reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Witam i ja tym razem deszczowo hoho.
Witam nowe mamusie :-)
Ale pietrucha niezla jak z wlasnego ogrodka to chyba mozesz dac tylko obserwuj czy cos sie nie dzieje.
paula ja sama wypelnialam babka mi pomogla bo tam w 2 rubryczkach nic nie napisalam hihi
monic nie wiem nie pomoge...

Ja wypełniałam wszystko online [emoji14]
Paula pisz czego nie wiesz na priv to pomoge w wolnej chwili :)

Monic po zakonczeniu Karenz powinnaś wrócić do pracy i ciągnąć do 8tyg. przed terminem rozwiązania. Złośliwie powatarzam, że ciąża to nie choroba, a na mdłości ginekolog L4 nie wystawi. Możesz jeszcze napisać do szefa wniosek o przedłużenie Karenz do 3ciego roku życia bodajże. Ale to już tylko jego dobra wola czy się zgodzi czy nie. No i w tym czasie pustki na koncie będą, chyba że wybrałaś dłuższy wariant KBG (30+6)
Możesz kombinować z L4 i komisjami lekarskimi, ale po takim manewrze nie masz co liczyć na utrzymanie się w pracy dłużej niż gwarantuje to okres ochronny :) no chyba, że masz jakaś pracę, że firma bez Ciebie leży to pójdą Ci na rękę [emoji14]
Co innego jeśli ciąża jest zagrożoba. Wtedy nawet powinnaś zostać w domu.

Kaśq to trochę skomplikowałaś sytuacje :D Bo pracując w Pl masz tam ubezpieczenie itd. i musisz pewnie mieć też meldunek. Nie wiem jak to dokładnie w PL wygląda. Ale 2ch ubezpieczeń mieć raczej nie możesz i meldunków też nie :)

Kulka, a ile mała już waży bo przypuszczam, że elastyczna już się i tak nie nada do niczego jeśli się urodziła taka duża jak Gabi czy moja [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Kaśq ale ale, jeśli po zrezygnowaniu z pracy należy Ci się w PL zasiłek dla bezrobotnych to możesz go tutaj przenieść.
Ale jak masz fajną i dobrą pracę w PL to może lepiej faktycznie prowadzić ciąże w PL, pobiegać trochę po urzędach i liczyć na troszkę farta :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

No tak właśnie dlatego pisałam że mam skomplikowaną sytuację :p . Co do pracy mam na umowie że praca zdalna w miejscu zameldowania więc z tym problemu nie mam. Wiem też że jest opcja w NFZ że możesz sobie przenieść normalnie wszystkie świadczenia z NFZ np do Austrii i oni pokrywają wszystkie koszty, funkcjonuje to wtedy tak jak w Polsce a w Austrii korzystasz tak jakbyś była tam ubezpieczona. Nie wiem tylko jak Austria patrzy na takie osoby jeśli chodzi o leczenie... Zupełnie nie wiem. No ale też ciekawa opcja. Zobaczymy muszę to wszystko jakoś poukładać :) i Musimy z Tatusiem przemyśleć który wariant wybierzemy i na co się decydować :)

Karolask Gabrysia juz ponad 6 kg waży. 97 centyl zalicza ;) Na elektronicznej wadze się z nią wazylam ostatnio. Kurcze dobrze ze chusta z odzysku od cioci[emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

1476882342-1d1mld.jpeg
1476882377-1d1mld.jpeg

A to moj Igor bo sie jeszcze nie chwalilam [emoji4][emoji4][emoji8][emoji8]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry