reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Aguska, przejdzie mu niedługo.:-)

my byliśmy na drugim spacerku, bo musiałam do sklepu wyjść po marchew i pietruchę.
tak cieplutko jest na dworze że Oliwierowi rączki odkryłam, i miał cieplutkie.

O ludzie! Jak było dziś ciepło!

Dopiero po 15 wyszłam z małym na balkon, bo o 10 spał -marudził-spał-marudził. Ubrałam go w polarowy kombinezon, zawinęłam w kocyk, wychodzę ja na balkon w bluzce na krótki rękaw i szok przeżyłam, tak cieplutko!!! Przy zachodzącym słońcu, no superaśnie. I nawet dzieci grające na boisku przy szkole tak jakoś fajnie brzmiało, to też taki znak, że idzie wiosna. Kurczaki, miałam jutro wymyć okna tylko u nas, ale przelecę po całym domu, wysprzątam cały dom! Tyle nabrałam energii przez ciepłotę!!! Ja chce więcej!! :-)

Jak to się buźka potrafi uśmiechnąć z powodu słońca :-)

Justa mogę Ci dodatkowo dać powód do zadowolenia, prawdopodobnie będę u Ciebie zamawiać królisie do paczek prezentów :-) a tego trochę będzie :-)

Justyś mamy taką tradycję, robimy paczki dla dziewczyn które urodziły. Ja się całą organizacją zajmuje, wręcz muszę bo zostaje to na mnie wymuszone hihi :-D
Chcę Twoje królisie uczynić stałym elementem paczek. Poproszę Cię jeszcze o dodatkowe pluszaki ale tylko wtedy jak pomysł ze "wstecznymi paczkami" wypali :-)

Ostatnia edycja:
Aguś propos tej historii tego dziecka, wszystko zwalone na przedszkolanki ale tak się zastanawiam, jakim sprytnym musiałby być dzieciak jeśli się wydostał z przedszkola? I po co tak naprawdę. Moim zdania matka niech ma do siebie też zarzuty jeśli nie potrafiła syna wychować odpowiednio.

Wiesz 2,5 letnie dziecko potrzebuje nadal ciągłej opieki.Fakt dziecko powinno już wiedzieć że samo nie może gdzieś wychodzić ale on ma dopiero 2,5 roku czyli nie jest świadome zagrożenia.
mój synek jak bym go puściła gdzieś to myślisz że by nie poszedł?pewnie że tak ale pewnie by się za mna oglądał z racji że jest ciągle ze mna i wie że ja w pobliżu zawsze jestem.Dziecko oddawane do przedszkola czuje się chyba(tak mi sie wydaje)bardziej swobodnie bo jednak jest ich kilkanaścioro w grupie a są załóżmy tylko 2 opiekunki więc dziecko wie że nie jest w centrum zainteresowania.
Co do jego matki to raczej pretensji nie powinno się mieć bo tak małe dziecko na prawdę nie jest na tyle duże aby samo stwierdzić czy robi dobrze czy źle i nawet jak 1000 razy powtórzysz że nie wolno ono niby wie a coś sobie wyobrazi zauważy zaciekawi i to zrobi.
Ja jak Bartek był malutki też patrzyłam na takie starsze dzieci inaczej jednak teraz kiedy Bartek jest już większy wiem że się w wielu kwestiach myliłam.

reklama
Bry na wieczór
Ael jako mama starszego dziecka zgadzam się z Aguską 2,5 latek jest jeszcze czasem bardzo glupiutki i przede wszystkim nie świadom zagrozenia.Furtka powinna być zamknięta. Może chcial do mamy iść??? Ja mialam 3,5 roku jak poszłam za mamą w świat.

Do góry