reklama

Mamy z Austrii

Poziomeczka ja wrog termometru okropny jestem a koperek to pan doktor oswiecil mnie ze takiemu malemu brzdacowi wspomaga baki zeby sie wypierdzial a jak kupy nie ma to te wszystki bakole szkodza w brzusiu
Rurke dostalam od lekarza jak wezwalam pogotowie bo mi dziecko sinialo od placzu ale uzywalamjej w ostatecznosci

Vici hihi czego sie nie robi dla dziecka wlasnie czopki Kümmelzäpfchen swietne to na baki bo to nie te wazelinowe co kupe wywoluja ;)
Vici masz jakas POlske fryzjerke czy biegasz po austrijackich zakladach?
Ja wczorej na sommerfest bylam u syna i wrocilam z piaskownica do domu hihi takie brudne dzieci mialam ;) sama umeczylam sie na sloncu ze padlam o 21

reklama
Kathinka slonce chyba wyszystkich potrafi zmeczyc :-) ale nie ma jak zadowolone dzieciaki i rodzice.Co do czopkow to ja tylko o tym slyszalam bo nigdy nie mial Victor problemow z kolkami,kupami i innymi bajerami.Naprawde czas niemowlecy i wczesnodzieciecy byl bez problemowy(nie liczac szpitala i podejzenia o meningokoki brrrrrrrrr)
Co do fryzjera to chodze do autryjackiego,tu polakow jak na lekarstwo.Rok temu bylma u niej pirwszy raz i bylam zadowolona i tak chcodze caly czas teraz.Raz w miesiacu lub co 6 tyg grzywke podcinam ale to darmowo robia a co 3 miesiace wlosy podcinam czesto odrazu z farba.Choc musze przyznac,ze powinnam juz w kwietniu farbowac ale jakos mi sie nie chcialo i kasy braklo na to. O tu ich stronka + h a i r g o t t + g r a z + l e o b e n +
Dzis Victor na 15 idzie do kolegi na urodziny,prezent wczoraj w koncu kupilam.Tylko nie mam pojecia czy nie za tani nie wiem za bardzo jak tu podchodza i ile wydaja.Dzwonilam do jego mamy i w jednym sklepie zabawkowym mial kosz z rzeczami ktore sobie sam wybral.Pozniej kwestia tylko kupujacego co ma ochote wziasc i z tym do kasy i z glowy.Fajny sposob juz wczesniej zastanawialam sie o co kaman z tymi skrzynkami z zabawkami a teraz juz wiem.No i za rok ja juz chyba Victorowi tez zrobie wieksza imprezke i z kolegami i kolezankami z przedszkola.

Uff dziewczyny zostal mi jeszcze tylko jeden pracy. Z jednej strony nie moge sie juz doczekac, kiedy wreszcie zmniejsze obroty, ale z drugiej troche mi szkoda, bo u mnie w pracy atmosfera jest naprawde super.
W przyszlym tygodniu idziemy zobaczyc propozycje standardowego wyposazenia lazienek w bloku, do ktorego bedziemy sie za rok przeprowadzac:rofl2: Z tego co wiemy od znajomych, kazda zmiana to spore koszty, takze fajnie by bylo, gdyby w standardzie bylo cos sensownego.
Widze, ze tu ostatnio watek kupkowo-baczkowy sie rozwinal. Piszcie jak najwiecej, za pare miesiecy pewnie i mnie sie przyda:-D
Jak wasze plany weekendowe? Ja musze wreszcie wybrac sie na zakupy, bo na wtorek potrzebuje kostiumu kapielowego na ta aqua-joge. A poza tym przydaloby sie wyjsc troszke na slonce;-)
Vici pochwal sie ta nowa fryzurka;-)
Poziomeczka juz po egzaminie?

vici fajnie miec dobrego fryzjera :) ja biegam za prezentami dla chrzesniaka i innych dzieci w POlsce bo jak sie raz w roku jedzie to jak swiety mikolaj ;)

mb1 ciekawe z tym mieszkaniem a to genossenschaft?? Jesli tak to faktycznie zmiany bardzo duzo kosztuja

Ja dzis od rana lotem bo mala wymyslila sobie tate do auta odprowadzic hihih no i jak juz wyszlysmy to lazilysmy do 11 , nakupowalam zieleniny i bede szpinak robic

