reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czarek jeszcze siedzi baje oglada zaraz do spania
kwiatuszki na balkonie juz wystawilam ale juz chmury naszly i lekki wiaterek sie zerwal wiec na wieczor znow pewnie bedzie deszcz:sorry2:
a ja nie mam folii zeby kwiatuszki zaslonic:sorry2:
trza sie chyba bedzie udac gdzies do ogrodniczego lub budowlanego:tak::tak::tak:
w chalupie trza posprzatac ale to jak mlody pojdzie spac:tak::tak:
a najmlodsze sie gramoli jak nie wiem co brzuch mi skacze i bulgocze we wszystkie strony:sorry2::-D:-D:-D:-D

reklama
czesc laski!!!
troszke was zaniedbałam bo brak czasu,ale postaram sie nadrobic zaległosci.
a wiec witam sie w brzydki ale jusz nie deszczowy dzien(oby już nie padało)wczoraj cały dzien scerałam piwnice bo woda podchodziła(juz mialam dosyc)po południu pojechalam na zakupy bo pusta lodówka byla.a dzisiaj wybieram sie do lekarza od nerwów,bo tak jak wam pisałam straznie mnie serce boli i sciska mnie w klatce piersiowej(tak już kiedys mialam zanim zaczelam sie leczyc)dr.mnie ochrzani ze odstawiłam sama tabletki-i w sumie bedzie mała racje,bo ja taka jestem że jak mi przejdzie(a do kąca nie wylecze mojej nerwicy)to przestaje brac leki.
a i jeszcze po wizycie musze do castoramy jechac z wieszakiem, bo kupiłam wczoraj i nie zauważyłam ze haczyk ma zgiety,musze go wymienic!!!!
dzieci już szalu w domu dostają-niech juz sie pogoda zrobi bo masakra!!!!!!
dużo nie poczytałam-wybaczcie!!!!!!!

dowikla-dobrze że wszystko ok z dominikiem:tak:
a M sie długo nie nacieszyłas.

kerna-sliczna ksieżniczka Ci rosnie w brzuszku.

as-co za dziadkowie:wściekła/y::wściekła/y:jak nie wolno to nie wolno:no::no:czy to tak trudno zrozumiec.
a córcie masz mega zdolną-gratulacje!!!!!!

Ostatnia edycja:
dziewczyny co myślicie o takim łóżku?
Jest sporo podobne do tego co sama zaprojektowałam,więc może gotowe kupię?
Fakt ,że z dobrym materacem to ponad 4000 wyjdzie a tam było niecałe 3000,ale nie mam wyjścia.:sorry2::sorry2::sorry2:
Tylko pisać prawdę :-D:-D:-D:-D
łoże tapicerowane anna 140x200 cm, CHROBRY - SKLEP.meble.pl

a do tego znalazłam taki materac,który jest połowę tańszy niż w tamtym miejscu ,gdzie mieli nam łóżko robić. :-D:-D:-D:-D
Nie wyjdzie więc tak drogo jak myśleliśmy.
http://www.sklep.meble.pl/p27304,visby-materac-kiruna-140x200-o-dwoch-twardosciach.html

Ostatnia edycja:
Miłego popołudnia i miłego klikania;-)
Ja zmykam na małą drzemke z dziewczynami-może jeszcze pózniej zaglądne,papa:-)

No i mam po spaniu:wściekła/y:
Dziewczyny uspiłam a mój mi dzwoni,ze o 18-tej wpadną jego kumple z jednostki i bedzie mala imprezka-super...
Trzeba zaliczyc szybkie kapanko,potem tapeta:-Di jakies jedzonko zrobić-mój oczywiście na gotowe wpadnie zamiast mi pomóc:wściekła/y:

dziewczyny co myślicie o takim łóżku?
Jest sporo podobne do tego co sama zaprojektowałam,więc może gotowe kupię?
Fakt ,że z dobrym materacem to ponad 4000 wyjdzie a tam było niecałe 3000,ale nie mam wyjścia.:sorry2::sorry2::sorry2:
Tylko pisać prawdę :-D:-D:-D:-D
łoże tapicerowane anna 140x200 cm, CHROBRY - SKLEP.meble.pl

a do tego znalazłam taki materac,który jest połowę tańszy niż w tamtym miejscu ,gdzie mieli nam łóżko robić. :-D:-D:-D:-D
Nie wyjdzie więc tak drogo jak myśleliśmy.
visby materac kiruna 140x200 o dwóch twardościach, VISBY - SKLEP.meble.pl
fajne te łóżka ale ja osobiscie wole takie surowe:tak::tak:
drewniane lub metalowe, te jak dla mnie za bufiaste:tak::tak::tak:

