reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy w danii

ka-Mila I jak, poszlas na spacer?
Z karmieniem ciezko, widze, ze powoli mleka jest coraz mniej. A spac jak Dimi spi czesto sie nie da, bo tu trzeba odciagnac mleko, tu cos zrobic, a jak juz sie poloze to zanim zasne maly czesto sie przebudza, no coz trzeba przetrwac ;-).

echo Ktora z tych chust wybralas?

Tusienka Jak jedzonko wyszlo? :-)

LuliM Dobrze, zeby kwestia krwi pepowinowej byla bardziej rozpowszechniona i dostepna, bo ja szczerze mowiac slyszalam o tym, ale nie wiedzialam co i jak do teraz, a i ceny tez troche przerazaja.

anansie Dzieciozmagania i Ciezarowka przez 9 miesiecy dostalam od kolezanki pare miesiecy temu, ta druga skonczylam juz dawno, a dzieciozmagania dalej czytam (tzn. przerwalam na czas jezyka niemowlat), obie sie fajnie czyta, choc sa dosc grube. Problem mam teraz, zeby znalezc czas na czytanie, ale probuje choc po troche ;-).

reklama
Friggia, dopiero teraz widzę, że jakoś dziwnie się link wkleił, no nic... Chodziło mi o poucha, nakładasz to tylko na ramię i wkładasz malucha, o tak:
pouch-kangoogoo-.jpg

A sama wybrałam w takim kolorze:
pouch1.jpg

I czytam dokładnie te same dzieciowo-ciązowe książki, są super napisane. Bratowa mi je poleciła :)

Witam Dziewczynki:-)

a coz tu tak u nas cicho???gdzie Wy sie podziewacie??
u mnie pogoda nawet niezla wiec korzystamy.wczoraj bylam na zakupach i kupilam mojej corceczce kombinezon na zime i jeszcze kilka ciuchow i powiem Wam,ze sa duze wyprzedaze wiec sie wybierzcie.
ja sobie oczywiscie nie nie kupuje no bo to w sumie po co jak zaraz bede grrrrubasem:tak:
bylismy tez w polskim sklepie i kupilam sobie pierogi:tak:

uciekam gotowac obiad.

pozdrawiam niedzielnie:-)

Anansie, jak możesz! W Aalborgu nie ma polskiego sklepu, a Ty mi tu o pierogach :p Jak chcę, to musiałabym sama nalepić, a wiadomo, sporo z tym zachodu.

U nas też ładny weekend, wczoraj byliśmy na zakupach, w Matasie nie mieli kart klubowych, więc nie udało mi się odebrać startboxa, wrrr...

No nic, na tygodniu podjadę do innego...

Miłej reszty niedzieli kochane :)

Echo my w sumie to mamy trzy,ale oczywscie nie sa blisko i tez mamy kawalek,ale tak naprawde to jezdzimy tylko do jednego bo jest najlepiej wyposazony i nawet sami pieka chlebek polski:tak:
a wlasnie ja sie zapisalam do klubu matasa i co dalej.mam odebrac karte jakas??
i jeszcze jedno pytanie zapisalam sie tez w baby samie i jak do tej pory nie przyszlo mi nic na maila od nich.myslalam,ze mi cos przyjdzie i wtedy to wydrukuje i pojde do nich a tu nic...wiecie moze cos na ten temat??moze ja cos zle zrobilam??

W Matasie podajesz numer telefonu przy rejestracji i na ten sam odbierasz już w butiku kartę. Na tym etapie utknęłam, bo w sobotę kart nie mieli, można też wtedy odebrać od nich startboxa, prawda?

Z Baby Samu powinnaś dostać maila do wydrukowania, może spróbuje jeszcze raz?

Zarejestruj się jeszcze na stronce Libero w ich klubie, bliżej końcówki dostaniesz tradycyjną pocztą kupon do zrealizowania w Bilce, Fotexie albo jakimś sklepie, którego nie znam ;)

No nie wiem dokladnie o co chodzi z Matasem.zalogowalam sie i przyszedl mi mail ze mam odebrac karte do klubu.nic nie wiedzialam o tym stratboxie.tzn ze jak odbierzesz karte to sie zglaszasz po strartboxa?
a w Baby samie sie zalogowlam i nic.probowalam jeszcze raz i mi pokazalo ze juz jestem zalogowana,ale maila zadnego nie dostalam i nie wiem co teraz.....

Dziewczeta:-)co u Was??

aaaaa zapomnialam Wam napisac,ze w srode ide na pierwsze spotkanie ze swoja polozna:tak:

Dziewczyny co gotujecie swoim maluchom na obiady??mi juz brakuje pomyslow.wczesniej nie mialam problemu z Noemka,a teraz nie chce jesc.wymyslam juz rozne obiadki dla niej i niby troche zje,ale to nie jest to co wczesniej.czytalam,ze podobno to jest normalne,ze dzieci maja rozne fazy na jedzenie,ale ogolnie troche mnie to martwi.co Wy na to mamuski???

Czesc mamuski!

W Matasie jak juz sie zarejestrujecie trzeba odebrac w sklepie karte klubowa (po podaniu numeru telefonu), ta karta teoretycznie chyba nie jest potrzebna do odbioru paczki, po prostu jak jestescie zarejestrowane, to na stronie matasa musicie sie zarejestrowac w klub matas baby Matas -  Club Matas Baby (tam podajecie date porodu) i to podajecie w sklepie numer telefonu i mowicie, ze chcecie barselspakke (o ile dobrze pamietam). Moze sie zdarzyc, ze akurat nie maja ich na magazynie, ja bylam kilka razy zanim dostalam paczke (byla w niej butelka Avent, gazety, 4 pampersy i kilka probek-np. pasty do zebow :confused:). Acha, zglosic sie mozna po to najwczesniej na 2 tygodnie przed data porodu-chociaz nie wiem czy to sprawdzaja.
Z Libero klub przychodzi list (poczta) z nim idziemy do jednego ze sklepow o ktorych pisala Echo. I dostajemy paczke z pieluszkami (15), chusteczkami, zabawka i kilkoma kosmetykami w kosmetyczce - mi ta paczka sie bardzo podobala :-D. A ten list przyszedl na ok 2miesiace przed terminem.
No a z Babysam przychodzi email, ktory nalezy wydrukowac i potem odbieramy paczke w sklepie (trzeba miec zolta karte ze soba), w paczke kosz z 1 wkladem (mi poki co jeszcze sie pierwszy wklad nie skonczyl, wiec jest dosc wydajny), ja mialam jeszcze jakies smoczki, zabawke, 4 pampersy, Ariel w plynie i juz nie pamietam ;-).

reklama
anansie Co do gotowania dziecku to nie pomoge, bo poki co jedziemy na mleku ;-).

Mam pytanie dziewczyny, czy znacie jakis sposob na zaparcia u dziecka? Dimi ostatnio nie ma juz kolek, ale za to cisnie i cisnie, jest caly czerwony, zaczyna sie denerwowac, a efektow nie ma, potrafi sie nie zalatwic przez dwa dni. Czytalam, ze tak sie zdarza i nienalezy sie przejmowac, ale widze jak go to meczy i chcialabym mu pomoc.

Do góry