reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ach dam sobie medal..
Justa koleżanka wczoraj na necie kupiła książki do drugiej klasy 293 zł....
Ale stypendium Ci książek nie pokryje??? (przynajmniej książek)Szwagierka dostaje raz 600 zł na każdą z córek a potem drugi raz po 600 zł...
Ja się staram nie myśleć o przyszłym roku bo po co się denerwować...
Młoda już jest a mnie żołądek boli......Aaaaaaaa do rodzinnego musze iść!!! Znowu zapomnialam wrrrrrr. Skleroza moja jest koszmarna:confused2::confused2::confused2:

Ach dam sobie medal..
Justa koleżanka wczoraj na necie kupiła książki do drugiej klasy 293 zł....
Ale stypendium Ci książek nie pokryje??? (przynajmniej książek)Szwagierka dostaje raz 600 zł na każdą z córek a potem drugi raz po 600 zł...
Ja się staram nie myśleć o przyszłym roku bo po co się denerwować...
Młoda już jest a mnie żołądek boli......Aaaaaaaa do rodzinnego musze iść!!! Znowu zapomnialam wrrrrrr. Skleroza moja jest koszmarna:confused2::confused2::confused2:
U nas jest tania księgarnia i też myślę, że tyle ile Asiulka dała za podręczniki ,to ja w niej mniej zapłacę :sorry:
Kacprowi kupię jeszcze używane, bo on starym trybem idzie. :tak:
Nie starałam się o stypendium. :no: Złożyłam tylko dokumenty o dofinansowanie do podręczników.
Chory jest ten ich prób wyznaczony , jakiej kwoty nie można przekroczyć na osobę. :no:
My żyjemy z jednej pensji i po opłaceniu rachunków ledwo , ledwo ciągniemy do końca miesiąca. Ale kto to ci weźmie pod uwagę fakt ile zostaje ci po opłaceniu rachunków, porobieniu opłat itp? :sorry:
P.S. Znowu trzeba niedługo składać papiery do rodzinnego. Do końca września chyba trzeba, tak?
Fanta ja tam widzę dwa szczury. :-p:-D I jak się ładnie ogonkami splotły. :-D

Jadę do mamy, bo kremik wygrany mi chyba przyszedł. :tak:
Z/w. ;-)

HELLO.
Się witam laski.
U nas dziś ciepło,nie za gorąco,ale fajnie.
Odebrałam chłopaków od mamuśki,zrobiliśmy delikatne zakupki,
i teraz sobie siedzimy w domciu.
Nastawiłam pranko,niebawem się skończy,to powieszę.
I muszę trochę ogarnąć chałupkę,szkoda że dziś krasnoludki strajkują :-D:-D

Ileeeeee? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: 420 zł pakiet do IV klasy Nowej Ery? :eek::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Weź mnie nie strasz. :eek:
U mnie o tyle sytuacja żle wygląda, że jedno dziecko po drugim książek dziedziczyć nie może, a rok po roku idą po sobie do szkoły. :wściekła/y::crazy:

Justa nie straszę,na serio tyle dałam,a jeszcze nie mam 3 książek,religii katechizmu,i ćwiczeniówki,oraz drugiej części techniki.
Kupowałam w najtańszej księgarni,komisie w Starachowicach.wyszło by 470,ale dostałam 50 złoty rabatu na nie także wiesz kochana szykuj portfel.
Wiem doskonale że Julia po Kacprze nie może mieć książek.
No ale przecież nasza edukacja jest darmowa -prawda.

Fanta fajniusi ten Wasz zwierzyniec.

Haj
Ja wrocilam,było super.w łebie nad morzem tez byłam.
Ale zmykam,bo moj zjezdza na wekend,wiec wracam w niedziele do waś.

Beata alez yalatwiania.
Lena odpoczywaj.
Aguska one na mnie musialy uwazac,he.
Mirel w szczeki nie zagkadalam.
Paulawawa heja.
Asiula nio ceny powalajace.
Fancia jakie mimki,o rany,ja sie boje.

Ostatnia edycja:
Bezpłatna edukacja haha. A nie kup książek bo naprawde nie masz, to Ci dzieci zabiorą, bo zamiast pomóc to wolą na utrzymanie w Domu Dziecka płacić. Paranoja....

hej baby. padam. mam zakwasy jak cholercia. ogrodka mi sie zachcialo i szykowalam kawalek ziemi aby truskawki posadzić. zeby nie bylo ze to lekka praca.. miejce w starym sadzie. korzeni , chwastów od ch..a. mam dosc.

dziś Biesiada Miodowa u nas. bedzie mi pod oknem tabun ludzi laził. i glosno do jutra wieczora. ale chlopcy juz sie cieszą :) cale lato na to czekali :)

Asiulka ja za ksiązki dla F zaplacilam 310 zł. po znajomosci. Tylko troszke na mnie ciotka kuzynki zarobila. i mam calutki komplet + religia i angielski.we wrzesniu jeszcze dla Oskarowego ksiązki do przedszkola. I licze na to ze mi zwrocą za te podreczniki.. zawsze to jakis zastrzyk gotówki w listopadzie-grudniu.
1 wrzesnia jedziemy po wyprawke dla chlopców. Bo oczywiscie z datą sierpniową na fakturze nie zwrocą, a z wrzesniową juz szansa jest.,

Ostatnia edycja:
reklama
Witam widzę że tematy szkolne :/ u nas na razie pójdzie na książki 150 zł :szok: a wiem ze w wyszszych klasach będzie więcej :wściekła/y:.

U nas wszystko dobrze :-) masaże skończyłam i już trochę lepiej.W wtorek mam iść i da mi zestaw ćwiczeń żeby poprawić klatkę piersiową bo mam niestabilne łopatki. I mówiła żebym sobie łopatkę sprawdziła czy stanu zapalnego tam nie ma :szok:.Tyle u mnie :)

Jutro jedziemy na chrzciny bratanka :-) Powiedźcie mi ile się teraz na chrzciny daje kasy ??

Do góry