reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

Frania wszystko mozliwe z ta waga.Duzo zalezy od genow i wogole.Moja szwagierka wchodzila w swoje ciuchy z przed ciazy jak maly mial niespelna 2 miechy a ona szczupla jest.Co prawda brzuszek jeszcze taki galaretkowaty ale w sumie jej nic sie nigdzie nie wylewa.Ja za to...a szkoda gadac ;-) :-D no ale u mnie 2 macice i dluzej to sie "wchlanialo".Fajnie z ta gimnastyka i jak slysze o znajomej to tobie zycze szybkiego porodu :yes:
Happy czy w podpisie masz adres swojego bloga:confused:

reklama
dziendoberek!
nasza frania jak maly skowronek od rana :-D
ale mloda jest, to jeszcze energie ma ;-)

Ja wczoraj sie splakalam, juz mialam wszystkiego dosc, jakos mnie te przygotowania do przyjscia malej (przemeblowanie, nowe meble, sprzatanie, nowe ustawienia, pranie itd.) przytloczyly. Poza tym moje ciazowe dolegliwosci a przede przystkim szkola i nauka i wszystko na raz. A gwozdziem do trumny bylo to, ze maz na dzien kobiet nie przyniosl mi kwiatka:szok:

:-D:-D:-D:-D

baba w ciazy.......

No ale dzisiaj juz lepiej.

Jutro chyba franiu nie ide na taniec brzucha, bo pojde wieczorem z mezem na basen a dwie rzeczy na raz to mi juz troche za duzo i uczyc sie musze.

A jak tam nasza happy? kurujesz sie?

co do galaretowatego brzucha i innych takich to nawet nie chce myslec... Jakos mam stracha jak to bedzie moje cialo wygladac....:shocked2:

vici, jak to u ciebie 2 macice...........:confused:

Hehehe Poziomeczka tak jakos u mnie sie ualo i mam 2 wiec full wypas :-D.Nie no powaznie to mialam je wykryte w wieku 18 lat ale potem ordynator w szpitalu w Pl obalil teze ta i stwierdzil,ze to tylko przegroda.W ciazy dalej o przegrodzie byla mowa i tak do grudnia 2009 w sumie.Przy tej ciazy,znaczy przy zabiegu ogladneli mnie tak dokladnie,ze jednak wrocilo teza 2 macic.Sprawdzili tym razem bardzo dokladnie i sa ewidentnie 2.Szyjka rozdziela sie i dalej sa 2 osobne w sumie macice ale zlaczone jedna scianka.Nie mam pojecia jak to jest mozliwe ale jakos jednak jest...Dowiedzialam,sie ze gdyby nie ten zabieg i nie tak dokladna mozliwosc ogladniecia to dalej teza przegrody by byla.Dziwie sie tylko,ze przy cc w Pl jakos tego nie mogli mi ogladnac i postawic prawidlowa teze,hmmm no ale coz bylo minelo.
Ja tez kwiatka nie dostalam a zyczenia dostalam z okazji"komunistycznego" swieta :-D normalnie rozwalil mnie ten tekst ale znamy sie na wylot z mezem wiec znam jego nastawienie hehehe.A walentynek oboje nie uzajemy ;-)
Co do brzucha to polecam po porodzie pas sciagajacy taki co obejmuje od bioderek az pod biust i zakladac jak sie w domu siedzi pomaga brzuszkowi sie wsiaknac :-)

hej
ja musze swojego osobistego pochwalic bo u mnie byl kwiat i to doniczkowy-sagowiec,a wlasnie doniczkowe mi wieksza frajde sprawiaja;-)No ale to moze dlatego dostalam ze w tym dniu mam podwojne swieto bo rowniez imieninowe i latwo mu zapamietac,choc zwykle jakie by swieto w kalendarzu nie wypadalo to jednak cos przynosi:biggrin2:
Teraz pod koniec marca mam obiecany wypad do chinskiej z okazji rocznicy slubu:biggrin2:
frania znalazlam w koncu fotki twojego brzucha-faktycznie wielki,ale piekny taki kraglutki i dojrzaly,nic tylko patrzec jak wybucnie:tak:
A tak swoja droga to jak ty "tam" wypatrzylas te rozstepy?:-D

