reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hejj
Głowa mi peka,,u mnie wiatr pizga,,,pogoda jakas jesienna i pewnie cisnienie mnie dobija..
nawet na angilski nie skoczylam,bo sil nie mam...

dominisia witaj,milo cie poznac..goscic...

kasiu stówka super sprawa..i z pracka,,,super,,fajnie weekend ci sie zaczal..

eko dobrze ze juz lpiej i przeszlo...

amaliee oczywiscie pochwalisz sie wyborem sukni...:)))

reklama
Koralikowa ja od wieków najbardziej polecam na ból głowy pić dużo wody :tak: niektórzy by się zdziwili jak często to pomaga ... okazuje się że odwodnienie jest najczęstszą przyczyną bólów głowy, oczywiście mówię o małym odwodnieniu czyli o tym że pijemy za mało wody w ciągu dnia :-) ... ale jak problemy z ciśnieniem to oczywiście pomoże tylko w niewielkim stopniu, ale ponoć herbata z lukrecją obniża ciśnienie ... no i można uciskać okolice oczu (łuk brwiowy) stopniowo coraz dalej i kilka razy powtórzyć... to naprawdę pomaga :tak:

Z tego co wiem jednym z objawów zatrucia salmonellą jest ostra biegunka czego mój syn nie miał.Pediatra powiedziała,że gronkowca też można złapać w m.in. lodach.Na szczęście trwało to wszystko 2 dni.Co do lodziarni to jest sprawdzona,nawet przez nas,bo latem zawsze kupowaliśmy tam,ale nas zawiodła.Także koniec z lodami,sama będę się bała już zjeść loda z tamtej i z jakiejkolwiek lodziarni. Byliśmy na dworze,A.myślał,że mały od razu z chęcią usiądzie na rower i będzie jechał kilometry,a ten dosłownie chwilkę pojeździł i już chciał zejść,bardziej interesowały go kamyczki i patyczki na ziemi.No,ale dla mnie to nie dziwota,wszystko ma swoją kolej.Przyjdzie czas i na rower :-)

Hej kobietki.
Przyznawać się,która zakosiła mi słonko,
i co najmniej 5 stopni z termometra
sorry2.gif
.

Aga mój m.wczoraj mi wspominał,
że nawet do 25 stopni ma być w przyszłym tygodniu.

Pochmurno,i jakoś tak drętwo na dworku.
Mieszkanko sobie posprzątałam,dwa prania zrobiłam.
Zaraz wyjdę na jakieś drobne zakupy,
bo większość zrobiłam wczoraj.
Maciek mnie morduje,żeby mu piernika upiec,
i chyba zrobię,chociaż nie chce się.
M.w pracy,Maciek poszedł do moich rodziców,
a Emil w lego urzęduje.

Miłego weekendowania.

Piękna suknia Ameliee, bardzo podobają mi się w sukniach odkryte ramiona :-)

Ekomama powiem szczerze, pierwszy raz w życiu słyszę aby ktokolwiek zaraził się gronkowcem poprzez lody, coś się chyba pomyliło tej twojej lekarce, popieram w tej kwestii Ameliee. Poza tym zatrucie salmonellą to nie tylko biegunki ale także wymioty, jak np. przy "jelitówce". A większość ludzi ma już w sobie gronkowca który jest uśpiony a u niektórych się uaktywnia i wtedy pozbyć się go jest niezwykle trudno. A co do lodziarni to no cóż, nawet najlepsze czasem zawodzą :( poza tym jest dopiero początek sezonu.

Byliśmy dzisiaj z Natem na pierwszej wizycie u dentysty i muszę powiedzieć że jestem z mojego synka bardzo dumna :tak: szokiem było dla mnie to że nie wpuścili mnie do gabinetu :szok:, takie mają zasady ... ale dentysta dał rękę Natanowi, przywitał się z nim i mój synuś poszedł z panem nawet się nie oglądając za mamą, pokazał wszystkie ząbki (co w domu graniczy z cudem) i ani razu nie zawołał "mama". To chyba jednak dobra metoda, żeby mama nie wchodziła z dzieckiem do gabinetu, bo tak to by na 100% uciekł do mnie na ręce i nic by nie wyszło z wizyty. Jestem z niego bardzo dumna i powiedziałam że w nagrodę może sobie coś kupić ... oczywiście chciał samochód :-D wybrał sobie fajnego machboxa w Tesco i teraz się z nim nie rozstaje :-D a mamusia za znalezioną stówkę kupiła dekoder, bo nam w poniedziałek wyłączają sygnał i myślałam że zostaniemy bez TV ... no ale najważniejsze że wszystkie ząbki Natek ma zdrowe i piękne, co też mnie zdziwiło bo słodycze to moje dziecko lubi ale myć już zęby to nie bardzo :-D

Przesyłam wam kolejnego boćka :happy:

Zdjęcie0385.jpg

(nie wiem co zrobić żeby ta fotka była większa :no:)

Załączniki

• Zdjęcie0385.jpg
    Zdjęcie0385.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Do góry