reklama

Mamy z Bath, Bristol i okolic

Pinka fajne suwaczki,teraz bede wiedziala w jakim wieku masz dzieciaczki ;-)

U nas primary jest dla dzieci ktore nie ukonczyly 12 roku zycia,czyli moj najstarszy syn bedzie uczyl sie w tej szkole ostatni rok,a teraz jest w roku 6-tym ...w przyszlym roku bedzie chodzil do secondary school (to tak jak gimnazjum w PL) ale dzieciaczki szybko rosna i po tym widac jak sie czlowiek starzeje :eek:

Sorki ze tak ucieklam bez slowa ale maz przyjechal do domku,i oswiadczyl ze telefon mu wypadl i szybka pekla ,no to pojechalismy zopytac o koszt naprawy no i dostalam szoku,krzykneli £450 :szok: .To ja mam 2 telefony nowe w cenie szybki :crazy: no ale pewnie zrobie mu prezet i pojade mu kupic nowy,bo widze ze sie zalamal ta strata :-(
Taraz czekam na moje sloneczka,maly sie bawi a jak bylismy na spacerku to nie chcial wracac do domu.. a ja pije zasluzona kawke :-p

reklama
Edyta co to za telefon??? Mojemu niedawno Szczepciu rozwalił szybkę w nowym iphonie 4 i udało mu się wymienić na nową za 90F tylko nie w o2 gdzie kupił bo tam mu "zaśpiewali" chyba ze 3razy tyle

Pinka współczuję @, u mnie lżejszy na antykoncepcyjnych, bez już dzień przed zaczynam się faszerować prochami
To Synek nieźle dał Ci popalić, ja ze Szczepkiem nawet mdłości porządnych nie miałam a rzyganko to dla mnie koszmar, ja nie nawykłam bo do tej pory tylko po mieszankach alkoholowych z udziałem czystej;-)

Joanna ja na temat szkoły się nie wypowiem niestety, Bridgend gdzie obecnie mieszkamy wydaje się spokojnym miasteczkiem, ceny wynajmu za 4sypialnie to ok 700f, w Cardiff pewnie większy wybór szkół ale nawet tam za wynajem taniej zapłacisz bo za domek 4sypialnie pewnie ok 800-900F

Magda nadal świętujecie Syneczka, czy już udało Ci się trochę ochłonąć?:-)

Szcebiotka telefon HTC ale pytalismy w werehouse phone i to pewnie dlatego taka cena,moj maz tak drazyl temat ze znalazl "normalny" punkt napraw i to niedaleko nas gdzie za naprawe chca tylko £35 takze za takie miejsca jak werehouse phone bede omijac z daleka ;-)

U nas piekan pogoda ,slonce tak pieknie przygrzewa ze niedlugo zmykam z malym na spacerek i trzeba wstapic na jakies zakupy i kupic cos na obiad,jutro rano pobudka ach jestem ciekawa jak Natan to zniesie :sorry:

Milego dnia

czesc dziewczyny miala byc cieplutko dzis ale chłodnawo jak narazie....

dziewczynki a wy nie macie ubezpieczen na tel....?? mojemu synio kilka miesiecy temu wrzucił tel do kibelka:-D:-D nowa blackbuuries czy jak to tam sie piszę i zadzwonił do banku tak bbaka dała mu numer do ubezpieczenia i mąz dostal nowy tel i nic nie płacił......

ja w pracy senna jestem jak nie wiem wczoraj piekłam 2 biszkopty bo mam zamówienie na torty wiec dzis będę dekorowac i przekładać masą znow mi pewnie do 24:00 zejdzie............

zaraz musze cos wszamać bo mi kiszki marsza grają:-D

a mój niuniek ma kolejne słowko w swoim słowinku a mianowicie sześć:-D bierze pisak napisze na scianie 3 krechy przychodzi po mnie i pokazuje paluchem szesć ha ha ha:-)

mąż juz oczyma przewraca bo kolejny artysta ścianowy w rodzinie:szok:

Czesc Kobietki...my godzine temu wrocilismy z Londynu,a tak mnie glowa boli ze na oczy ledwo patrze,wyjechalismy o 5:30 a bylismy na miejscu o 8:10 takze w sam raz :-),dokumenty zlozone ...paszporty beda do odbioru 25 pazdziernika,pochodzilismy po Londynie i tak minal nam ten piekny,sloneczny dzien .

