reklama

Mamy z Bradford

reklama
Mojadzidzia spotkanie jest 24 czerwca o 10 rano na Manningam Lane 99, Sharing Voices.

Jeśli chodzi o wolną chatę i imprezkę, to jak najbardziej jestem za. Powiedzcie tylko kiedy Wam pasuje. Wolicie w weekend czy w tygodniu?

Kasia ja pojechałam w poniedziałek z ta koleżanką i okazało się że u niej nie ma już miejsc w grupie ,więc we wtorek pojechałam do biura do starego budynku collegu i z tamtąd mnie skierowano na Bolton na rozmowę by ocenić czy coś umiem i do jakiej grupy mnie dołączyć ,i od razu zostałam na zajeciach

witam kobietki:-)widze ze piszecie o nauce jezyka,ja wczoraj bylam w miescie,bo musialam kupic bilet z Liverpoolu do Bradford na 1 lipca,bo przylecimy z Polski:-)bylam tez concil housing,ale tam nic nie zalatwilam dopiero wybiore sie tam po przyjezdzie;-)mam takie pytanko jak długo trzeba czekac za benefitami,tax credit:confused:bo chcialabym jak najszybciej to dostac aby wyprowadzic sie do jakiegos domu(bo niestety mieszkam w caravanie)kobiety pomozcie mi bo ja kolejnej zimy nie chce tu spedzic!!!!!!:no:mam juz jeden domek na oku ale przez agencje a slyszalam rozne rzeczy co z wynajmem z agencji,boje sie tego bonda skad ja go wezme.pozdrawiam i zycze udanego dnia:-D

Alexnow z benefitami to jest bardzo roznie ,jedni dostaja po 3 miesiacach a inni po 8:-(wiec daleka droga moze Cie czekac i duzo nerwow:wściekła/y:a składałas juz jakies wniaski?

tak skladalam do reveneu ,do tax credit i jeszcze NHS, bo dostane zwrot za wyrwanie zeba 65 funtow:-)do reveneu mialam wyslac orginal dowodu Agi,ale wyslalam kopie poniewaz lecimy do Polski,ale juz dostalam pismo ze mam miesiac na odeslanie orginalu ale to dobrze bo po przylocie zaraz wysle im orginal i tylko czekac:-)

reklama
WItam!
Wreszcie czas po dłuższej przerwie coś napisac.Możliwe że nawet ktoraś z WAs tesniła:-D;-),,,,,,

Ja jakoś nie mam weny ostatnio pisać, dopadł mnie chyba mały dołek "gosposi", tzn siedzenia w domu:/.Pierwsze dni spoko, bo porzadki itp, ale terazzzzzzzz wrrrr.
Podczytałam, że imprezka sie udała w Balandze, i co niekotre ciągnie tam, codziennie:-D:-D.
Jak któras ma ochote na bigos to zapraszam!Wczoraj z nudów spedzilam cały dzien w kuchni:-D:-D:-D

Monika- słysząłam od Marzeny ze tez chodzisz na kurs tylko ze ona 2 razy w tyg/3 godz.
Ja własnie wczoraj podpisąłm odbiór certyfikatów i od wrzesnia zaczynam nastepny poziom, może ktoraś ma ochote bo ja bede chodzila na ranne zajecia tzn 9.15-12.15 na BD5.

Pozatym Wreszcie oficjalnie przyjeli nam Marcela do Reception i zaczyna 7 wrzesnia!:tak::-):-):-)Narazie sie cieszy, ale okaze sie w "praniu".....

Mam nadzieje, że nie zanudziłam i pozdrawiam życzę miłego:tak: dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry