reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Hej Hej z rana;-)
Jako że to niedziela i święto dla mnie to sobie dzisiaj pospałam dłużej, chociaż najchętniej nie wychodziłabym z łóżka:sorry2:

Ania1812 hehe dobra jesteś. Mi mój wózek jeszcze się nie znudził a też lubię często zmieniac:tak:

Mojadzidzia no ta wysypka może byc niepokojąca, lepiej wybierzcie się do lekarza:tak: A teraz mi się przypomniało jak lekarz mi tłumaczył że jak naciśniesz na krostkę o ona powinna zrobic się biała i po chwili znow wrócisz, to wtedy jest ok. Jak nie znika po niaciśnięciu to wtedy jest coś nie tak

Graziul, Katarina nie spaaaaaac;-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Graziul mój mąż jest maniakiem motocyklowym i kazał się spytac jaki motor ma Twój mąż:confused::-D

reklama
sylwia.m dzieki za rade,te krosteczki sa tylko w okolicy cipki i jest ich dosyc sporo,niektore sa tak blisko siebie ze tworza spore plamki,smaruje bepantenem ale jakos niebardzo pomaga,od dwoch dni przestalo sie powiekszac ale nie chce znikac :-(

Czesc
Ja tez bardzo sie ciesze ze snieg znika , i dzien wydaje sie juz troszke dłuzszy, fajnie , oby do wiosny.
Witam oczywiscie nowa kolezanke na forum.
Sylwia na imprezce oczywiscie zawitam , do dzis mi szkoda tej opuszczonej ostatnio.
Mojadzidzia dziwna ta wysypka:sorry2: , mam nadzieje ze lekarz powie i da cos konkretnego:tak:
Wczorajszy wieczor spedzilimy oczywiscie w domu ,.
Dobrze ze sa dzidkowie to dzieci pospaceruja bo mnie jakies lenistwo dopada.

Witam serdecznie babki:-):-):-).Basen zaliczony!!!SUUUPER bylo jak zawsze!!:tak:;-)Mala sie tak cieszy ,bo uwielbia wode i dzieci:happy2::happy2:>Michu troche sie pobawil z mala wiec ja mialam okazje i polywalam sama na glebszej!!!:-);-)Jestem zadowolona ale i bez sil!!!! Woda wysssala ze mnie wszystko:-:)tak::-D:szok:moja dzidzia-Natalie miala tez kiedys straszna wysypke na cipunce(zreszta katrina chyba nawet pamieta ,bo byla przerazona jak zobaczyla) walczylam jak mogalm bo wtedy myslalam ze to odpazenia ,potem gp powiedzial ze to tzwFUNGAL INFECTION nic groznego ,ale czesto wystepuje przy przeziebieniu lub wirusie,ujawnia sie to w moczu i dlatego cipcia jest obsypana.Przepisal taka specjalna masc i po klopociesylwiam-nie spaaaalam!!!! Ja jestem ranny ptaszek:-);-):-);-)CDN

Witam :-):-)
Ale dzisiaj nas pogoda rozpiescila normalnie,po tych mrozach to fajnie cieplo bylo:tak::-)
Jejku ale u mnie w domu jest dzisiaj glosno:wściekła/y:zadyma za zadyma:baffled:Oczewiscie Kubus ma jakis dzisiaj jakis zly dzien,nawet nie chce wpuscic brata do pokoju:-(samotnik jeden
To dobrze ze na basen pojechalismy chlopaki troche sie popluskali i wiece co,byl tam mecz pilki noznej ale graly dziewczyny:szok:pierwszy raz widzialam zeby laski graly:-D

MOJADZIDZIA-ja Ci nc nie doradze,bo nie mialam nigdy takiej sytuacjii:no:mogalabym Ci tylko cos o siusiakach powiedziec:-D:-D

A reszta jak dzisiaj dzien spedzila??szybko chwalic sie:happy2:

katin-ale Ci faaajowo ,ze masz dziadkow przy sobie!!!!!Zazdroszcze:zawstydzona/y:;-):-)ania1812-mi sie tez wozki szybko nudza!!!!hehehheestale bym nowy chciala,mam juz 3!!!:-);-):-)
sylwiam.-
Nie ma sprawy!!ciesze sie ze Ci przypomnialam!!!:-):-):-)

A co do tej KARTY ZDROWIA to sylwiam podala link, szybko to sie zalatwia przez internet kilka detali i po tygodniu mi przyslali dla calej rodzinki ,tak jest to na kilka lat nie potrzeba ubezpieczenia w PL ,wystarczy wlasnie tutaj!!! Mozna sie leczyc w PL i innych krajach Europy,a potem zwracaja kase z NHS lub z polskiego NARODOWEGO FUNDUSZU ZDROWIA, sama tam dzwonilam i pytalam, jest tylko maly problem bo ja jestem z malego miasta i u nas nie chcieli jeszcze tych kart honorowac ,ale rachunki bralam i to tez wystarcza, a znajoma z Poznania juz kilka razy daje ta karte u swego ginekologa w pl i jest ok nic nie placi!!!!:happy2::happy2::cool::cool::cool:

Zapomnialam dodac tylko ze musi to być lekarz, który ma umowe z kasą chorych ,bo prywatnych rachunkow nie honoruja!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

doris78
gdzie jezdzicie na basen, mozna spytac,pozdrawiam:-):-) dobra spdam dziewczynki, bo tyle co zjedlismy, mala dzrzemie a ciuszki mokre z basenu jeszcze nie rozpakowane!!Buziaczki dla Was!!:-):-):-):-) moze potem uda mi sie wejsc na chwile, a jak nie to do juterka, pppaaa
Aha moja dzidzia-znalazlam nazwe masci na ta wysypke-CANESTEN CREAM-fungal nappy rush Fungal -to sa zapalenia pochodzenia grzybicznego wywolane wlasnie wirusami, goraczka itp, wydalane z moczem) mojej malej to na prawde super pomoglo, a miala strasznie i nic nie dawalo rady,pozdrowionka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam wieczorową porą:-)
dzisiejszy dzień minął bardzoo miło,byliśmy dziś w Menston na kulkach,mała się wyszalała,my się delektowaliśmy jej szczęściem i było bardzoo fajnie:tak:;-) pózniej pojechaliśmy do chińczyka na obiadek i tak minęła nam niedzielka:tak: pogoda też dopisała więc się cieszę,już niech tak zostanie do wiosny:-p:tak:
mojadzidzia-[współczuje tobie i małej,bidulka:zawstydzona/y::-(
ampar-[ty mieszkasz w menston tak?wyslij adres to następnym razem wpadniemy rodzinką na kawkę:tak::-) co się zresztą nie odzywasz:confused::dry:
katin-[taka to ma dobrze:tak::-)
ok laski spadam,już mnie plecy bolą i zmęczona jestem,wzięłam sobie niedawno gorącą kąpiel i jestem lejąca:sorry2::zawstydzona/y: pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego wieczorku:-):tak: Do jutra:happy2::happy2::happy2:

Hej dziewczynki mam do was interes:tak:.Czy może mi któraś przetłumaczyc te dwa pytania:zawstydzona/y::baffled:.Z góry dziękuje.Dostałam taką formę do wypełnienia z przedszkola i brakuje mi dwóch odp.bo nie wiem o co biega:baffled:.Special famili circumstances.
Social attitude.

Czesc wieczorem:-)

U nas niedziela bardzo leniwa bylismy w prawdzie na spacerku ale poza tym to mulilismy strasznie zbieralismy sily na dzisiejszy wieczor:-p Niedawno P wyjechal po mojego brata a ja usypiam Mala tzn moj cycek ja usypia:-p

Jutro jedziemy z rana do Manchesteru przede wszystkim my do konsulatu zmienic moj paszport i dla malej zrobic 5letni ale z tego co mowila mi Sylwiam mozemy miec problem z tym no ale coz okaze sie jutro ja jestem poki co dobrej mysli:tak: a moj brat z zonka na stadion bo my juz bylismy no a potem jakies zakupy:tak:

mojadzidzia moja Viki jak miala moze 1,5 miesiaca tez dostala taka wysypke na cipuszce ale moja mama i tesciowa zgodnie stwierdzily zebym najpierw sprobowala zwykla maczka ziemniaczana a jesli to nie pomoze to wtedy do lekarza. Na szczescie po dwoch dniach stosowania maczki wszystko ladnie sie wygoilo. Ale skoro Dusi to nie przechodzi to moze naprawde warto pojsc do lekarza.

graziul a gdzie Ty chodzisz na basen jesli mozna wiedziec?

Ja tez posiadam ta karte o ktorej piszecie ale na szczescie jeszcze z niej nie korzystalam i tez zamawialam przez internet i bardzo szybko przyszla.

Ania1812 jeszcze nie mam zadnego typu:no: ale zaczynam sie rozgladac a Ty tez masz taka klode jak ja?

Oki uciekam 3majcie sie dziewczynki slodkich snow wam zycze:-D:-D;-)

reklama
Hej dziewczynki mam do was interes:tak:.Czy może mi któraś przetłumaczyc te dwa pytania:zawstydzona/y::baffled:.Z góry dziękuje.Dostałam taką formę do wypełnienia z przedszkola i brakuje mi dwóch odp.bo nie wiem o co biega:baffled:.Special famili circumstances.
Social attitude.

Special family circumstances- wyjątkowa sytuacja rodzinna
Social attitude- położenie społeczne

Do góry