reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

HEJ
POZIOMECZKA moze sie zle wyrazilam,ale ja tez test na glukoze mialam z palca krew pobierana i tez pilam te slodka miksture i tez tyle tam siedzialam-wszystko sie zgadza.Tyle ze procz tego testu mialam tez pobierana krew z zyly na inne parametry-morfologie i cos tam jeszcze...
Kurcze,bialo na dworze,gdzie ta wiosna??
A moj mezus sobie wymyslil zebysmy w sobote podjechali na zakupy spozywcze do Bratyslawy albo Gyor na Wegrzech bo mu juz znudzilo sie jedno i to samo,a tak to wycieczka przy okazji ....
Moze i sie przejedziemy byle nie padalo i mrozu nie bylo ,zobaczymy..
A dzis to chyba w domku caly dzien posiedzimy bo mi sie nawet palca na dwor nie chce wychylic-lenia mam strasznego......
VICI to faktycznie przekichane z tym dekoderem...W Cyfrze tez az kazda *******a trzeba raczej do PL jechac,tez na mnie zameldowana,echhh

reklama
ojoj! ez telewizji to klopot!

tez bym ogladala telewizje, gdybym nie musiala sie uczyc...:baffled:
ale ja polskiej i tak nie mam. Lece na niemiekiej, bo austriackiej tez nie mam hihi.

Musze zaraz spadac do szkoly, umowilam sie z kolegami na nauke! nie ma, ze boli, musze sie zebrac i zapitaczac!
Jezu, za tydzien mam egzamin z bilansowania i budzetowania... Nic nie rozumiem i nie wiem jak to zdam... A to juz poprawka!:szok:

a pogoda to sie chyba wsciekla! Wiosna miala byc a nie poczatek zimy znowu!!!!!!!!! wrrrrrrrrr

milego dzionka dziewczynki

W sumie ja wszytsko przez tel lub mejlem zalatwialam.Jak sygnal byl slaby czy cos,nowa karta normalnie wszytsko.Ale przy nowym dekoderze jest aneks dopisywany o promocji i wogole o dlatego musze byc osobiscie bo musza podpisac i tyle...Ogolnie to z polsatu jestem bardziej zadowolona jak z cyfry.W Pl mialam cyfre i wtedy powiedzialam nigdy wiecej i tak jakos od ponad 4 lat na polsacie jeziemy.Fakt,ze zastanawialismy sie juz nad nowym dekoderem aby w maju wziasc...ale do maja bez tv -buuuuuuuuuuuuuuu niewytrzymam.Ja w sumie ogladalam to na co mialam ochote czy Pl czy niemiecki a nawet austrijackie programy bo zciaga niemiecki rtl,vox,mtv i wiele innych no ale teraz nic nie mam :-(

Beabea oby mrozu nie bylo i udanych zakupow zycze na weeckend.
Poziomeczka a tobie milej nauki

Ostatnia edycja:
Czesc!!!
Dzis to sobie pospalam do 13!!!!:-D
Wczoraj w nocy i dzis nad ranem mialam lekkie skurcze, ale przeszly i czuje sie teraz dobrze:-).
No ciekawe ile jeszcze!
poziomeczka No 2 tygodnie temu to taka obolala bylam, ale nie wiem czy sie przyzwyczailam,
czy tez juz mi sie znudzilo ciagle marudzenie;-), teraz od paru(2,3)dni mam super humor!!!:happy2:
Tylko, ze ty jeszcze na glowie te egzaminy!!!
Naprawde Cie podziwiam:cool:!!! Moja starsza siostra jak byla z synkiem w ciazy to chodzila do szkoly
i sie uczyla i teraz on ma super oceny w szkole i konkursy wygrywa!!!:tak::tak::tak:
Moze Twoje malenstwo tez tak uzdolnione bedzie:tak:.
Co do tej akupunktury tez same dobre rzeczy slyszalam!!!
Mam kolezanke co ja robila i urodzila w 6godzin prawie 4 kg synka(jej pierwsze dziecko),
do tego nie pekla!!!:tak:
No dla mnie juz za pozno, szkoda moglam zrobic:-(ale kurde tp przeszlo
100euro kosztuje:sorry2::-:)sorry2:.
Moglam w sumie ale nie chcialam, zeby maz gadal, ze cuduje, a moze w sumie by nic
nie gadal. Obojetnie i tak juz za pozno, teraz jedynie zostalo mi sie modlic i troche cwicze codziennie,
zeby miec forme na porod!!!
beabea Tez mam dzis takiego lenia!!! Moze pojde do sasiadki na kawe, mialam robic pierogi ruskie ale
sama nie wiem?!?!Super pomysl z zakupami w Bratyslawie!!!
vici Tez mam cyfrowy polsat:-)
Tylko przesrane tak bez tv:wściekła/y:, szkoda ze nie moga Ci tego dekodera przeslac.