poziomeczka wklejaj jak najbardziej swoj brzusio,ja tez postaram sie cos wstawic tylko musze sobie swieza sesje zrobic:sorry2:bo jakos tak zaniedbalam w tej ciazy cala "dokumentacje"
A apropos twojego zalamania wczoraj-to mysle ze za duzo wzielas na siebie,ale i tak twarda babka z ciebie skoro udaje ci sie nauke laczyc z twoim obecnym stanem i zycze zeby ci sie to udawalo po narodzinach corci:tak:Wiadomo latwo nie bedzie ale jak sie bardzo chce to sie powinno dac.
novici to ci dopiero z ta macica!!! przyznam sie ze nigdy wczesniej o czyms takim nie slyszalam:szok:
A jak to w praktyce sie przeklada,masz wieksza szanse na blizniaki?albo obfite miesiaczki?

W praktyce to Jacek ma wybor na prawo lub lewo i jest ciasniej ;-) Co do miesiaczek to sa normalne 4 dni i po krzyku tylko cykle wydluzone nawet po 40 dni(rekord byl 62....to byla masakra)Ciaza no coz...z blizniakami nie ma to nic wspolnego bo to sa 2 macice wiec jesli juz to podwojna ciaza i tak jest to mozliwe.To jest naprawde niski odsetek ale jest.Tak wiec jak organizm nie zaprzestanie wypuszczac komorek jakowych jak bede np w 3 miesiacu ciazy to moge zajsc w droga macice.Prawidlowo zaprzestaje i nie ma miesiaczki i ogolnie rzec biorac jest to prawie niemozliwe...ale tylko "prawie" a to juz robi roznice.No i odpadaja tampony bo nigdy nie wiem z kad leci i byloby na chybiltrafil,no chyba ze 2 ale to juz przesada jak dla mnie :-D.Jak spirale to 2 bo sa 2 macice to i 2 spirale...normalnie masakra jakas hehehehe
Jedno co mnie zastanawia to zapomnialam sie w szpitalu dowiedziec jak to wyglada z jajnikami.Wiem ,ze sa 2 ale nie wiem jak to jest rozwiazane.Kazda ma dostep do jednego czy jak.Jak bede u gina to sie wypytam bo to mnie nurtuje ostatnio.

Na wypoczynku dalam wam troche fotek:-p wy cos cienko dajecie wiec sie pobawilam troche

Hej dziewczyny! Ja czuje sie juz lepiej... przelezalam 2 dni i chyba paracetamol z witamina C pomogl, tylko, ze dzis maz mowi, ze go gardlo zaczyna bolec... chyba bedziemy sie tak w kolko zarazac :wściekła/y:.

Widze, ze Wam dopisuje energia! Podziwiam Was dziewczynki. :szok: Wszystkie teorie mojej znajomej (to ta ktora nie ma jeszcze dzidzi ale lubi straszyc) sie nie sprawdzaja :no:. I dobrze! Dalo to mi troche odwagi :-) na przyszlosc.

Vici: 2 macice?! :szok: wow, ja tylko wiem, ze moja jest jakos zgieta do tylu czy cos tam podobnego... moja wiedza nie jest zbyt duza, jestem w tym temacie kompletnie zielona :baffled: .
A ten link na dole to jest do mojego bloga, ale juz dawno go nie aktualizowalam. Zawsze sobie obiecuje, ale nie starcza czasu... na blogu jest mnostwo zdjec: ze slubu, wycieczek etc.

