echo my tak samo jak Tusienka zamierzamy zrobić, zjechać do PL z dzidzią na podstawie aktu urodzenia. Podróż do Kopenhagi nie kalkuluję się wcale i czasowo i finansowo.. a i tak już będę ciągać dzieciaka w długą podróż do PL samochodem...
Z Kamilką zrezygnowaliśmy już z paszportu, bo dają tylko na rok czasu i zawsze musielibyśmy być w okolicach czerwca w PL, żeby go wyrobić.. a w przyszłym roku planujemy wakacje dopiero na lipiec. W związku z tym wyrobiliśmy jej dowód osobisty bo dają na 5 lat.
A jeśli chodzi o odbiór, to o pierwszy paszport składaliśmy wniosek na tzw. dyżurze konsularnym (do Kolding wtedy co jakiś czas przyjeżdżali z konsulatu więc nie trzeba było jechać do Kph) a paszport przysłali nam pocztą do domu do 2 tygodni...
I tak sobie myślę... może jakieś pisemko wystosujemy żeby przywrócili te dyżury w Kolding??? Kurczę, jak ktoś mieszka na Jutlandii to łątwiej dojechać do Kolding czy nawet Aarhus niż tracić cały dzień na wycieczkę do Kph...
friggia Ty na pewno nie będziesz miała problemu ze wzgl. na to że Twój mąż jest duńczykiem, dostaniecie paszport pocztą do domku
ola652 nie denerwuj się aż tak bardzo

masz teraz wesoło w domku..

ciesz się rodzinką ;-) Duuuuuużo słonka dla Ciebie :-)
effa napisz co tam więcej u Ciebie

i odzywaj się częściej
a ja się pochwalę że już łóżeczko mamy złożone i sypialnie przemeblowaną... ale na razie pościeli nie daję do łóżeczka, bo czas jeszcze, po co ma się kurzyć... Już ostatnio z wózka musiałam warstwy kurzu zrzucać

No i brakuje jeszcze jakiś ozdób na ścianie... chciała zamówić z PL takie literki i obrazki, ale niestety sprzedający zaczyna urlop i nie zdążyłby mi zrobić... a akurat znajomi niedługo jadą i by mi przywieźli...