My jakiś czas temu kupiliśmy takie

Załączniki

• 184.jpg
    184.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 41
Kokusia spoko.;-)Wszystkiego wiedzieć nie musisz .;-):happy2::happy2:
Nie każdy ma tak ,że mu się rodzą zwykłe dzieci.:-D:-D:-D
Niektórym Bóg zsyła dzieci wyjątkowe takie jak mój Kubuś.To podobno też dar dla wybranych rodziców ,więc ja go przyjęłam i od narodzenia go udoskonalam.
:-D:-D:-D:-D
Jakoś nam powoli zaczyna się układać.
Codziennie czymś niezwykłym nas młody zaskakuje,a dzięki szkoleniu temu ,na którym byłam inaczej też patrzę na problem.
A w zasadzie brak problemu ;-).
Autyzm to tylko niedojrzały układ nerwowy,który trzeba w odpowiedni sposób stymulować ,więc początek drogi przed nami.
Droga kręta i daleka ,ale kto powiedział,że będzie łatwo:confused::confused:
Ja mam jakoś wyjątkowo pod górkę.:-D:-D:-D:-D

Wysprzątanej łazienki Ci bardzo zazdroszczę.
Ja dopiero z pracy wróciłam i nie mam siły jeszcze na sprzątanie.

Co by sobie energii ująć to do pracy pojechałam rowerem z psem na smyczy.:-D:-D:-D:-D:-D

Jeśli masz ochotę poczytać o nas więcej to zapraszam na bloga.
Adres znajdziesz w podpisie.;-):-):-)

Dowikla dobrze,że wszystko oki.
Dziadka lekko z błotem zmieszałam.:tak::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja przy obciążeniu 75 g miałam ponad 180 ,ale sobie podniosłam wysokość glukozy winogronami zjedzonymi dzień wcześniej.:sorry2::sorry2::sorry2:

Iwcik z tą pracą Twojego M to też nie za ciekawie.
Nie wiesz nawet gdzie pojedzie i kiedy wróci.
Nie zazdroszczę.:no::no:

A ja dziś znów rozmawiałam z rodzicami moich dzieciaków na temat metody HANDLE i tylko jedna mama powiedziała,że ona woli ,żeby tego nie stosować ,bo ona nie ma czasu w domu z dziećmi ćwiczyć.
Ona woli przyjechać z dzieciakami do fundacji i niech inni z nimi pracują.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
Noż nóż mi się w kieszeni otworzył ,którego nie mam,jak to usłyszałam.:szok::szok::szok::szok::szok:
Szkoda mi tych dzieci,ale w takim razie to pierwsze dzieciaki ,które wypadną z mojej listy dogoterapeutycznej od czerwca.
Muszę zwolnić 5 miejsc ,bo następne dzieci czekają,to już się nie będę zastanawiać tak mocno kogo zostawić.:sorry2::sorry2::sorry2::sorry::sorry::sorry:

Na bloga na pewno zajrzę bo uwielbiam czytać blogi:tak:

Co do cukru w ciąży to w pierwszej też tak sobie podniosłam bo wieczorem przed badaniem nażarłam się winogron. A że moja gina była przewrażliwiona to wylądowałam w szpitalu na dokładnych badaniach. Na szczęście nic nie wykazały

Wpadam się pochwalić.:tak::tak::-):-):-):-) Przepraszam,ale muszę !!!!!:-):-):-)
Mąż właśnie dzwonił,że wraca od młodej z zebrania.
Nie mógł wytrzymać i musiał do mnie zadzwonić.
Nasza młoda jest jedną z najlepszych uczennic na roczniku :tak::-):-):-),a to gimnazjum jest poziomem drugie na terenie Mazowsza.:szok::szok::szok::-):-):-):-D:-D:-D:-D

Dziewczyny pękam z dumy!!!!
Mam normalnie mega zdolną bestię w domu.:tak:;-):-):-):-)

Brawo:tak::tak::tak::tak::tak:

no to jestem:-):-):-):-)
uradowana:-):-):-):-)
więc:
szew trzyma:-)
wynik cukru w super normie:-):-)
małą sobie fika i rosnie zdrowo..ginka przewiduje do urodzenia wiecej niz 3500g:-)
mała jest zdrowa, ma wszsytko co ma mieć:-)
anemii brak:-)
mam fotkę jej buźki:-):-):-)
no ale odczyn moczu zasadowy więc cza go jak najszybciej zakwasić:dry::dry:
I do tego jeszcze zakaz..uwaga..orgazmów:szok:
Ja myslałam, że ona mówiła o samym sexie a tu chodzi o orgazm..bo moze powodować skurcze:sorry: tak więc..chyba zeświruje do 35tc:eek::eek::eek:
no to taki skrót:-)

Super wiadomości:-). Z brakiem seksu na pewno sobie jakoś poradzicie. Powiem Ci że ja to w ogóle czekałam na każdej wizycie na takie zalecenie bo w każdej ciąży miałam jakaś blokadę na męża i się biedak musiał obywać przez całe 9 miesięcy. A w sumie to nawet dłużej. Ale przeżył:-D:-D

Hej dziewczęta
Troszku mnei nei było, ale już się usprawiedliwiam-nie chciało mi się.
A poważnie, to zaczynam doła łapać, depresja bez słońca i już. No nic mi ise ni echce, zmuszam sie nawet żeby wstać do kibelka... Jeszcze kilk atakich deszczowo wietrznych dni i ise pociacham:-(

Najważniejsze-byliśmy na rozmowie z dyrektorką przedszkola i sprawa wygląda tak. Gdybyśmy zapisali małą do obu przedszkoli tak jak zamieżaliśmy, to już byłoby po sprawie. No ale trudno. Jest 12 na liście rezerwowych, ale jak tylko zwolni się miejsce jest jak pierwsza, hehe. Z tej listy już kilka dzieciaczków ma miejsce, bo rodzice zrrezygnowali i dyrektorka zapewnia, że na bank jeszcze kilka miejsc się zwolni. Jesteśmy przeszczęsliwi. No a w poniedziałek idę odebrać świadectwo pracy i sunę do PUP na kuronia się zapisąc. Ktos wie, czy okres urlopu wychowawczego liczy sę do lat pracy, bo miałąbym ponad 6 lat i dostałabym 100%. No i zaczynam się powoli rozglądac za pracą. No, jeszcze nie teraz, ale za niedługo, jak mi deprecha minie.

I to wszystko co się u mnie ciekawego wydarzyło:sorry2:

Zanim Piciu wróci z pracy nadrobię choć troszkę.

No to trzymam kciuki żeby jacyś rodzice zrezygnowali i mała się dostała:tak:

No jestem, jak torpeda przeleciałąm, bo P juz się szykuje do wyjscia z pracy, hehe.

Kerna
, to straszne co sie przy tych powodziach dzieje, mam nadziejęże Was nie dotknie. Chciałabym, by nikomu to nie groziło, no ale w tym państwie to gadac tylko potrafią.

Joasiu ogromne dzięki, rozumiem, ze wszystkie polecasz?

Iwcik, no masz TY szczęście, że się z tą kosiarą wytłumaczyłas:tak::tak::tak::-D. Cieszę się, że z ciążą wszystko oki.A jakie TY pyszności w tym piecu szykujesz! Ło matko, nożebym ja do Ciebie bliziutko miałą, to olałabym dietę i w te pędy leciałą do Ciebie, na , hmmmm, kawkę:confused::-D:-D:-D

Agula, As, no dziewczyny, orody ekspresowe, mó 12h bez 5 minut dokładnie, hehe. I męczarnia że mój ledw wytrzymywał jak na mnie patrzył, no ale mamy takiego bąbla kochanego, że nic, tylko dziękować.

