reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam i ja
U nas słoneczko nieśmiało wychodzi :tak::tak::tak:
Maja wreszcie do przedszkola poszła, więc mam luzik, oj jak chętnie wstawała rano po takiej przerwie i mój mąż mówił że po drodze ciągle go poganiała żeby szybciej szli :-D:-D:-D
Więc skoro dzisiaj mam wolne to wymyśliłam sobie wypad do Leclerca i Rossmanna, trochę w kosmetykach poszperam i braki pouzupełniam :tak::tak::tak:

Anakonda nie masz sie czym stresowac bo 5 latki mają pierszeństwo przyjecia do przedszkola:tak::tak::tak:

Ale Maja jest czterolatkiem :-:)-(
A męża opierdziel za to że ci laptopa nie daje :cool::cool:

Boziu pierwszy raz o tej porze w domu od nie pamiętam kiedy az mi dziwnie normalnie miejsca sobie nie mogę znaleźć :dry:

Pierwsze dni są najgorsze, potem się przyzwyczaisz, najważniejsze ze masz dobre nastawienie :tak::tak::tak:

Jako ostatniego młodego pacjenta mam 3 letniego Kacperka z autyzmem i to dośc głębokim.
Maluch nie mówi,nie nawiązuje kontaktu wzrokowego,pozornie nie słyszy,jak mu się coś nie podoba to straszliwie piszczy.:no:
Już po paru minutach pracy z nim nastąpił przełom.:tak::-):-)
Przez 25 minut byłam w stanie nakłonić go do tego ,by się położył na psie,przeszedł pod psem i położył rękę na nosie zaciskając ją lekko z pełną świadomością tego co robi.
Nie lada wyczynem było dotknięcie ucha.Kiedy mu dałam do rączki ucho Nilka to ją zacisnał na uszku i spojrzał na psa.
Pierwszy raz w życiu zauważył,że coś koło niego jest.:szok::szok::-D:-D:-D
Pies go polizał a mały się roześmiał .:szok::szok::tak::-):-)
Potem zawołałam mamę Kacperka na ostatnie 5 minut zajęć i pokazałam niektóre elementy co mały potrafi.
Nie wierzyła.:no::baffled::baffled:
Kręciła głową z niedowierzaniem zasłoniła buzię reką i płakała ze wzruszenia.:tak::szok::szok::-):-)
Cały czas mi dziękując,jakby to była moja zasługa ;-):-):-)a Nil spał smacznie i nic nie robił sobie z tego faktu,że jest wielkim bohaterem dzisiejszego dnia.
Dla tej rodziny dziś świat nabrał nowych kolorów.:tak::-):-):-)
I to jest właśnie najpiękniejsze w mojej pracy.:tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2:

To jest właśnie to,co daje mi siłę i chęć do życia:tak::tak::tak:
Dzięki takim chwilom ładuję na full akumulatory.:tak::tak::tak:
Ja daję dzieciom cząstkę siebie a oni mi cały swój świat:tak::-):-):-)
To właśnie dla takich chwil warto żyć....
Pozdrawiam nocnie ,bo czas do łózka.:-D:-D:-D
6.30 pobudka :baffled::baffled:

Fakt to dodaje skrzydeł i pokazuje sens twojej pracy :tak::tak::tak: JESTEŚ WIELKA

A wózeczek taki: WÓZEK DLA LALEK SILVER CROSS 3D SPACERÓWKA, NOWY (958935108) - Aukcje internetowe Allegro babcia chce kupić Helence :tak: A wiedziałam, że Julka taki dostała na gwiazdkę:tak:

Piękny ten wózeczek :tak::tak::tak:

tesciowa chociaz mogłaby sobie bez problemu wolne załatwić, to mi kiedyś powiedziała, że w odwiedziny zaprasza serdecznie, ale małą ona sie nie zajmie:baffled:.

No to nieciekawie teściowa powiedziała :no::no::no:

No to sie witam.Mlode spia a ja sobie pocwiczylam i ogladam Majke:tak::tak::tak:Pogoda zapowiada sie niezla wiec jest git:tak::tak::tak:Ogladalam wczoraj pogode i niby od czwartku ma byc po 12 stopni JUPIIII:tak::tak::tak::tak:

Oby, oby :tak::tak::tak:

reklama
duża duża, i przez to siedzenie w domu w szerz ytez rośnie, hhe, ale juz niedługo. No i o wilku mowa, zw

Toś się rozkręciła, jejku, ja w szlafroku i teraz aż mi wstyd:-)
Nic sie nei przejmuj, moja na cycu tez słusznie wyglądała, ale mleko matki ma zbawienny wpływ i raz, że ona to szybciutko zgubi jak zacznei latać, a dwa nie bedzie miałą ( porównywalnie zinnymi, butelkowymi dziećmi ) takich problemów z otyłością w przyszłości.
No ba, ja to chyba przez te tabsy ta mama, albo i jednak nie. Ja k nie biorę ) bo przerwa na okresik ) to chcica mi sie włącza ogromna, hehe. Ale przy okresie to chyba norma, co nie? EEEtam, tak czy siak, musi dziś stanąć:-D:-D:-Dna wysokości zadania:-D:-D:-D
hehe tys jest dupna!!! :)

Witam kochane wtorkowo :happy2:
za oknem piękne słonko mam :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:normalnie moc energii we mnie jak taka pogoda za oknem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dowikluś bo ja robiłam ją w piekarniku to była super chrupiąca ta pizza a z mikrofali jakoś tak nie wyszła taka miekka i gumowa :baffled:ale ja mam starą mikrofale może dlatego :dry:
Anabubka no to wszytsko idzie ku dobremu i jeszcze ta kasa z pracy :tak::tak::tak::tak:
Pati super ta kanapa dla Sewka ale malunia jest :tak:
As twoje motto...piękne podziwiam ty wiesz :tak::tak::tak:a dziecko z zajęć ....łzy w oczach dla takich chwil warto zyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MH a co się Helence dzieje???kurcze ta pogoda tak nam w zdrowiu miesza :wściekła/y:zdrówka i jeszcze raz zdrówka :tak:
Dorota super idzie to odzwyczajanie od smoka oby takl dalej i nie fochaj sie na G musi byc dobrze :tak:
Lunka nie bój ie tomografii będzie ok :tak:a chłop no patelnią go!!!!!!!!! a sex no musi przepraszać długo i namiętnie :-p:-p:-p;-);-);-);-);-)
oglądałyście wczoraj na tvn ten dokument Sekielskiego "władcy marionetek" jeżeli nie to ściągnijcie sobie z neta polecam oglądaliśmy wczoraj dawno nic tak dobrego nie oglądałam normalnie szacun dla Sekielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 lata realizował ten dkument naga prawda o naszych politykach super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Julina z Adamem w szkole Pietruszka ich rano zaprowadził my potem koło 12.30 po nią idziemy z Antoszką i odrazu z Juliną po prezent dla jej przyjaciółki Agatki bo jutro na 17 ma zaproszenie na urodziny do krainy malucha i wczoraj o niczym innym nie mówiła oczywiście :baffled:no i od razu małe zakupy zrobimy :tak:
rano wstałam wyspana na maxa słońce działa cuda :tak:wczoraj a właściwie dziś poszłam sać koło 1 a o 5 45 już byłam wyspana Antek też :sorry2:piwko czeka chyba na ziś bo wczoraj obejrzeliśmy dokument potem sex prysznic jeszcze pogaduchy no czasu zabrakło nam :-D:-D:-D:-D:-D
rano juz pościągałam firaneczki do prania odkurzyłam mieszkanie sprzątnełam kuchnię no energia kipi chyba okna wymyje wszystkie albo we wszystkich szafkach kuchennych sprzątne.....