Hop hop,
Zaglada tu jeszcze ktos?
Kathinka tak mieszkanie jest z genossenschaft-u. Wczoraj ogladalismy co jest w standardzie. Powiedzielismy co chcemy zmienic i czekamy teraz na wyliczenia. Juz sie boje;-)
Dzisiaj ide na pierwsze zajecia jogi w wodzie. Mam nadzieje, ze dobrze zainwestowalam te pieniadze:cool2:
Zmykam troche popracowac, bo juz mi ostatnie dni zostaly, a co za tym idzie przekazanie wszystkiego innym.

wczoraj napisalam posta i mi zniknal..........:no:
wiec nie mialam sily na nastepnego...

ja zagladalam ale pisac mi sie nie chcialo
w sobote umarl nagle moj tata, mial jakis krwotok wewnetrzny....:-(

jedziemy do polski wczesniej niz planowalismy, bo juz w ten czwartek. pogrzeb w poniedzialek.
takze u mnie z nowowsci to neistety takie informacje........

egzaminy napisalam i przynjamniej nie mam chociaz tego na glowie, bo bym chyba padla.
nie mam jeszcze wynikow z jednego ale tak to wszystkie zdane i na dobry lub bardzo dobry :-)

ze spotkania niestety nici dziewczynki, nie dam rady sie spotkac juz przed wyjazdem..
ale zrobmy to w sierpniu! Beabea bedzie juz troche wprawione w dwojke maluchow, to moze sie odwazy wyjsc a mb_1 mam andzieje jeszcze bedzie mogla do nas wpasc z wielka kulka! :tak:

widzialam zdjecia frani malutkiej na nk. ale superowa i podobna do tatusia!!!! tak jak moja. hihihi
Beabea, czy twoja Nikolka tez jest do twojego meza podobna?
jak ci idzie opieka nad maluchami?

franiu, odezwij sie do nas!:-(

poza tym musze sie pakowac na caly miesiac do warszawy i nie wiem w co rece wlozyc....i co zabrac!:baffled::confused:

sluchajcie, mojej malej totalnie z buzi slina leci i ciagle piastki w buzce trzyma... czy to juz zeby moga byc???

dzis idziemy do lekarza na kontrole
odezwe sie jutro co i jak!

buziaczki dziewczynki

czesc dziewczyny przepraszam ze sie tak dlugo nie odzywalam ale bylam w pl u mamy:):):)
bylo super malutka rosnie i rosnie...
Poziomeczko piastki to normalne moja ciagle tak robi a jak narazie zebow nie widac.....
moje kondolencje z powodu taty, wspolczuje przechodzilam to 2 lata temu.

Witam dziewczyny :-)
Ja mialam ostatnio taki zawrot glowy,ze wiecznie poza domem.No ale w koncu zagladam no troche podczytywalam ale sil na pisanie braklo ;-)
Poziomeczka wspolczucia z powodu taty,tulaski ogromne.Piasteczki norma to moga byc i zebole i wiele innych rzeczy.Victor ial przy 1 rowne pol roku ale od siostry dzieciaki po 3 miechy przy 1 zebie:-) Kurcze wyprawa na miesiac to strasznie dlugo z takim maluchem nie dziwie sie zamieszania z pakowaniem...
mb_1 ty juz na wolnym jak sie domyslam :-D tylko nie zapomnij o nas i zagladaj co jakis czas :-) No i czekamy na wiesci pojogowe ;-) No i oby koszta zmian byly jednak nizsze niz myslisz
Kathinka milego wypoczynku w pl i niezbankrutowania przez prezety heheheh
frania fajnie,ze sie odezwalas,fotki malej cudne na NK buziaki i zagladaj do nas :yes:
Ja juz malego do tagesmutter nie puszczam choc umowa trwa.Zrobilam mu wakacje z mama ale do przedszkola chodzi i bedzie chodzil tez w wakacje bo sam chce.Jutro maja wycieczke do Graz cale przedszkole jedzie do kindermuseum ciekawe jakie beda wrazenia mialy dzieciaki:-)

reklama
Poziomeczko wspolczucia z powodu taty :-(

U mnie porazka lekka mam niewladne palce u reki wiec blokada w kregoslup i to na sam wyjazd a do tego stresss wiec napiecia i spiecia w domu

Wlasnie laski szukam pracy na czas letni dla kuzynki , studentki jakies sprzatania mycie okien czy pilnowanie dziecka , ona nie ta co 10 euro potrzebuje na godziene raczej z tych co chce zarobic :) wiec jak cos to prosze o PW :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry