ale się rozpisałyście

dużo miałam czytania
friggia ta cała Tracy Hogg mądrze gada, ale oczywiście każda mama modyfikuje jej rady no i nie da się postępować dokładnie w każdej sprawie tak jak ona mówi.. np to żeby "zatankować" dziecko do pełna przed nocą i karmić je na śpiąco około 23:00 tak by spało dłużej.. Dla mnie bezsens.. po co ruszać śpiące dziecko.. Poza tym są dzieci, które na spaniu nie chcą ssać.. Albo żeby karmić dziecko wieczorem przed kąpielą, po kąpieli zabawa i odłożenie do łóżeczka.. no jak ja bym się z dzieckiem zabawiała po kąpieli to na bank by mi nie usnął i pewnie by była taka sama walka jak w dzień.. a tak to po kąpieli uspokaja się przy cycusiu i najedzony idzie spać.. Myślę że wiele mam karmi dzieci po kąpieli..
no poczytaj i powiedz jak Twoje wrażenia..
Ja wieczorem karmię Daniela i odkładam do łóżeczka nieśpiącego.. on jeszcze ze 20 minut się powierci, pokręci i zasypia.. niestety to nie działa w ciagu dnia.. Dzisiaj znowu próbowałam, śpiący był bardzo, oczy miał już spuchnięte i czerwone, i godzinę tak się męczył i nie zasnął, wzięłam go na ręce, popłakał jeszcze trochę i zasnął mi na rękach, ale pospał może 20 minut.. I tak wygląda jego spanie w ciągu dnia.. wieczna walka...:-(
Z tego wszystkiego dzisiaj nie ma mowy o żadnych rytuałach bo po tej walce zjadł o 18:00 i śpi od 18:40... ciekawe do której pośpi.. ??
Tusienka a to pech że akurat obie ulubione opiekunki Lenki były nieobecne.. bidulka
dalipska ale wiadomość.. przykro mi bardzo.. trzymaj się ciepło i jak będziesz w stanie to wracaj do nas
Echo super że po wizycie dobre wieści.. tylko nie szalej za bardzo :-)
Hopsasanka ja też miałam zawsze obawy jak Kamila miała iść do gościnnej dagpleje.. więc z początku zostawiałam ją w domu, bo wiadomo nie pracowałam, a dzień w szkole mogłam opuścić.. Ale kiedyś w końcu się przełamałam no i nie było żadnego problemu.. Kamila była już u kilku gościnnych i każda z nich była bardzo fajna i nie mogłam narzekać..
A mnie powoli smutki ogarniają bo już za 1,5 miesiąca Kamila idzie do przedszkola, gdzie nie będzie już tak miło jak u dagpleje.. Na pewno tam nie będą się o nią aż tak troszczyć, bo więcej dzieci mają pod opieką.. do tego dojdzie robienie paczek z jedzeniem.. echh chciałabym jeszcze zatrzymać trochę czas
friggia za każdym razem zapominam cię spytać o ten zestaw wspomagający karmienie z Medeli? masz już to? jak to działa? Ciekawa jestem bo nie słyszałam o czymś takim jeszcze...