reklama

Mamy z Bradford

My dzisiaj byliśmy na carboot-cie. Spotkałam oleske i monikę1213. Trochę pierdołów kupiliśmy. :-):-)Zabawki i trochę cichów

roksana widzę że podjeliście decyzję o kupnie samochodu:-D:-D. Jeśli chodzi o ubezpieczenia to nie wiele wiem. Wszystko załatwia Robert. Ale napewno korzysta z którejś z tych stron. Trzeba pamiętać że jest też road tax. My płacimy ponad 100 na pół roku. Cena zależy od samochodu. Jeśli chodzi o nawigację to mamy tomtoma i z tą samą wesją mamy co katin , kupiliśmy go 3 lata temyno i niestety nie był tani ok. 200 funtów. Ale tomtomy zdecydowanie tańsze tutaj. Doris my polski język sciągneliśmy ze strony.

reklama
4muchy-nam w sumie polski jezyk nie jest potrzebny,wiec dalismy sobie z tym spokoj,ale jak moj tata od nas porzyczal to chcial zeby mowila po polsku:-D

KATIN-no wlasnie i to byla nasz blad jak kupowalismy z taz europa,bo dla mnie bylo jest jasne ,ze jak pisalo ze na europe no na cala:baffled::baffled:a potem byl zonk:wściekła/y::wściekła/y:

dziewczynki co tu tak cicho :szok:

sylwia i co zalatwilas chrzciny ?? ja tez wlasnie chcialam od razu ale nie damy rady jednak bo do nas duzo gosci z polski by musialo przyjechac :baffled: i musimy sie wstrzymac z chrzcinami troszke :-( a wogole jak sie czujesz ?? nie rodzisz jeszcze ??:blink:

Helołłłł:-)

Ale piękna pogoda dzisiaj była:tak: Tzn jest nadal ale ja już w chacie uziemniona bo Marcel poszedł właśnie spac. W sumie to mogłabym na ogrodzie sobie posiedziec ale tak samej bez piwka i papieroska to mi się nie chce:-D:-p

My byliśmy na obiedzie w super restauracji:tak: Placisz 7.50 i dostajesz talerz na który pakujesz ile chcesz (coś jak szwedzki stół ale bez dokładek). Wzięłam sobie dwa rodzaje mięsa z chrzanowym sosikiem, yorkshire pudding, ziemniaczki pieczone i młode w jakimś sosie i do tego mnóstwo warzyw. Wreszcie byłam najedzona:-D:-D:-D Potem Marcel pobawił się na placu zabaw a my wszamaliśmy deserek:tak: Ja jadłam pyyyszne tiramisu:tak:

Natalka kurde no jeszcze nie urodziłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Chciałabym jka najszybciej bo moja mama ma do 10 lipca urlop, plus jeszcze Rafał coś sobie weźmie i miałabym super pomoc na pierwszy miesiąc ale znając moje szczęście to urodzę jak rodzice będą musieli już isc do pracy:wściekła/y::wściekła/y:
Chrzcin w sumie nie załatwiłam bo przecież i tak jeszcze nie mam żadnych dokumentów ale ksiądz powiedział, że śmiało możemy zamawiac bilety bo w każdą soboetę będziemy mogli małą ochrzcic:tak:

Hej to i ja się zamelduje że żyje i jeszcze nie urodziłam :tak::-D:-D.Nie odzywałam się bo wczoraj cały dzień spędziłam po za domem i dopiero dzisiaj o 16 wróciliśmy do domku jestem strasznie padnięta bo mało spałam.A spaliśmy wczoraj w hotelu w którym pracuje Ampar bardzo przyjemne miejsce:tak:.Rano zaliczyliśmy ryneczek a pózniej w drodze powrotnej musieliśmy jeszcze jechac do znajomych na kawkę bo nas mąż umówił i tak jakoś zleciała i sobota i niedziela:tak:.Mały cały czas robi na nocnik i nawet sam wylewa siki z nocnika do ubikacji ale nadal biega bez majtek bo inaczej jakoś mu to nie wychodzi:no:.

