reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam ;D
Widzę, że muszę się tutaj zameldować bo mam męża, dziecko i siedzę w domu :). Może pokrótce się przedstawię - mam na imię Dominika, skończyłam już 27 lat. 26 kwietnia urodziłam córeczkę - Julkę. Mam dość dużo czasu, gdyż mama moja jak stwierdziła jest przyciągana do wnuczki i zagląda często, nie rzadko pomagając mi ;). Teraz z córcią jest na spacerku bo tak pięknie u nas słoneczko świeci, a ja tymczasem trochę sprzątam, trochę siedzę przed komputerem i trochę gotuję 8) ;D.

Pozdrawiam

reklama
Witamy Cię Dominiko i chętnie będziemy czytały co tam u Was słychać, buziaczki dla córci, może wyślesz nam jej zdjęcie :laugh: :laugh: :laugh:

Justus: Chciałam tylko przekazać, że te oklady z kapusty faktycznie uczyniły cuda. Siostra ozdrowiała przez noc. Dzieki. Uciekam do mojego maluszka,

anaconda27 pisze:
Witamy Cię Dominiko i chętnie będziemy czytały co tam u Was słychać, buziaczki dla córci, może wyślesz nam jej zdjęcie :laugh: :laugh: :laugh:

chciałabym, naprawdę chciałabym Wam przesłać jej zdjęcie ale... się boję :(. Ostatnio tyle się mówi o tych kradzieżach zdjęć, a ja już miałam z tym do czynienia (mojej kolezanki zdjęcia w ciązy ukradła jakaś dziewczyna żeby sobie bloga pisać o "swojej ciąży" - teraz już chyba tamten blog nie istnieje bo ja już nawet adresu nie pamiętam) i mam takiego stracha, że w ogóle nie pokazuję ani siebie, ani męża, ani Julki. Jakoś wolę żeby nasza córka pozostała naszą córką a nie czyimś domniemanym dzieckiem... Nawet wszystkie moje zdjęcia zewsząd usunęłam, choć co prawda to już trochę czasu temu się działo ale strach pozostał zwłaszcza jak zagląda się na blog o kradzionych dzieciach :(

Dziękujemy za buziaczki :). Córcia z babcią już wróciła więc ja stąd szybciutko znikam (narazie) :).

Witajcie dziolchy i witam nowa mame :D :D
my dzis sie pospalismy tzn Robert jak rano wrocil z pracy to pojechalismy na gielde komputrowa na lody do Grycana i tak sie zmachalismy ze jak zasnelismy o 15 to ja sie wlasnie obudzilam no z lekkimi przerwami na karmienie a Robert dalej spi
wiec ja cicho na klawiaturze pisze :D :D

lena3004
wszystkie pisalysmy ci ze to naprawde pomaga

Kora vel Dominika niewiem ja sie niespotkalamz taki procederem ale ludzie sa dziwni mam nadzieje ze nabierzesz do nas zaufania i kidys zaobaczymy twoja pocieche
ide zrobic cosik do jedzonka i obudze dyskretnie mojego chlopa

Ja też się nie spotkałam z czymś takim, ale prawdę mówiąc cudzych blogów nie czytam. Ja się wzięłam pełną parą za sprzątanie i chcę mieć to wreszcie z głowy. U nas słoneczko, ale upałów nie ma, nawet się zastanawiam czy Majce nie założyć pajacyka zamiast krótkich rękawków

Dziewczyny jak sie pozbyc ciemieniuchy? I czy jest możliwe pomylić to z czymś innym ?
Mała ma na główce takie żółtawe strupki, myślałam, że jej to pomału zanika, ale dzisiaj widzę, że przenosi się to na tył główki. Oliwkuje jej główke codziennie rano i wieczorem, ale nie jest lepiej.Słyszałam, żeby namoczyć na noc gazę oliwką, ubrać czapeczke i rano zdrapywac. Ale boje sie , ze to małą może boleć i dla mnie to też nie jest przyjemne. Może znacie jakieś inne metody?

Ja walczyłam z ciemieniuchą dwa razy i bardzo polecam "olejuszkę" na ciemieniuchę, można kupić w aptece, kosztuje ok. 20zł, jest naprawdę rewelacyjny, smarujesz główkę raz dziennie (np rano), wieczorem czeszesz główkę i wystarczy tak kilka dni i nie ma śladu po ciemieniusze :) :) :)

reklama
nikita000 pisze:
Kora vel Dominika niewiem ja sie  niespotkalamz taki procederem ale ludzie sa dziwni mam nadzieje ze nabierzesz do nas zaufania i kidys zaobaczymy twoja pocieche

Też mam nadzieję ale narazie mam poprostu stracha :(. Odkąd koleżankę to spotkało czytam blog www.kradzione-dzieci.blog.onet.pl (wyłapują złodziejki zdjęć ;))

Mąż już w domu, u nas komputer to pół dnia jest włączony więc tak siadam jak mam chwilkę (zwłaszcza jak już I. przyjedzie z pracy). Nie wiemy gdzie jechać na wakacje, zwłaszcza, że z małą. Mąż by chciał do domku letniskowego mojej mamy, ja nie jestem pewna - w końcu tam brud, przed domkiem trawa, kuchnia na dworze i weź tam małe dziecko. Albo poprostu będziemy w domu tylko sobie wyjeżdżać będziemy na dzienne wypady nad jeziorko ;). Skłaniam się ku drugiej propozycji ;D.

U nas 25 stopni, pod wieczór już się trochę ochłodziło ale i tak ładnie. Może sobie pójdę na spacer wieczorkiem :).

Pozdrawiam

Do góry