[Anabuba, czyli jeszcze nie umierasz, heh, no ale dobrze ze do lekarz aposzłaś. I oc oc loto z tym igdałem? A młoda się czesać w kity nie dawała? Moja jakoś dałą sobie przetłumaczyć ale też sposobem. Ciągle jej grzywkę ścinałąm, bo oczy, aż siezawzięłam, i jej tą grzywkę zapuściłąm, tak sie wkurzała, że nic nie widzi, że dął sibie zapinać, wiązać i co tylko, hihi.Taka ze mnie frania:-D:-D

MH gratki za kolejnego zębolka, który to już?

Kokusia nie boję się małej zostawiać, bo wiem, że jak jej bajki włączę i zapowiem, ze ma z pokoiku nie wychodizć, to choćby do drzwi się dobijali, nie wyjdzie. Ale to bardzo żadkie przypadki jak wychodze i ją zostawiam, no ale czasem trzeba.

As, współczuję, kolejny pogrzeb... Z Kubulcem dziadzia dał ciała... Klacz wie co dobre-Ogier!:-D No i gratki takiej pannicy w domu, możesz pękać, ba-nawet musisz!

Kerna, czyli wszystko w pożądku, i Twoja ciąża idzi ewspaniale, najważniejsze, że dzieciątka zdrowo tam w WAS rosną. Ale iwesz, ja tam bez seksu to jeszcze może MOŻE bym wyrzymała, ale bez orgazmu?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Współczuję Ci, na prawdę!

Mam naine na sprzedaż-polecam, jeśli któraś potrzebuje
https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/elektroniczna-niania-zasieg-2km-40470/#post5444859

No, to zdążyłam, hehe, wjeżdza windą, mój mężuś, spadam, Będę jutro ale też wieczorkiem. Dobranoc

Ja swoje w sumie też czasem zostawiam na chwilkę w domu ale wtedy jedna drugiej pilnuje i to jest naprawdę ekspresowe wyjście po pieczywo czy węgiel na dwór albo wynieść pranie. I przeważnie jest tak że dziewczynki wtedy stoją w oknie tak żebym mogła je widzieć

Zobacz załącznik 247413 to moja mała Gertruda:-):-):-) Jak ktos nie widzi, to te dwa czarne duże okrągłe punkty to jej oczka:-D Gina mówi, że to u nas rodzinne;-)

Śliczna a dużymi oczkami będzie w przyszłości czarować chłopaków

a mialam jeszcze napisa o gotowaniu wody w centralnym
u mnie taklatwo sie nie da
wiadomo mam popmpke b nowe centralne,nie mam dmuchawy ale za to mam cos cio sie nazywa -miarownik ciągu
takie mle cos co sie z reguly na gorze pieca montuje
jak ustawei np.temp 40stonpi to jak na piecu jest mniej to ten miarkownik uchyla te drzwiczki na dolezeby cugu zlaplao
jak jest wiecejto drzwiczki sie zamykaja itemp juz nie rosnie
jakis 5 stopni w obie straony ma przychylu ale mogespokojnie rozplaic w piecu zima i wyjsc z domu bo ani mi nie ygasnie ani sie nie zagotuje;)))

dobra laski ja spadam
o 11 musze wyjsc z domu a stary mi zostawil niezly sajgon
dzis na obiad wczorajszy rosolek i chyba nalesnikow z serem zrobie;)
mam nadzieje ze nie bedzie padac to bym trawe skosila chociaz
wpadne wieczorkiem albo jutr rano
milego dnia

Kochana ja też mam i pompki i dmuchawy a i tak mi się udało zagotować. A jaka byłam zdziwiona jak mi piec zaczął wyć:szok::-D

Sorki dziewczyny że tak tylko po łebkach ale taka trochę rozbita jestem. Korzystając z wolnego męża wybrałam się do okulisty bo od jakiegoś czasu mam plamę na lewym oku i praktycznie nim nic nie widzę no i dostałam skierowanie do szpitala na specjalistyczne badania. Ale prawdopodobnie nic się już z tym nie da zrobić bo to wygląda na jakiś stary niewyleczony stan zapalny i będę półślepa

reklama
Do góry