Ogladnelam juz bloga ,znaczy fotki .Super jesli je sama robilas to masz niezle oko tylko pogratulowac :-)
Zmykam wlosy ulozyc a potem jedzonko szykowac bo Jacek na 12 na przerwe wpadnie.Potem zagladne

vici, ale jestes wyjatkowa :tak:
jeszcze w zyciu nie slyszalam o takim ewenemencie! hihihi

a co do diagnozy poslkiej to pozostawiam bez komentarza. konowaly!!!

happy, ja tez mam tylozgiecie macicy (tak sie nazywa) ale to jest nic zlego. Ewentualnie mozesz miec bardzo bolesne miesiaczki, polaczone z wymiotami czasem. Ja takie mialam jak bylam w liceum. Mdlalam i wymiotowalam co miesiac!:baffled:

Ale w czasie ciazy to tylozgiecie sie wlasnie samo prostuje, wiec jeszcze jeden powod na zajscie w ciaze :-D A tej kolezanki to nie sluchaj, bo widze, ze jakos fantazjowac lubi dziewczyna... Tym bardziej, ze sama jeszcze w ciazy nie byla.....
Ciaza to, mimo naszych malych lub wiekszych dolegliwosci, piekny czas! Nosisz w sobie male zyjatko!

a co do walentynek, to ja ich tez nie uznaje. Dnia kobiet moze tez nie ale wczoraj byloy milo gdyby kwiatka przyniosl na moj podly humor. Tez znam mojego meza na wylot i wiem, ze on taki juz jest, malo romantyczny, choc nie powiem, czasem potrafi zaskoczyc. I to jest chyba wlasnie najfajniejsze!:-D

wlasie dopiero przeczytalam jeszcze jeden post od vici. No nie moge, ale jazda!:-D
takiego czegos to w zyciu nie slyszalam. Do ksiegi rekordow Cie dac, hihihi!
usmialam sie z tych tamponow, hehehehehe

tzn ze ty masz dwie szyjki...? :confused:

Beabea, a no masz racje, czasem tez mysle, ze za duzo na siebie wzielam. Dobrze, ze chociaz wczesnie przestalam pracowac, bo nie dalabym rady. Ale z pomoca meza i tesciow jakos to schaffniemy! :tak: Twarda babka jestem, to fakt.

A my dzis mamy trzecia rocznice slubu cywilnego - dokaldnie w tej chwili, o 11.20! :tak:

reklama
Czesc!!! Po cwiczeniach ale kosci mnie troche bola:zawstydzona/y:, moze nie powinnam byla isc.
No coz obojetnie, dalam rade ale za tydzien to juz napewno sobie odpuszcze:tak:.
Poleniu****e w domku.
vici Tez sie usmialam z tych 2 tamponow, Twoj to ma raj;-).Jedna kobitka, a jakby dwie dziurki;-).
No zobaczymy z ta waga. Jak narazie 13kg to chyba zadna tragedia:happy2:.
Ten pas tez mam, kupilam w aptece.
Co do kolezanki narazie nie dzwonila, martwie sie o nia i tez modle, zeby jednak nie miec
tak ciezkiego porodu!!!
poziomeczka Tez mam nie raz takie humorki w ciazy!!!:wściekła/y:Teraz ostatnio dosc spokoj, ale 2,3 tygodnie
temu to nieraz takie dolki lapalam, a to nie ma co sie zloscic...kwiatki i tak by zwiedly;-).
Gratulacje z okazji rocznicy(jak Ci sie marzy dzis kwiatek tez, to zadzwon do Twojego i powiedz
mu!!! ja tak zawsze robie i chlop sie uczy;-)).
Na nasza pierwsza rocznice cywilnego poprosilam wage i mam!!!
Mezczyzni to takie stworzenia, ze malo co sie domyslaja:cool2:ale mozna im pomoc.
A co do tanca brzucha to ja jutro tez bym nie dala rady, bo mam zamiar sobie pospac:tak:.
Ale moze jak bede w stanie:cool: to w piatek albo nastepny tydzien, zobaczymy.
beabea A to nie ja je zauwazylam tylko maz:-D, pozniej super wygladalo jak sie staralam
je odnalezc malym lusterkiem:-D:-):-D no i widzialam nie sa takie straszne.
happy79 Tez widzialam fotki, slicznie wygladalas na cywilnym.

Do góry