reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
hej

bylam dzis u anstezjologa na wizycie w 7 miesiacu... tata pojechal 15mi temu - mam dola... :( nawet zakupy nie poprawily mi humoru...
maly spi, zaraz tez ide polezec

antylopka : zdrowka!

my jutro wracamy do rytmu przedszkole-drzemka-park
dobrze ze za 10 dni wakacje :)

oj i ja muszę sie zapisać do anestezjologa. tzn po następnej wizycie co mam 4 listopada si zapisze. bo tak se dumam i dumam ze moze wezme te znieczulenie. a bynajmniej chce byc przygotowana na wypadek jak bym musiała je wziąć.
ale jak mama nie zdąży dojechać to chyba wezmę. bo sama wtedy będę musiała isc rodzic a tego mogę nie przetrzymać psychicznie. jak bym szla z M to on mi bardzo pomocny a jak sama to moze mnie to przerosnac po prostu.

antylopka duzo zdrowka:tak:!!
josephine zaraz wakacje to sobie odpoczniesz troszeczke.:-)
marys a mezulek chce isc z Toba??? moj byl ze mna-chcial,ja tez i chwala mu za to.Byl wielkim podparciem dla mnie!(byl od 2 w nocy do 12 w poludnie)pozniej wzieli mnie na cesarke i juz tam nie mogl wejsc:-(

dziewczyny mam pytanie o creche?? kiedy dziecko sie tam zapisuje??
ja jakiegos lenia mam... wrocilam z pracy, klapnelam prwed kompem i z trudem wstalam zeby cos na obiad zrobic.... nie wiem czy to ta pogoda czy praca ale jestem zmeczona jakbym pol nicy nie spala:/ trzymajcie sie i milego popoludnia :))

hej
magda : ogolnie zapisuje sie w 4tym miesiacu ciazy, mozna pozniej, ale s akolejki. Ja zapisalam w 6tc, potwierdzilam w 4tym miesiacu zapis a pozniej go tak jakby zfinalizowalam po urodzeniu : trzeba wyslac ksero aktu urodzenia.
Co nie zmienia faktu, ze miejsc jest tak malo z emiejsca nie dostalam do dzis a minely prawie 4 lata ( ciaza + synek za chwile skonczy 3 lata)
synek zdazyl juz isc do przedszkola, a z 92 wciaz nie ma listu hahahahha...

A mozecie mi powiedziec gdzie to sie idzie?? I co mam ze soba wziasc? Zapiski sa odplatne? Kurcze ja juz jestem w 6 miesiacu to sie obadalam. Narazie jestem zdania, ze do 3-go roku zycia chcialabym siedziec z dzieckiem, ale jakas inna alternatywa ( jakby cos) moglaby byc przydatna.

marys a mezulek chce isc z Toba???
tak. nawet chyba bardzo. bo boji sie bardziej odemnie ze moja mama nie zdazy przyjechac. i bedzie musial mnie zostawic tam. bo naprawdę nie mam nikogo do Marcelka. tym bardziej ze to swieta beda.
a Marcelka tez rodzilismy razem. nie wyobrazalm sobie wtedy by bylo inaczej. teraz najwaznejsze jest dobro Marcelka wiec juz sobie wyobrazam.

hej

magdabb : nieodplatne, musisz zadzwqonic do merostwa i zapytac sie o serwis "petite enfance" i oni ci dadza liste zlobkow i potrzebne papiery itp, lepiej nie czekaj...

marys : ja mam dokladnie tak samo z porodem... teraz jak mam starszaka to juz mi nie zalezy zeby za wszelka cene rodzic z mezem, choc pewnie, ze bym chciala... ale wiem ze ktos musi sie zajac L. i nie chce zeby byl przez 3 czy 4 dni z obca osoba, bez rodzicow, zagubiony ( jak rodzilam L. to maz spedzil ze mna w szpitalu cale 4 dni nie wracal spac i jesc do domu, teraz to nie wchodzi w gre, bo musi psychicznie uspokoic starszego brata hehe)

ale mam dzis do roboty... a forma srednia... kurka... :/

reklama
dokładnie. i tak te nasze straszaki zagubione będą. Moj Marcelek nigdy nie zostawał beze mnie nawet na 1 dzień. my wiecznie wszystko razem. a teraz tyle dni będziemy musieli spędzić oddzielnie. ja to będę wyła w szpitalu. ja juz jak pomyślę to wyje.
oi tak sie model tylko by moja mam zdążyła. to dla Marcelka będzie raźniej troszkę. jak ukochana babcia sie pojawi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry