reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Czesc

Ja juz wrocilam z PL. Mam nadzieje, ze moje wszystkie dolegliwosci juz sie skonczyly. Maly szok przezylam wchodzac do domu, ale tak to jest jak sie chlopa samego zostawi w domu.

Kasia8118 - ja rodzilam w wodzie w Leeds, ale to byl moj pierwszy porod. Generalnie bylo w porzadku. Ale porownujac go do drugiego, gdzie juz wiedzialam jak sobie pomoc, to ciesze sie, ze wtedy jeszcze w Bradford nie bylo tej mozliwosci i urodzilam normalnie, bo tez chcialam rodzic w wodzie. Jezeli chcesz rodzic w wodzie to mysle, ze nie bedzie z tym problemu, tylko jak bedziecie dzwonic do szpitala to o tym powiedzcie od razu, to powiedza Wam kiedy przyjechac. Bo polozna bedzie musiala sie z karta ciazy pewnie zaznajomic czy nie ma zadnych przeszkod do tego.

doris - to fajnie musialo to wygladac, jak sobie spiewal, moj Maciek co jakis czas sobie nuci melodie Bob the Builder :)

A co do wozkow to jakos nam nasze pierwsze wybory spasowaly. Najpierw kupilismy Graco, ten travel system, a potem Kuba sie przesiadl na Herqulesa spacerowke. Maciek otrzymal w spadku i wlasnie dojezdza spacerowke. Takze dla trzeciego maluszka mam pierwszy wozek, tylko nowa spacerowke bede musiala kupic i chyba zdecyduje sie z tej samej firmy, bo naprawde sie sprawdzila.

reklama
mojadzidzia- sie nie spieszy- jeszcze mam pol domu do wysprzatania:tak:
mamatrojeczki- no wlasnie tak sobie pomyslalam ze chyba zawsze bede na zastepstwo pracowala tak np 5-8 mcy w roku i bedzie i wilk syty i owca cala;-)
Ale narazie upajam sie wolnoscia:-)
Kasia8118- ja tez chcialam w wodzie- ale chcieli mnie miec podlaczona:-( Oby ci sie udalo i mi opowiesz jak bylo:tak:
Nefretete- dasz rade- w 9 dni cuda mozna zdzialac a jak nie to powolutku ale juz na swoim:tak:
kasiaj- a ty jakies zdjecie wklej z brzuchalem;-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi związane z porodem w wodzie:tak:.Sylwia.m co do znieczulenia to raczej i tak jestem na nie.Chociaż nigdy nie wiadomo jak to będzie:sorry2:.Krystiana urodziłam bez znieczulenia to i teraz chciałabym tak samo:tak:.Kurcze coś się kiepsko dzisiaj czuje po wieczornych igraszkach:sorry:.Czyżby miało się coś ruszyc:sorry2:.

witam z ranca
Moge oglosic wszem i wobec, ze NIE jestem w ciazy, ale w srode ide sie pytac o chip'a :-D:-D:-D najadlam sie strachu, ale w sumie troche smutna jestem:-( kobieta nikt jej nie zrozumie:confused::-D:-D:-D
a Majka dzisiaj wstala przed 7 i teraz ma dzien siedzenia na kolanach:dry:
kasia8118 - i co zaczelo sie cos???????? W rozowej ksiazce powinnas miec rozpiske co chcesz miec, to sobie sama wypisz, ale i tak o wszystko bedziesz pytana na biezaco:tak::tak::tak:
ampar3 - ale Ci zazdroszcze tego wyjazdu:sorry2::sorry2::sorry2: szczesliwej podrozy:tak::tak::tak:
kasia.j - witaj z powrotem:tak::tak::tak: to sie kobieto nasprzatasz teraz:sorry2:
doris78 - nagrywaj, nagrywaj potem bedziesz kompromitowala przy kumplach, albo dziewczynach:-p:-D:-D
nefretete - moj znowu zapomnial Toich ciuchow wrrrrrr

Hej no i nie urodziłam,ale coś tam się ruszyło.Bolał mnie brzuch,drętwiały mi pośladki i skręcało w środku:cool:.Może to jakiś znak że coś się wydarzy :confused:.Kurcze z jednej strony już bym chciała a z drugiej to boje się jak cholera i mogłabym jeszcze nie rodzic:confused:.Jak pomyśle że w pierwszej ciąży się nie bałam a teraz to wystraszona jestem że szok:szok:.

Witojcie
KasiaJ witaj po mini wakacjach. Cieszę się że już z Tobą wszystko dobrze. Oby tak do końca.
Marta84 ja mając 30 lat też wcale nie myślałam o dzieciach ale jak zaszłam w ciążę to byłam mega szczęśliwa. No właśnie jak to jest z nami babami:confused::confused::confused:.
Doris nasi rodzice też nas nagrywali jak tylko się dało. Mnie np nagrali nei jak śpiewam tylko jak się drę wniebogłosy. Ale jak miałam ileś tam lat i nauczyłam się obsługiwać magnetofon to skasowałam to.
Kasia8118 coś te forumowe dzieci nie pchają się na świat dziewczyny. Mamy tak czekają bardzo na nie, a dzieciaczki nic sobie z tego nie robią.;-);-);-)

ale sie u mnie czarno zrobilo:szok::szok::szok::szok: zaraz zacznie padac:wściekła/y:
Moje dziecko zaczelo gadac duzo po swojemu wiec zaczelam pezgladac neta, i teraz trafilam na filmik i powiem Wam, ze jestem w szoku:szok::szok::szok: usmialam sie jak nigdy dziecko chyba opowiedzialo caly zyciorys:-D:-D:-D

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=sDocL7AfIRo&feature=related"]YouTube - Baby Talk, Bla Bla Bla!!!![/ame]

Hello!!!
Ale piękna dziś pogoda:wściekła/y: Dobrze, że zdążyłam dojść do domu zanim zaczęło lać.
Kasia.j- witaj z powrotem. Bardzo miła niespodzianka ze strony męża;-)
Doris, Roksanna- ja też miałam nagrane na magnetofonie jak śpiewałam jakąś piosenką (chyba miałam 4-5 lat). Jeszcze pamętam jak śmiesznie sepleniłam. Jak już byłam starsza to moja siostra zawsze mi to puszczała żeby mi zrobić na złość.:dry::dry::dry: No ale niestety taśma się gdzieś zgubiła
Kasia8118- chyba zaczyna sie rozkręcać. Oby... Ja chciałam rodzić w wodzie i nawet miałam to napisane w planie porodu. Ale jak przyszło do porodu to już było mi wsio ryba i rodziłam na sucho;-) Ja też nie miałam znieczulenia tylko sam gaz.
mojadzidzidzia- bardzo ładny wózek i bardzo podobny do tego Sylwii.
Sylwia.m- masz juz nowy wózek?

Ja też ma kilka bezdzietnych koleżanek i musze Wam powiedzieć, że cięzko się z niektórymi rozmawia. Szczególnie, że ich najczęstszym problemem jest w co się ubrać lub że pokłóciły się znowu z facetem. Także nasze kontakty ograniczone są do minimum.:-(
Miłego dnia

reklama
witam kobietki
marta swietny filmik ja rowniez sie usmialam szkoda ze sie nie udalo nasteonym razem moze wyjdzie
kasiaj witaj spowrotem tak to jest z chlopami jak ich zostawisz samych to potem domku nie poznasz:tak::tak::tak:
kasia8118 moze juz sie zaczyna ja rowniez rodzilam bez znieczulenia nie bylko takzle
a u mnie swieci sl,oneczko podobno ma padac do konca tygodnia:-:)-:)-:)-(
moze ktoras jest chetna na kawke do mnie :-):-):-):-)zapraszam

Do góry