hej :-)
effaa zagladaj czesciej :-)
herbatka wykurowalyscie sie? Co Wam bylo?
tusienka, friggia i jak tam wakacje? Pewnie nie macie czasu pisac. Pogoda w Polsce pewnie o niebo lepsza niz tutaj.
ianka mi nie proponowano zwiedzania szpitala, ale jakos w terminie porodu zostalam wyslana na oddzial na ktg, bo mialam wrazenie, ze maluch slabo sie rusza i w ten sposob zobaczylam ta sale przyjec i wiedzialam gdzie to jest. I dobrze, bo Herlev to prawdziwy labirynt

z sali przyjec polozna zaprowadzila mnie na porodowke, wiec nie bylo problemu.
Dziewczny, ja jestem dzis po prostu wsciekla, dostalam list z komuny, Julianka dostala sie od 1 sierpnia do przedszkola, tak jak chcialam, ale nie do tych, ktore mam pod domem, tylko do jakiegos innego! Mam naprzeciwko bloku 4 instytucje, zaznaczylam je we wniosku, na pytanie, czy moge dziecko wozic rowerem lub autobusem odpowiedzialm nie, a oni nas przydzielili do instytucji, do ktorej mam 40 min na piechote. Juz napisalam im maila, w poniedzialek jeszcze bede dzwonic lub w ogole podjade prosto do komuny, zeby nam to zmienili. Miala ktoras z Was taka sytuacje?
Pewnie przez to nie pojdzie jednak od 1 sierpnia, tyko bedzie musiala znow czekac, ja na tamto przedszkole nie zamierzam sie zgodzic, gdzie w zimie z dwojka maluchow bede szla 40 min w ta i z powrotem? Taki spacer 4 razy dziennie... Jedzie tam niby autobus, tez nie pod przedszkole, ale niedaleko, tylko ze 2 razy na godzine a ja musze z wozkiem, jak nie bedzie akurat miejsca na wozek, to kierowca mnie nie wezmie i co? czekac pol godz na przystanku? Ehhhhh normalnie musialam mezowi tego maila do komuny przeczytac, bo tak sie wscieklam, ze balam sie, ze zbyt ostro im tam napisalam

Na dodatek kretyni wysylaja mi takie info w sobote, kiedy ja przez caly weekend sie martwie i nic z tym nie moge zrobic.
Mama moja jutro wyjezdza, skonczy sie odsypianie z malym zarwanch nocy ;-)
anasie, justynaj a Wam jak spia maluszki?
Buzka