Ola jesli tak bardzo sie boisz, to idz na kurs pierwszej pomocy dla malych dzieci. Organizowany jest przez czerwony krzyz. Troche sie uspokoisz, a dziecko bedzie moglo normalnie jesc Ja gdybym Laurze nie pozwalala tak jesc, to wcale by nie zaczela jesc. Moje dziecko nie chcialo papek, od razu przeszla na male kawaleczki warzyw i owocow. Tez drzalam ze strachu, ale dzieki temu od dawna bez problemu posluguje sie lyzeczka, widelcem, probuje nozykiem (z roznym skutkiem). A uwierzcie mi, ze znam sporo trzylatkow, ktore maja z tym problem.
 Ja gdybym Laurze nie pozwalala tak jesc, to wcale by nie zaczela jesc. Moje dziecko nie chcialo papek, od razu przeszla na male kawaleczki warzyw i owocow. Tez drzalam ze strachu, ale dzieki temu od dawna bez problemu posluguje sie lyzeczka, widelcem, probuje nozykiem (z roznym skutkiem). A uwierzcie mi, ze znam sporo trzylatkow, ktore maja z tym problem. 
Co do mleka krowiego i modyfikowanego. Moje dziecko bylo karmione piersia do 13 miesiaca, a potem od razu przeszlismy na mleko krowie tzn. jadla kasze manne na mleku krowim, a tak tylko przetwory mleczne. MM nie chciala za nic ruszyc.

Ja gdybym Laurze nie pozwalala tak jesc, to wcale by nie zaczela jesc. Moje dziecko nie chcialo papek, od razu przeszla na male kawaleczki warzyw i owocow. Tez drzalam ze strachu, ale dzieki temu od dawna bez problemu posluguje sie lyzeczka, widelcem, probuje nozykiem (z roznym skutkiem). A uwierzcie mi, ze znam sporo trzylatkow, ktore maja z tym problem.
 Ja gdybym Laurze nie pozwalala tak jesc, to wcale by nie zaczela jesc. Moje dziecko nie chcialo papek, od razu przeszla na male kawaleczki warzyw i owocow. Tez drzalam ze strachu, ale dzieki temu od dawna bez problemu posluguje sie lyzeczka, widelcem, probuje nozykiem (z roznym skutkiem). A uwierzcie mi, ze znam sporo trzylatkow, ktore maja z tym problem. Co do mleka krowiego i modyfikowanego. Moje dziecko bylo karmione piersia do 13 miesiaca, a potem od razu przeszlismy na mleko krowie tzn. jadla kasze manne na mleku krowim, a tak tylko przetwory mleczne. MM nie chciala za nic ruszyc.

Raz tylko mialam rachunek ze szpitala na prawie 900 euro ale wyjasnilam sprawe-mieli burdel papierkowy i nic nie placilam.
 Raz tylko mialam rachunek ze szpitala na prawie 900 euro ale wyjasnilam sprawe-mieli burdel papierkowy i nic nie placilam. przyzwyczai sie i potem bedzie problem.Ja bym kladla mala dawala buziaka i wychodzila z pokoju(o ile ma osobny) Ja mialam walke z Victorem w okolicy 7 mies przestal zasypiac i tylko butelka ratowala sytuacje a ja tego nie chcialam wiec uczylism sie zasypiac bez butli.Trwalo to chwile okolo 2 tyg placze,wstawanie,darcie sie i krzyki oczywiscie nie dzien w dzien ale w koncu "wrocilismy na tory" Tu pomoze tylko konsekwencja.
 przyzwyczai sie i potem bedzie problem.Ja bym kladla mala dawala buziaka i wychodzila z pokoju(o ile ma osobny) Ja mialam walke z Victorem w okolicy 7 mies przestal zasypiac i tylko butelka ratowala sytuacje a ja tego nie chcialam wiec uczylism sie zasypiac bez butli.Trwalo to chwile okolo 2 tyg placze,wstawanie,darcie sie i krzyki oczywiscie nie dzien w dzien ale w koncu "wrocilismy na tory" Tu pomoze tylko konsekwencja.