do konca nie podchodzi do tego...
To nie koniecznie musisz dawac ryz
No to może i ja sie doprosze o ten przepis na kalafiorową????
A Ja kalafiorową robie prawie ze tak samo jak koperkową tylko ze dokładam jeszcze kalafior i daje koperek tylko na sam koniec tak troszke wtedy jest lepsze

Do góry