Pinka no my nie bralismy ubezpieczenia i troszke zalujemy,ale to nic nastepnym razem czlowiek bedzie madrzejszy :-p
Mowisz ze synek maluje po scianach ?? to pewnie bedzie artysta :-D moje dzieci nigdy nie ciagnelo do rysowania ale wyobrazam sobie jak pieknie prezentuja sie takie obrazki na scianie :-p

Edyta współczuje wyprawy ja wyrobiłam dzieciakom dowody i na 5 lat spokój....

moze za siostra bo Wiki malarka jak nie wiem ja fortune wydaje na farby kredki kleje bloki itp.....

idę zjesc bo z pracy wróciłam dzis mąż zrobił filety z kurczaczka ziemniaki i mizeria mniammmmmmm a potem zabieram sie za torty

Pinka ale teraz paszporty dla maluszkow ponizej 5 roku zycia wyrabiaja na 5 lat,takze fajnie :-) a dla starszaczkow tez 5 lat mam z glowy,tylko teraz jeszcze raz trzeba pojechac i je odebrac,ale to juz male piwo :-p

A tak wogole to smacznego ;-)

Edyta paszporty na 5lat? Jeszcze niedawno czytałam i było napisane, że na rok tylko. No ale dowód będziemy mieli zaraz więc zmartwienie z głowy i koszt mniejszy bo za dowody się nie płaci. Paszportów nie mogli Ci wysłać? My co prawda jak załatwialiśmy Szczepciowi to w Kornwalii mieszkaliśmy ale pani sama nam zaproponowała takie rozwiązanie.

Pinka podziwiam za spokój u mnie kredki pod ścisłym nadzorem a farby póki tylko na grupach dziecięcych:-D
Poza tym skąd Ty kobietko bierzesz na te wszystkie aktywności siłę??? fotografia, pieczenie, praca, 2 dzieciaczków i jeszcze masz czas seriale oglądać??? sypiasz w ogóle czy na jakiś dopalaczach egzystyjesz:-D

Co do ubezpieczenia to braliśmy pod uwagę ale było mnóstwo rzeczy, których ubezpieczenie nie pokrywało plus niektóre rzeczy gwarancja telefonu obejmuje, a poza tym ponad 10f miesięcznie więc i tak ta naprawa wyszła taniej.

My od poniedziałku korzystamy z pogody ile się da i minimum 3godziny na dworze spędzamy aktywnie, nie wiem tylko kto potem bardziej zmęczony ja czy Szczepek;-)
Domek w kurz się obleka ale jak to powiedziała moja Mama "u was pogoda ładna na wagę złota" więc jakoś specjalnie nie mam wyrzutów sumienia, Mąż i Syn głodni nie chodzą, pranko zrobione i wyprasowane a resztę będę nadrabiać deszczowi się przypomni o nas

Dobrej nocki Wam życzę:-)

Hej

Szcebiotka od 11 sierpnia 2012 weszla ustawa ze dzieciom ponizej 5 roku zycia,wyrabia sie paszport 5-letni takze to jest swieza sprawa :tak: pozatym jak dziecko idzie do szkoly to trzeba przedstawic paszport dziecka a nie dowod osobisty wiec jednak paszport jest lepszy...wiesz gdyby paszport byl wyrabiany tylko dla malego to pewnie by mi go do domu przyslali,ale ja i starszaki musimy odebrac je osobiscie,wiec mi to nie robi roznicy bo i tak musze tam pojechac drugi raz ;-)

U nas tez jest pieknie,slonko grzeje od samego rana, ze az szkoda w domku siedziec,takze jak tylko maz wroci do domu to idziemy z malym na spaceros ...

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta walich ich w tych konsulatach normalnie co chwile cos wymyslają.... od kiedy do szkoły potrzebne sa paszporty/dowody dziecka??? tz oo której klasy?? bo u mnie wiki jeszcze nic miec nie musiała tzn nic nie chcieli od nas oprócz aktu urodzenia...

Sczebiotka-wymaluje sie i przestanie tak jak siostra he he:-) teraz uzywa kartek zamiast scian....
skad ja mam tyle energii hmmm sama nie wiem od zawsze lubiłam miec ręce pelne roboty nie lubiłam sie nudzić

głowa mnie dzis boli buuuuuuuuuuu jutro wybywamy na roczek do koleżanki tak mi sie nie chce ale co zrobić odmówic nie wypada....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry