reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No dla mnie też :baffled: no ale muszę bo nie wiem czy ten dekiel podał M do pita czy nie, bo jakoś od niego nie dostał. I mi się coś wydaję że go na czarno zatrudnił. Ale facetowi się należy kopa w d..e więc nie odpuszczę :tak:

reklama
Ja tam nic nie sugeruję ;-):-D sama zapomniałam gdyby nie tata i mama rano :-p

No i oby tak dalej :tak: ale to szybko minęło ona już 9 msc ma :-)

Dziewuszki proszę o pomoc. Nie wiem jak mam policzyć ile ten facet ma oddać kasy. Wisi mu jeszcze 121,85zł odsetki teraz podnieśli i wynoszą 13% od 3 czerwca 2009 do dzisiaj jest 279 dni a kwota odsetek wynosi 12,02zł. Mam wszystkie dane i nie wiem teraz czy mam policzyć te 12,02 razy te 279 dni czy te 12,02zł to już mi policzyło że tyle ma jeszcze oddać :confused: i jestem w kropce

Beata, 13% to jest w skali roku, czyli:
121,85*0,13=15,84 zł odsetek za cały rok;
rok ma 365 dni więc

(15,84/365dni)* 279 dni = 12,11 zł odsetek za 279 dni

Czyli 121,85 + 12,11 = 133,96 do zapłaty.

A czemu kwota odsetek jest 12,02 to niewiem, ale różnica niewielka :-) Ale tak sobie mysle,że skoro naliczyli 12,02 to tyle sobie dolicz odsetek i koniec :) A kwota pewnie się rozni od moeje wyliczonej, bo gdzieś w międzyczasie podnieśli te odsetki... :)

Ostatnia edycja:
MH dzięki wielkie :tak: to baaardzo małe pieniądze :dry: aż się nie opłaca :no: no ale cóż jak trzeba to trzeba :tak: a już myślałam że będzie trochę kasy
Dobrze dziewczynki ja lecę, może w końcu uda mi się rzeczy wystawić na allegro bo co wchodzę to oglądam a nie wystawiam :-p zajrzę wieczorkiem jak nie zasnę i jak nie będzie zajęty komp :tak: ach i zapomniałam, jak się przeprowadzę po świętach nie wiem czy będę miała dostęp do kompa bo się z M kłócimy na temat laptopa w domu :dry: powiedział że jak weźmiemy to on go będzie brać na służby :sorry2: o nie nie ten to wszystko psuje i gubi :no: to do potem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my po krótkim ale treściwym spacerku połączonym z zakupami i huśtawkami na placu zabaw teraz obiadek się robi i za chwilę jedzonko już mi w brzuchu burczy:tak:

Bylam z mlodymi w sklepie,na poczcie i po Dominika:tak:nawet nie jest az tak zle:tak:Za to Klaudia dala mi takiego czadu ze myslalam ze mnie zaraz rozsadzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No cala droge mi wyla i nie mowila o co:no::no::no:Przed samym domem nie mogla juz stac ale wyla dalej i dopiero wtedy powiedziala ze chce siku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A kazalam Jej przed wyjsciem sie wysikac:no::no::no:Do tego kupilam Im po wodzie cytrynowej i to wypila po drodze:no::no::no:Teraz juz leza w wyrkach i mam nadzieje ze dluuugo pospia:tak::tak:
A ja zeby sie odchamic kupilam sobie taka duuza kostke ciasta na smietanie z galaretka i teraz jem polowe do capucinko:tak::tak::tak:Reszte zjemy po obiadku,tzn dziewczynki dostana galaretke i truskawki:tak::tak::tak:

MLENKO
Super ze macie przyznany kredyt:tak::tak::tak:

JOANNA
Zdrowka dla Was wszystkich:tak::tak::tak:

BEATKO
Wszystkiego najlepszego Kochana:tak::tak::tak:

czarek spi miesko sie rozmraza, ja zaraz mykam do biedrony trza po pampki i chusteczki pojechac, przy okazji jakies jeszcze inne zywnosciowe zakupki porobic, ;-);-);-);-)
nie chcem ale muszem do pozniej ;-);-);-);-)

Łałł ile wy tutaj piszecie :szok::-D Nie nadrobię tego weekendu :sorry2:
A u mnie bunt dwulatka na całego do tego wychodzą małej czwórki i jest taka nieznośna że masakra. Wczoraj przebuczała prawie cały dzień :dry:
Widzę że tutaj jest troszkę Rzeszowianek :-) Fajnie, bo ja bardzo często jestem w Rzeszówku ;-) Podobno mają być organizowane jakieś spotkania dla babybumowiczek w większych miastach, wiecie coś o tym?

reklama
Moi M pojechali na trening,mała bawi się telefonem i robi wszystkim rzeczom zdjęcia radochę ma niesamowitą.A przed chwilą ryczała jak nawiedzona:no: Ja mam chwile ale zaraz biorę się za obiad.
Przed południem byłysmy ze znajomą i jej rocznym synkiem na saneczkach bo pogoda cudna.
Musze sobie sprawić suwaczki zabieram się do tego już od jakiegos czasu he he
Taki o odchudzaniu też bo może mnie zmotywuje do zrzucenia wagi he he

Ostatnia edycja:
Do góry