reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dziewczyny potrzebuje pomocy.Nie chodzi o mnie, ale o siostre.Mały ma prawie 11 tyg. pije z piersi jak smok i nagle jedna piers jest od str.pachy nabrzmiała i bolesna.Nic nie pomaga dostawianie małego czesto do karmienia.Obrzek nie ustępuje.Czy któras z Was miala ,albo slyszała o podobnym problemie? I co robić???

juz mówie ... niech przystawia do piersi ale spod pachy jest taka technika...twarda piers to najprawdopodobniej zastuj mleka , niech spróbuje rozmasować , jeżlei karmienie spod pachy ( wówczas oprózniaja sie strona z pod pachy) nie pomoze zalecam wizyte u lekarza

ale mnie dzisiaj wkuzył mój małżonek.... co ty robiłaś cały dzien, nie miałaś czasu zrobic tego...jak to mozliwe przeciez nic nie robiłas tylko zajmowałaś sie dzieckiem..... nic ???????????????????? kurna!!!!!!!!!!!!!! pranie prasowanie obiadek dla dziecka obiadek dla męzusia , zerwałam truskawki , 2 spacery z małym, odkurzenie calego mieszkania, zmycie łazienek.........i tchu nie moge złapać....a on na to ze naczynia po obiedzie są nie powycierane i że sie od tego migam.... a ja karmie dziecko....brak mi słów....
a wieczorem najlepiej jakbym była rozwarta i gotowa.... a ja mam w dupe sex.... padam dosłownie na ryj i modle sie żeby mały długo spał

Nie bardzo wiem co masz na mysli? Zmienic sposób karmienia? To dziwny przypadek bo nawet po karmieniu piers zostaje po jednej str. twarda.A maly naprawde jest wiecznie głodny i wisi przy cycu.A jakies oklady ? Bo ręczne wyciskanie chyba nic nie da skoro mały nie jest w stanie odciągnąc, a wiadomo że dziecko to potrafi najlepiej.Ale dzieki za rade.Przekażę o tym masowaniu

Żaneta28 nie jesteś sama, ja też mam nieraz dosyć, głowa do góry będzie lepiej, a tak przy okazji to ile ma twoja dzidzia?

A wracając do tematu nabrzmiałych piersi to masować i ściągać, masować i ściągać i można przyłożyć zgniecionymi liśćmi świeżej kapusty (jeśli bolą), pomaga na 200%

A tak nawiasem to moja malutka ma dzisiaj dwa miesiące i nie wiem czemu ale prawie caly dzien marudzi i wpada w ataki histerycznego płaczu.To raczej nie jest brzuszek, bo mala ma na szczeście spokój z kolkami.A tak na marginesie to spoykalyscie się z dzieckiem, które nie chce leżeć na spacerze w wózku tylko krzyczy wniebogłosy???To maja córcia.Dzisiaj na spacerze miałam wymięk.Mala na jednej ręce, a druga pchałam wózek.Może to dlatego, ze nie chodzimy na spacer codziennie? Z drugiej strony przy tych upałach.A może to jakas faża z tym płaczem.Normalnie to jest bardzo spokojne dziecko, nie wiem co jej dzisiaj jest/

lena3004 juz ci tlumacze wiec ja cos takiego mialam niech ta twoja siostra rozmasowywuje ta piers i sciaga mleko na pieluche ,a masowac musi mocno tak jakbyje gniotla a jezeli to niepomaga to liscie z kapusty( takiej normalne ) wlozyc do zamrazalnika na jakies 2 godziny i potem wyjac na jakas scierke i stluc je czyms ( tak jak bys kotlety tlukla) tylko zeby sie nie porozwalaly  i niech  sobie oblozy ta piers i przykryje np.pielucha czy czyms i tak ze 2 godz albo dluzej niech porobi sobie takich okladow kilka razy a przed podaniem dziecku piersi niech sobie ja oczywiscie przemyje ........ja przeszlam to dwa razy wiec rozumiem jaki to bol i niech niedopusci do takich kamieniastych piersi bo to niebezpieczne moze dostac goraczki a wtedy to juz tylko do lekarza.......
niech sprubuje z ta kapusta naprawde pomaga ,moze pomyslisz ze to dziwne ja tez sie smialam ale naprawde sama to robilam 2 latta temu i polecam
odezwij sie i napisz czy pomoglo powodzenia zycze

Może ma dzisiaj zły dzień, a o dziecku które nie chce leżeć w wózeczku nie słyszałam, może powieś jej przy nim jakieś zabaweczki żeby miała na co się patrzeć. I oczywiście wszystkiego najlepszego dla twojej córeczki :) :) :)

reklama
Witam babeczki
Lena ja tez tak mialam kup kapuste liscie umyj potlucz tluczkiem do kotletow i wloz do zamrazalinka jjak sie schlodzi to trzeba wlozyc w stanik wiem zimno ale naprawde pomaga no i przytawiac ja k najczesciej dzidzie

Do góry