reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Meduska dawaj mu cyca nawet jak butlą dokarmiasz :tak: mojej siostry syn to co dwie trzy godziny je i w nocy też i tylko na cycu leci, chyba że już jej wszystko zjadł i już nie ma to wtedy mu daje mleko z butli. Ratuj mleko w cyckach bo warto. Ja karmiłam Kube tylko przez 7-8 tygodni bo kolki miał straszne od mojego mleka, nie służyło mu na to wygląda. A Ty ratuj póki możesz, dużo pij przede wszystkim :tak:
Dorota a czemu Ty jej dajesz jeść w nocy? Na wieczór przed snem mleko jej dajesz z czymś czy jak?

reklama
medeuska moze udaloby nam sie spotkac w nastepnym tygodniu :-)
Sunday Oliwka je labo kaszke na gesto Zdrowy brzuszek kaszka na dobranoc Albo mleko z butli i tam tesz dodaje jej troche tej kaszki

Moja solenizantka wstala Juz ja wysciskalam Marudzi Ide ja narmic i spadamy

medeuska napisalam ci wiadomosc na priv :-)

ja to na poczatku mialam dużo- ale mały sie nie najadał:confused: zjadał tonami -godzinami wisiał na cycu- potem z ciekawości odciągałam i dawałam mu butli żeby wiedziec mniej wiecej ile zjad to byłam w szoku- widocznie moje mleko nietreściwe:-p:-p:-p:-p a potem w dodatku zaczął zanikać- w koncu doszłam do wniosku że nie ma sensu na siłe tego ratować skoro on i tak sie moim mlekiem nie najada a przeciez nie bede całymi dniami siedziec tylko i go karmić bez nawet godzinnej przerwy w dniu:sorry2:

Pewnie, że ma co na siłe!Ja bym probowała mieszanie karmić,jakbym miała dłużej pokarm.Mleka matki nic nie zastąpi,ale wiem co to znaczy jak dziecko sie nie najada....:-(

malinka1 Mi by się przydało takie odreagowywanie poprzez sprzątanie!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek:

medeuska moze udaloby nam sie spotkac w nastepnym tygodniu :-)
Sunday Oliwka je labo kaszke na gesto Zdrowy brzuszek kaszka na dobranoc Albo mleko z butli i tam tesz dodaje jej troche tej kaszki

A właśnie może z ta kaszka manna ona jest bardziej syta!
A może czuła że dzisiaj jej wielki dzień i nie mogła spac!!!;-);-);-):-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej, u mnie noc powiem,że wręcz suuuper:-D:-D:-Ddzieciaki ozdrowiały Klaudia w szkole,Ksawek jeszcze w domu ale myslę ,też już nie długo.
Wczoraj ksiądz w szkole a dodam że Klaudia jest w 4 klasie rozmawiał z dziećmi na temat aborcji:eek:a ponieważ moja Kla.raczej nie za bardzo sie orientuje co to jest to był dość duży szok dla niej jak ksiądz opowiadał że sie dziecko wyrywa po kawałku noga po nodze:eek:nie wiem czy mam szumieć ,czy może ona żle coś zrozumiała nie mniej jednak uważam ze nie księdza brocha opowiadać dzieciom,że kobieta może wybrac czasami czy ma urodzić dziecko i sama umrzeć albo usunąć dziecko:eek:w ogóle abstrakcja dla mnie to sens tej pogadanki,normalnie w szok sie wczoraj wbijałam jak klaudia opowiadała wszystko oczywiście nasączone kościołem w dużej dawce i straszeniem ogniem piekielnym........spytam inne mamy jak będie okazja ,bo nie wiem....
Ksiądz pewnie wykorzystał program z przyrody,bo jak się nie mylę 4 klasa to człowiek.Uznał ,więc ,że skoro dziecko wie,skąd się bierze człowiek i jak powstaje,jak się rodzi to powinni też wiedzieć jak to wygląda ze strony kościoła.
Dla mnie zdecydowanie za wcześnie i ja bym interweniowała w tej sprawie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kobieto jak Ty funkcjonujesz po tak krutkim snie ???? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: a może Ty robocop jesteś co???:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam sie teraz ja :-)
Głowa mi pęka,nocka do dupy,dopiero co wstalismy bo w nocy nie spałam.
Oliwce coś dziś odpierniczyło :tak::tak::tak::tak:

Obudziła mi sie ok 3.30 w nocy,nie wiem o której dokładnie usnęła bo ja przysypiałam chyba po 5.00 albo i dalej.
nie wiem o co jej biegało.
obudziła się,kazałam jej iść spać to sie wkurzyła i zrobiła cyrki,darła się i zaczynała wymyslać.chciałą iśc do nas do łóżka ale jej nie pozwoliłam,to później ze mam jej spiwac kołysanki oszalała chyba:-D:-D:-D:-D
no i ryczała ,potem coś tam robiła nawet nie wiem bo przysnęłam a potem jak się obudziłąm to już spała,tylko ja przykryłam.
normalnie wkurzyła mnie dziś.:tak::tak::tak::tak:

a teraz jemy śniadanko-jajecznicę.

A OLiwka oczywiście wszedzie łazi z teletubisiem,ani na krok go nie zostawi,normalnie szok,nawet jak idzie siku a teletubiś musi też.:-D:-D:-D:-D
Niby inni mówią,że jak człowiek wyglądam :-D:-D:-D:-D

A co do Oliwki hmmm....ona się wyspała ;-);-);-)
A mamusia ...no to ona przecież nie wie ...;-)
Mój też miał takie odjazdy.
Potrafił wstać o 2-3 w nocy i zaczynać zabawę klockami.
Bawił się do 6-7 i zasypiał w tym bałaganie na podłodze.
Przekładałam tylko i spał dalej.
Trawało to kilka miesięcy ale co kilka-kilkanaście dni na szczęscie.
Ja nie miałam siły z nim walczyć i w tej kwestii dałam na luz totalny.:no::sorry2::sorry2:

dorota123456789 STO LAT DLA CORUNI!!!!:-):-):-):-)
Współczuje nocki. I podpisuje sie pod tym co napisała Agnes, zeby probować szukać innego powodu niespania, może właśnie temperatura w pokoju?:confused:

As 76 Dziewczyny co Ty bierzesz, że tak funkcjonujesz????:eek::eek::eek: Po co Ci łóżko????!!!!!!;-)
Co ja biorę ?hmmmm.....
wystarczy ,że pomyślę co mam zrobić następnego dnia :-D:-D:-D:-D i już mi się spać nie chce :-D:-D:-D:-D
A łózko mi potrzebne po to,żeby Darek się dobrze wyspał i mały miał po czym skakać(musi skakać ,bo jeszcze trampoliny nie mamy).
Efekt -2 łóżka już zarwane;-),ale i tak do wymiany były,więc mi nie szkoda ich wcale.

As czytam wczesniejsze posty izastanawiam sie czy ty jesteś prawdziwa ,taka dobra z ciebie dusza ,pracowita ,pomocna, szczera ,kiedy ty masz czas dla siebie,przecież robotem nie jesteś(chyba:-D)ale cieszę sie że jesteś:tak:
Ja się czuję na prawdziwą.Do Pinokia chyba nie jestem podobna :-D:-D:-D:-D:-D

no renifer to podstawa no i pamiętaj z czerwonym nosem:-D:-D
kochana a jaka strategia??????hi hin strategia strategią zanim pani ją w życie wprowadzi kubulec geniusz już wie jak ją obejść:-D:-Dżarcik no ale jedno trzeba mu przyznać jest bystrzak:tak:

kochana komórka zwierzęca???????:szok::szok:ty mnie nie strasz bo ja mu nie będe umiała pomóc w gimnazjum:dry:

struś pędziwiatr:-D

kochana patrzę na godziny pisania ,powrotu ze szkoły jedno ci powiem CYBORG:szok::szok::szok:
witam laski piątkowo:happy2:
nocka taka sobie :dry:ale coraz lepiej z tym spaniem antoniego..obudził sę o 4.15 i się bawił koło 6 zaczął popłakiwać pietruszk wziął go na klatę zabujał i uśpił i tak pospaliśmy do 7.10:tak::tak::tak::tak:
a teraz robią burdello artystyczne kredkami na kartonach ale przynajniej jaka cisza:-D:-D:-D
Nad strojem pomyślę.:-D:-D:-D
Strategia w stosunku do Kuby jest wieloetapowa na każdej płaszczyźnie :-D:-D:-D:-D
Wczoraj nie chciał pracować na lekcji to wpadł na genialny pomysł:szok::szok::szok::szok:
Zamienił się w niedźwiedzia ,wszedł pod stół ,stwierdził ,że to jego gawra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zapadł sobie na wszystkie 3 lekcje w sen zimowy .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ostrzegając przy tym,że to letarg ,więc nie będzie nawiązywał z nimi żadnego kontaktu wzrokowego.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Na początku dziewczyny stwierdziły,że zaraz mu przejdzie i go zostawiły :szok::szok:,po 10 minutach Kuba tak usnął,że zaczął chrapać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

wszystkiego najlepszego w dniu 1 urodzin dla oliwki..radości zdrówka beztroski przespanych nocy.....
życzy ciotka malinka z rodzinką
tinkerbell.gif

