reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kurczę nie wierzę Oliwka już spi :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

jestem w mega szoku.
zawsze usypia w południe z 1-1,5h to był u niej standart.

Ale dziś przyjechała do niej paczka,kupiłam jej na allegro teletubisia Po-czerwonego usypiacza :tak::tak::tak::tak: wygrywa delikatne melodie kołysanki i teletubiś mówi co jakiś czas AHHh aaaa zachęca do spania.

I normalnie Oliwka wtulona w tego teletubisia i słuchająca tej kołysanki usnęła mi w niecałe 15min bez żadnych fochów,zabaw czy śpiewów.:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

A to żywy dowód :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
świetna fotka:tak:
ile kosztuje taki teletubiś?
Witajcie kochane....
nie zagladalam tu dawno... :-(
ale sporo sie dzialo ostatnio :confused2:
przedwczoraj od rana mialam straszne bole na samym dole - nie wiem nawet czy mozna nazwac to podbrzuszem ale ruszyc sie nie moglam....
pojechalismy na 7 na badania (morfologia i glukoza) no i potem do mojej mamy bo mojego m przerzucili na inna zmiane i pracuje od 11:30 do 19:30 - wcale mi to nie na reke :no:
i u mamy chodzilam juz praktycznie jak robocop :confused2:
moj m kazal mi sie klasc poki jest jeszcze w domu wiec sie polozylam ale jak wstalam to juz bardziej bolalo wiec m kazal mi echac do lekarza - twierdzilam ze zaraz przejdzie i nie bede nie potzrebnie jechac
m poszedl do pracy, ja potem z mama na zakupy (bo troche przeszlo) a potem oni pojechali zalatwiac sprawy wiec polozylam sie z Sewkiem i zasnelismy - po jakims czasie sie obudzilam, no to byl koszmar nie umialam ruszyc a jak sie obracalam (z ledwoscia) to cos mi strzelalo wlasnie tam na dole :eek:
i jak usiadlam to ruszyc sie nie moglam - jakby mnie sparalizowalo - chcialm kogos wolac ale nikogo nie bylo myslalam ze sie rozplacze tak strasznie bolalo :-:)-(
wiec dlugo nie czekalam zadzwonilam do lekarza - kazal zaraz przyjechac - poczekalam na rodzicow i pojechalam...
weszlam bez kolejki... zrobil mi badania (bez usg) i tak: szyjka zamknieta, on nawet nie mial wynikow moczu morfologii i glukozy wiec trudno bylo mu cokolwiek powiedziec ale stwierdzil ze to prawdopodobnie od kregoslupa ze mam nacisk i dlatego tak boli, kazal sie oszczedzac :sorry: a m dal zadanie robic mi masaze kregoslupa i kosci ogonowej no i smarowac zelem...
powiedzial zebym przejechala sie do szpitala na obserwacje :confused2: nie pojechalam.
dokladniejsze informacje uzyskam dopieor 10 listopada jak bede miala ze soba wyniki i zrobi mi usg :tak:
na szczescie teraz jest lepiej fakt boli jeszcze kiedy wstaje (dlatego boje sie klasc - unikam wrecz tego)
No to tyle u mnie....

dzisiaj juz zaczynamy robic tam pomalu lazienke :-D
jedna pocieszajaca mnie wiadomosc :laugh2:
no i wkoncu mam neta bo przez 2 dni nie mialam... :angry:
oj bidulko kochana moja koleżanka miała takie bóle jak jej się spojenie łonowe rozchodziło cierpiała tak 2 tygodnie no i do końca ciąży musiała się oszczędzać bo lekarz jej powiedział że w przeciwnym razie szpital....więc tulam cię mocniutko kochana:tak:

Pati spojenie łonowe się rozchodzi :tak: Boli strasznie jak sie rusza :tak: Ale to nic groźnego, przejdzie szybko :tak: Ja też tak miałam :eek:
o właśnie o to mi chodziło:rofl2:
Czesc mamuski :-)
Ja juz padnieta a dopiero poludnie hihihi

Od 5 rano na nogach jestem
Oliwka kochana dala w nocy mamie pospac Obudzila sie tylko 1 Normalnie SZOK
Obudzila sie wypila troszke herbatki ale doslownie kilka lykow i spala dalej do 6 Gdzie ja ubralam i jechalysmy po 6 :-)
Normalnie kochane mam dziecko :-)
Przed Katowicami sie Oliwka uspala wiec musialam z nia spacerowac I jeszcze babka z labolatorium mowila aby poczekac jesczze aby bylo 2 godziny po jedzeniu I lazilam Pozniej pobieranie krwi bylo straszn e Bedzie miala siniaki Biedna Nie umialy sie jej wkuc :-(
Pozniej poszlam do Mc donaldsa Ja na herbatke Oliwka naserek Musialam ja nakarmic przed autobusem Ona szalala w autobusie Jak wyszlysmy to usnela I spi w wzoku teraz JUZ PRAWIE 3 GODZINY wlasnie sie budzi lece do pozniej
brawa dla oliwki i jej dzielnej mamusi:tak:
cześć, dotarłam wreszcie, od rana cały czas cos robię a najwięcej czasu zajeło mi rozpalenie w piecu:crazy::crazy::crazy: ja jestem typowy mieszczuch i nie bardzo daję sobie radę z takimi rzeczami:confused2:

ja dodaję zawsze kaszę manną zamiast bułki tartej i kupuję taką pzyprawę z galeo do mielonych kotletów:tak:

i ode mnie też wszystkiego naj naj naj

super wieści, dzielny chłopak:tak::tak::tak:

a gdzie się pozbyłaś dzieci, że do niego jedziesz?

tego rozpalania w piecu jest tylko taki pożytek, że mam już ciepła wodę i mogę zrobić pranko w rękach (jak ja tego nie cierpię:no:)

Anabuba my nie możemy mieć zwrotu vatu bo dom nie był na nas zapisany jak się wykańczaliśmy zresztą dzisiaj też jeszcze nie jest, mamy dopiero postanowienie o nabyciu spadku, więc wszystkie koszty obarczone są podatkiem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

idę po pranie do teściowej, pewnie się już skończyło, u rodziców popsuła się pralka więc część muszę prać ręcznie niestety:wściekła/y:

u Was pada?????? u mnie jest trochę ciemno ale deszczu ani kropli:no: może to lepiej bo m wreszcie potnie drewno na opał bo leży od czasu tej śnieżycy:szok::szok::szok:i ciągle jest mokre

do potem;-)
kochana ja 30 lat mieszkałam w domu w którym był piec do palenia i jak mama wyjeżdżała na wczasy albo do sanatorium to albo tatko przyjeżdżał mi palić w piecu albo mój brat albo wujek w innym razie miałam lodówkę:eek::eek::eek::eek:
kochana chyba nie doczytałaś pytania to ponawiam:-)i jak z ty,mi pieniędzmi z kradzieży?musicie je oddać do firmy???

a my zaliczyliśmy spacerek:tak::tak::tak:zrobiło się cieplutko wyszło słoneczko dzieciaki bez gorączki to wyszliśmy na godzinny spacerek:tak::tak:i od razu jakiś humor mam lepszy:-)ja jestem uzależniona od tlenu i spacerów:rofl2:

reklama
no mni juz meczy od jakiegos czasu - czaeme jak maly cos chce w nocy to tylko sama do siebie mowie "ku**** chyba nie wstane" :sorry::sorry::sorry:
ale po jakims zcasie daje rade...
jeszcze tylko musze wycyrklowac i obrac najlepszy sposob wstawania bez bolu :tak::tak:
ale wogole zauwazylam ze brzuch mi opadl - dla mnie o duzo

ok dziewczyny ide robic obiad bo pewnie maly wstanie za chwile a obiad nie zrobiony - nic :confused2::confused2::confused2:

pati współczuję tego bólu.
a jesli chodzi o opadnięcie brzucha to chyba trochę za wcześnie :sorry:
ja już Ci pisałąm ostatnio w sms uważaj teraz bardziej na siebie jesteś dopiero w 27tyg ,więc maluszek powinien jeszcze długo tam być.
ja wiem ze chcecie jak najszybciej z tym remontem ale nie kosztem zdrowia,nie mozesz się tak przemęczać i biegać jak szalona cały dzień.
pati bo bita będziesz :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

my własnie obiadek zjedlismy.nic specjalnego nie robiłam:ziemniaczki ,jajko sadzone i suróweczka z kapusty kiszonej,marchewki i cebulki.
ale było pyszne.

Oliwka jeszcze śpi ale się przed chwilką przebudziła,przytuliła znowu teletubisoa i poszła spać dalej.

M tez już spi :tak::tak::tak::tak::tak:

Witaj AGUNIU
Fajnei Cie widziec:tak::tak::tak:

PATRYSIU
A teraz do Ciebie:tak:Ty sie babulcu jeden oszczedzaj:tak::tak::tak:Nie przemeczaj si ei duzo odpoczywaj tym bardziej ze piszesz ze obnizyl sie Tobie brzusio:tak:Do porodu masz jeszcze bardzo duzo czasu a wiec nas tu sluchaj:tak::tak:
A i jeszcze jedno we wtorek wyslalam Tobie paczuszke:-)Tzn sie Twojej coruni

malinka ja kupiłam używanego tego teletubisia za 30zł:tak::tak::tak::tak::tak::tak: a wygląda jak nówka :tak::tak::tak::tak: dlatego jestem zadowolona z tego zakupu :tak::tak::tak::tak:
wow to super okazja:tak::tak::tak:
słuchajcie są butelki do mleka by;le nie avent z pojemnością 330 ml albo więcej????bo antek ma typową bebe confort z pojemnością 250 ml ale dla niego to wieczorne mleko +kaszka to za mało:szok:

malinka jak byś chciała to znalazłam teraz na allegro promocję ten teletubiś nowy jest za 46zł

TELETUBIŚ BIG HUG GRA SWIECI TELETUBISIE PROMOCJA (786647954) - Aukcje internetowe Allegro

moim zdaniem taniutko :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
No tanie sa te teletubisie:tak::tak::tak:Moje tez uwielbiaja teletubisie ale tylko tak na chwilke;-)Maja te co tancza ,te z telewizorkiem i cale stado tych malych pluszowych i co..teletubisie leza sobie z innymi zabawkami gdzies tam:no:czasami sie chwilke pobawia i na tym koniec

reklama
Do góry