MH kurcze co zas jest Helence? :-(.
ANACONDA a myslisz ze ja cos dzis robie?Minimum,czyli ogarne mieszkanie,pranie zrobie i obiad jakis upichce i to wsio ,czyli nic hihihi.
MALINKA widze ze skuli wolnego bierzesz sie za sprzatanko :-) Super.Ok juz sie nie bede fochac na G :-)
LUNKA dalas mi dzis pomysl na obiad.Gulasz,kasza i ogorki .Mniam Dzieki :-).

Ja tez w szlafroku.Nic jeszcze nie zrobilam a co ?hihihi.
Ide sie juz ubierac i lece z mala do sklepu kupic wsio na obiad.Jak wroce to zajme sie dopiero sprzataniem.

Pozniej zajze :-).

Dzieki dziewczyny za mile slowa o smoku.Trzymajcie nadal kciuki.

Witam kochane wtorkowo :happy2:
za oknem piękne słonko mam :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:normalnie moc energii we mnie jak taka pogoda za oknem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dowikluś bo ja robiłam ją w piekarniku to była super chrupiąca ta pizza a z mikrofali jakoś tak nie wyszła taka miekka i gumowa :baffled:ale ja mam starą mikrofale może dlatego :dry:
Anabubka no to wszytsko idzie ku dobremu i jeszcze ta kasa z pracy :tak::tak::tak::tak:
Pati super ta kanapa dla Sewka ale malunia jest :tak:
As twoje motto...piękne podziwiam ty wiesz :tak::tak::tak:a dziecko z zajęć ....łzy w oczach dla takich chwil warto zyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MH a co się Helence dzieje???kurcze ta pogoda tak nam w zdrowiu miesza :wściekła/y:zdrówka i jeszcze raz zdrówka :tak:
Dorota super idzie to odzwyczajanie od smoka oby takl dalej i nie fochaj sie na G musi byc dobrze :tak:
Lunka nie bój ie tomografii będzie ok :tak:a chłop no patelnią go!!!!!!!!! a sex no musi przepraszać długo i namiętnie :-p:-p:-p;-);-);-);-);-)
oglądałyście wczoraj na tvn ten dokument Sekielskiego "władcy marionetek" jeżeli nie to ściągnijcie sobie z neta polecam oglądaliśmy wczoraj dawno nic tak dobrego nie oglądałam normalnie szacun dla Sekielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 lata realizował ten dkument naga prawda o naszych politykach super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Julina z Adamem w szkole Pietruszka ich rano zaprowadził my potem koło 12.30 po nią idziemy z Antoszką i odrazu z Juliną po prezent dla jej przyjaciółki Agatki bo jutro na 17 ma zaproszenie na urodziny do krainy malucha i wczoraj o niczym innym nie mówiła oczywiście :baffled:no i od razu małe zakupy zrobimy :tak:
rano wstałam wyspana na maxa słońce działa cuda :tak:wczoraj a właściwie dziś poszłam sać koło 1 a o 5 45 już byłam wyspana Antek też :sorry2:piwko czeka chyba na ziś bo wczoraj obejrzeliśmy dokument potem sex prysznic jeszcze pogaduchy no czasu zabrakło nam :-D:-D:-D:-D:-D
rano juz pościągałam firaneczki do prania odkurzyłam mieszkanie sprzątnełam kuchnię no energia kipi chyba okna wymyje wszystkie albo we wszystkich szafkach kuchennych sprzątne.....
ja tez dzis z energia wstalam :) ale slonko raz jest raz go nie ma
heh dzis powtorka z rozrywki :D

reklama
U MNIE NA NIEBIE NADAL WIELKI BŁĘKIT :-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Antoszka zsnął to ja mykam do kuchni coś porobić ale z doskoku jestem :tak::tak::tak:
Lunka Dorota gulsz+kasza najlepiej gryczana+ ogórek to moje najlepsze jedzonko jami :tak:ja mam dziś obiadek z wczoraj mielone +ziemniaczki+pieczarki+colesław też jami :-D
mykam srzątac póki mam chęci :-D

Do góry