Czesc

Ja tez w koncu mam okazje sie odezwac. Bo jakis ten weekend zalatany byl. Wczoraj bylismy z rodzinka w kulkolandzie na urodzinach Kubusia kolegi z klasy, a do poludnia kupowalismy dla niego prezent. Wieczorem padlam z Mackiem w lozeczku. A dzis pojechalismy na nieplanowana wycieczke, bo wedlug wczorajszej pogody mialo padac :baffled:
Polecam super miejsce, jak ktos jeszcze nie byl: Ingleton Waterfalls Trail - Spectacular waterfall and woodland scenery, Yorkshire Dales Nam przejscie traski zajelo 5,5h z kilkoma przystankami, zeby dzieci sie wyszalaly, rzucaly kamyki do wody, moczyly lapki, gdyby bylo cieplej to pewnie by sie wykapaly... piknik i takie tam.

Doris - w kostium Kubus wchodzi, troche obcisly, ale swietnie wyglada, mam takie super kolorowe skarpety do tego, tylko jakies kapcie musze jeszcze wymyslic :-D

roksanna - my tez mamy tomtoma, brak jezyka polskiego nie przeszkadza, bo komendy sa naprawde proste, jestesmy zadowoleni, a co do ubezpieczenia, to tez kupujemy przez jakies stronki gdzie sie porownuje, tym razem np mamy z HSBC, i B mi mowil, ze nie warto brac od jakis firm ubezpieczeniowych, ktore sa nieznane, bo podobno robia problemy jak sie ma wypadek

Kasia8118 - gratulacje dla Krystiana, szybko mu poszlo :tak:

Sylwia - a gdzie taka restauracja? ja znam taki pub kolo lotniska, mozna obserwowac przy okazji jak samoloty startuja i laduja

BozenaM - moi znajomi beda teraz jechac do Francji, decyduja sie na polnocna, korzystaja z autokampingu gdzie wynajma domek (my tez tak teraz zrobilismy bedac w CHorwacji i Slowenii) chyba, ze chcecie sie przemiszczac, mozecie tez pojechac sobie do Holandii, a tam jezdzic sobie rowerem, sa fajne plaze i Amsterdam z muzeami i innymi fajnymi atrakcjami, do Holandii mozna pojechac przez Hull do Roterdamu, jak sie kupi wczesniej bilet to nie jest tak drogo biorac pod uwage, ze sie nie traci dnia na jazde przez kanal (benzyna, tam tez prom)

Katin moja Natalka również jest zadowolona i czeka na weekend :-D . Cieszę się, że udało nam się je poznać:-) . Szkoda tylko, że tak krótko trwało to spotkanie.
Roksana my mamy ubezpieczenie w Prudential i miesięcznie płacimy 45 fuli. Co do nawigacji to my mamy Garmin, menu w języku polskim i mówi równierz po naszemu ;-)
kasia8118 gratulacje, najważniejsze, że robi na nocnik :tak:, na majteczki przyjdzie pora
sylwia.m jakie tam mają jedzenie i gdzie ta restauracja?

hej dziewczynki:-)
ja już z rana do szkoły musiałam dzwonić,bo Alicja dalej chora,dzisiaj ją cale ręce swędzą i oczy ma podkrążone bidulka:-(z wirusami grrrrrrrr:angry::angry::angry:
zaraz chyba na miasto się ruszę,na zakupki jakieś-przede wszystkim chleb polski:tak:
właśnie oglądałam prognozę i od środy ma być sauna:tak::-)

roksana-już jesteś sama?

reklama
Czesc:-)
ANITECZKA-no moze wkoncu zawita u nas te lato stulecia,ktore tak zapowiadali:tak::tak:
BOZENA M-no Dawid to nalezy do placzliwych dzieci i przez pierwszych pare dni ryczal strasznie,zreszta jet w takim wieku ze w wozku nie usiedzi ,a w jakiejs kanjpie na pupie tez nie usiedzi:baffled::baffled:
KASIAJ-no miejsce ladne,juz kiedys ktoras z dziewczyn pisala o tym miejscu:tak:

A my zaraz do dentysty lecimy brrr..jak ja nie lubie tego miejsca:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry