Hej!
MIałam wczoraj usg. Fajnie było w końcu zobaczyć dzidzię, no i usłyszeć że wszystko w porządku. Z testu PAPPA wyszło niskie ryzyko zespołu downa, więc odetchnęlam z ulgą.
Kolejne usg dopiero na koniec marca.
Nic na razie dla dzidzi nie mogę kupować bo nie wiem jaka płeć, a czasem az mnie korci jak jestem w sklepie i widzę jakieś fajne rzecy, zwłaszcza jak są w promocji.
hopsasanka ja bede musiała dwie zimy przejeździć z dzieckiem w gondoli więc jednak zdecyduje się na duński wózek. Poza tym potem byłby problem jak pójdzie do dagpleje, bo tam wózek potrzebny do spania na dworzu więc i tak trzeba by było jakiś tani używany kupic.
Dla Kamili miałam wózek x-lander z PL, i uzywałam go tutaj całe 2,5 miesiąca. Wózek jest włąsnie dośc odkryty, a folia przeciwdeszczowa była tak duża(po zlożeniu) że zajmowała pół kosza na zakupy, więc nigdy jej nie nosiłam. I własnie raz tak wybrałam się na zakupy i zaczęło padać. Sąsiadka która też wychodziła ze sklepu, poszła w tym deszczu bez problemu (miała duński wózek) a ja stałam i czekałam az przejdzie bo by mi nalało na dziecko do gondoli.
I wtedy zdecydowałam się kupic nowy wózek, Emmaljunge Smart z gondolą na 80 cm, a tamten pojechał do Polski i przynajmniej nie musimy za każdym razem wozić z sobą wózka jak jedziemy na urlop.
Wiem, ze duńskie wózki są drogie bardzo. Ale ja kupię używany, możliwie jak najnowszy. Obserwuję aukcje juz i można czasem kupić uzywany tylko kilka miesięcy w dobrej cenie. No i potem zawsze go mogę sprzedać i chociaż część kasy się zwróci.