wrocilam z nauki.
teraz chwila przerwy i zaraz zasiadam do nastepnej tury nauki.
:baffled::nerd:

tak, tez mi wszyscy mowia, ze moja corunia to doktorem habilitowanym zostanie, ze ja sie tak ucze, hihi.

Uuuu, frania! skurcze? No to juz cos sie swieci powoli u Ciebie. No ale czas najwyzszy :-D

Ja za to jestem strasznie leniwa i nic mi sie nie chce cwiczyc. Chyba lepiej pojde na te akupunkture, hihihi
A ja slyszalam, ze to ok 60 euro kosztuje. No musze dzis zadzwonic, bo duzo czasu tez mi juz nie zostalo. Jak mi pomoze, to powiem ci, Beabea, moze tez pojdziesz.

Zgrzeszylam dzisiaj jedzeniowo i zjadlam Leberkässemmel i frytki z McDonalda :sorry2:
Takie niezdrowe rzeczy... Ale poza tym zawsze jestem grzeczna, to sobie raz na jakis czas moge pozwolic, hihi

Dobra, zmykam powoli do kolejnej tury nauki....:baffled:

Hej dziewczynki!
Melduje sie tylko na chwilke... wlasnie przyjechalismy z Monachium i padamy....w dodatku mielismy problem ze zlapaniem taksowki, bo jakies demo w miescie bylo :confused:... Graz w tym tygodniu darujemy sobie (pogoda beee), ale to nic - chcemy jechac w przyszlym tygodniu- moze zajrzymy na Diagonale. No i wreszcie zajme sie w tym tygodniu mieszkaniem, bo niedlugo podlog nie bedzie widac, tak wszystko zagracone...:nerd:

Fajnie czyta sie wasze historie o brzuszkach :-) :-D ...no moze poza ta historia kolezanki Frani :szok:. Ja tez wstawie sie za was ;-). Do kosciolka chodze rzadko, ale wieczorem przed spaniem czasem cos tam zawsze powiem.
A propo spania... padam z nog... ide do lozeczka... dobranoc i milych snow!

no to i ja sie odmeldowuje na dzien dzisiejszy

uczylam sie do 20.00 a potem ogladajac Germany's Next Top Model prasowalam rzeczy dla Majki.
Nogi mi wchodza w d...:baffled:

Spadam do lozeczka.

Slodkich snow.

Witam
Dawno mnie nie bylo ale pare powodow mialam
1 zapalenie okostnej
2 odstawialam mala od cyca
3 zapalenie cyca
4 syn mnial ospe
5 corka zapalenie krtani i jakas wysypke
6 syn mial szkarlatyne
7 corka ma ospe
To tyle powodow
Od prawie 1,5 miesiaca ludzi i swiata nei widze a dzieci wchodza mi na glowe bo jak chore ......
Na szescie wszystko wraca do normy i mam nadzieje ze juz nic nas nie dopadnie
Pozdraiwam i napewno bede zagladac czesciej

o matko! Kathinka!:szok:

strasznie mialas, wspolczuje ci....
miejmy nadzieje, ze teraz bedzie juz lepiej! witamy z powrotem:tak:

a ja sie kompletnie nie wyspalam a tu czas do nauki wstawac....:baffled:

reklama
Kathinka :szok: no mam nadzieje,ze juz najgorsze za wami i zdrowko bedzie wracac.
Frania ty juz na porodowce czy jeszcze w domku ;-) ??
Poziomeczka z tym jedzeniem nie jest tak zle nieraz wszystkim sie nalezy :-) Najwazniejsze aby nie jesc serow plesniowych i metki(surowego miesa na chlebku) a pozatym to male grzeszki sa dozwolone:yes:
Happy mam nadzieje,ze sie wyspalas i wypad byl udany
A my dzis do Pl jedziemy :-D trzeba dekoder zalatwic.Kolege Jacek namowil i pojedziemy jego busem i koszt bedzie malutki przynajmniej :yes:W niedziele wracamy wiec w poniedzialek sie zamelduje.
Milego weeckendu ,buziaki

Do góry