Przyłaczam się do życzonek.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

Kasza manna dłużej trzyma. Ja robię z całej butli wody daje 4 łyżeczki kaszy i gotuję, potem do butelki leję z jakieś 100-120 wody i robię normalnie mleko jakbym robiła całą butlę czyli sypię jakieś 9 łyżeczek mleka, wymieszam resztę doleję kaszy, znowu wymieszam i gotowe. To raptem 5 minut roboty :tak: i dziecko najedzone :-D

DOROTA

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLIWKI:tak::tak::tak:

kurde pozaznaczalam sobie cytaty i znowu jakas zawiecha wiec musialam wylaczyc laptopa i teraz wlaczylam go na nowo:no::no::no:
Tak wiec drugi raz juz nie chcialo mi sie czytac i zaznaczac:no:

Zjedlismy sobie snadanko-wszyscy platki i teraz mlodzi sie bawia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ksiądz pewnie wykorzystał program z przyrody,bo jak się nie mylę 4 klasa to człowiek.Uznał ,więc ,że skoro dziecko wie,skąd się bierze człowiek i jak powstaje,jak się rodzi to powinni też wiedzieć jak to wygląda ze strony kościoła.
Dla mnie zdecydowanie za wcześnie i ja bym interweniowała w tej sprawie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Niby inni mówią,że jak człowiek wyglądam :-D:-D:-D:-D

A co do Oliwki hmmm....ona się wyspała ;-);-);-)
A mamusia ...no to ona przecież nie wie ...;-)
Mój też miał takie odjazdy.
Potrafił wstać o 2-3 w nocy i zaczynać zabawę klockami.
Bawił się do 6-7 i zasypiał w tym bałaganie na podłodze.
Przekładałam tylko i spał dalej.
Trawało to kilka miesięcy ale co kilka-kilkanaście dni na szczęscie.
Ja nie miałam siły z nim walczyć i w tej kwestii dałam na luz totalny.:no::sorry2::sorry2:

Co ja biorę ?hmmmm.....
wystarczy ,że pomyślę co mam zrobić następnego dnia :-D:-D:-D:-D i już mi się spać nie chce :-D:-D:-D:-D
A łózko mi potrzebne po to,żeby Darek się dobrze wyspał i mały miał po czym skakać(musi skakać ,bo jeszcze trampoliny nie mamy).
Efekt -2 łóżka już zarwane;-),ale i tak do wymiany były,więc mi nie szkoda ich wcale.

Ja się czuję na prawdziwą.Do Pinokia chyba nie jestem podobna :-D:-D:-D:-D:-D

Nad strojem pomyślę.:-D:-D:-D
Strategia w stosunku do Kuby jest wieloetapowa na każdej płaszczyźnie :-D:-D:-D:-D
Wczoraj nie chciał pracować na lekcji to wpadł na genialny pomysł:szok::szok::szok::szok:
Zamienił się w niedźwiedzia ,wszedł pod stół ,stwierdził ,że to jego gawra :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i zapadł sobie na wszystkie 3 lekcje w sen zimowy .:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ostrzegając przy tym,że to letarg ,więc nie będzie nawiązywał z nimi żadnego kontaktu wzrokowego.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D
Na początku dziewczyny stwierdziły,że zaraz mu przejdzie i go zostawiły :szok::szok:,po 10 minutach Kuba tak usnął,że zaczął chrapać.:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Przyłaczam się do życzonek.
Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin.

A to obiecana komórka zwierzęca w moim wykonaniu.
(Nie patrzcie na blat ,bo jest pobrudzony różową galaretką:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
ale świetna as ta komórka chylę czoła:tak::tak::tak::tak:
słuchajcie mój adam tydzień temu przepisywał zeszyt od polskiego bo miał go w stanie tkim że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a pani jest z tych co to zwraca na to baczną uwgę dzisiaj on juz się zbiera do szkoły a ja tak od czapy no pokaz ty mi jeszcze swój plecak....no i sie zaczeło rzeczy z piórnika rozsypane w całym plecaku ....zeszyt od polskiego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no woljn polsko -ruska na środku gdzie niegdzie władcy móch....gdzie niegdzie notatki z anglika...korespondencja z kolegą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no myslałam że mnie szlag asny trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no w efekcie jak wróci ze szkoły i cały weekend ma chłopak zajęcie:cool2::cool2::cool2::cool2:
ja zalałam sobie kibelek spacyfikiem i zaraz zabieram sie za robotę tylko kawkę dopije bo piję ją od 7.40 i jakoś jeszcze w połowie jestem:dry:

Do góry