reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

a ja mam juz wolne, bo mój rozrabiak juz śpi smacznie . Agnieszka a gdzie mała ma te krostki?
jsorbek byłam na twoim nowym wątku i się trochę rozpisałam ;)

reklama
Krosteczki mamy na buziaku-polikach u dołu twarzy, na klatce piersiowej na rączkach, kolankach, oj to chyba prawie wszędzie heh, do tego w fałdkach pod kolanami robi nam się coś dziwnego jakby odparzona skóra spocona podchodząca czymś żółtym i do tego pod pachami też - na razie tu walcze bepantenem i kąpiemy się już w oilatum. Zobacze czy nam pomoże , a jak nie to będe dalej szukać od czego to może być i w przyszłym tyg. przechodze na ścisłą diete bo może to jednak jest skaza białkowa - oby nie. A może jest uczulona na proszek do prania - oj szukania to ja jeszcze troche mam :-[

współczuje tego szukania , ja ostanio sie nastresowałam , bo mały jest uczulony na kilka składników w nowej diecie. Przerąbane to tropienie. A co lekarz mówił? Mi małego jak bym w Twojej córci wieku tez wywypało na buzi, ale to było po słoneczniku bo nie wiedząc , ze nie można pochłaniałam ogromne ilośći ::)

a Oilatum jest rewelacyjne. Długo się już męczycie z tym ? Jaki proszek uzywasz? Lovela jest podobno najbezpieczniejsza.

Pediatra nam powiedziała że to skaza łojotokowa ale nie bardzo mi się chce wierzyć. Czasami jest mocniej zsypana a czasami blednie więc musi być tego przyczyna na moje oko. Pobawie się jeszcze w Holmsa a jak do niczego nie dojde to znowu pośmigam do lekarza - a niech kombinuje kobita  ;D

Tak po prawdzie to oilatum dopiero od wczoraj używamy a loveli używam od samego początku. Ale jak do niczego nie dojde to na koniec mojego śledztwa zmienie proszek - zobaczymy co się bedzie działo

To może spróbuj u innego lekarza. Może to mała swędzi, albo w inny sposób dokucza  :( Jak chcesz to mogę ci wypisac co moze powowdowac wysypki. Może a nóż znajdziesz przyczynę  ::)

Pisz pisz dobra kobieto. Oby to tylko nie była skaza białkowa bo ja będe cierpieć. Mnie powinno się do krowy podłączyć wtedy już pełnia szczęścia hehe

- moja lekarka jest przeciwniczką stosowania oliwki do smarowania ciała, sama tez czytałam , ze zatyka pory i skóra nie oddycha - rewelacj Ollatum do kąpieli - nie trzeba niczego stosować po. Tylko kąpiel w Oilatum, wytrzeć dziecko , ubrać i spokój ;)

- nie jeść : słodyczy (czekolady głównie) , białko max 20 gram dzienne , pikantnych potraw, słoneczniku , owoców tropikalnych, truskawek, malin .

- pralkę nastawiac na dodatkowe płukanie

- nie przegrzewać dziecka

- moze byc też Twoja mała uczulona na kosmetyki , a jakich używałaś ? Hypoalergicznych?

.... jak mi sie przpomni to napisze .

I jak ? Podejrzewasz coś , czy wszytskiego przestrzegasz?

reklama
hm......... jeśli chodzi o ilości białka to pewnie pochłaniam dużo więcej: mleko, jogurty, inka z mlekiem :laugh: , na śniadanko zupka mleczna
A jeśli chodzi o kosmetyki to zbyt dużo nie używamy a jeżeli jusz to wszystko mamy nivea- niunia je ładnie toleruje, a zamiast oliwki to my używamy mleczka pielęgnacyjnego hypoalergicznego oczywiście i też nivea, wiadomo bephanten i sudokrem ale to do dupsztala :p

Do góry