marys16
Fanka BB :)
u mnie trzeba sobie wziąć wszystkomarys- co wpakowalas do torby do szpitala, jesli moge zapytac? bo ja jeszcze zadnej listy nie dostalam:/ chcialam dzisiaj do sekretariatu podejsc, ale o 16 zamykaja... i nie zdazylam. ty bedziesz rodzic w publicznym czy prywatnym szpitalu?? koszule do porodu tam daja czy trzeba miec swoja??ja narazie jedna kupilam na guziczki i dlugi rekaw, przydalaby sie jeszcze na krotki rekawek i staniki do karmienia ( ktorych nie znosze kupowac:/ mam powalajacy rozmiar 70-75 H)
do samego porodu to koszule ci pewnie dadzą. taka szmatkę rozchlastana wszędzie bo będą ci te czujki przyczepiać do monitorowania. no ale na później to mam koszule wzięte. 2 pidżamy to co najmniej weź bo czy zakrwawisz czy sie spocisz itp to byś miała na zmianę.
a resztę rzeczy to tak jak na każdej liście do szpitala. ja mam wszystko spakowane.
a co do tych staników do karmienia. ja strasznie ich nie lubię. bo to nie trzyma w ogóle cycków. ja se kupiłam tym razem normalny bawełniany do szpitala i juz. później będę nosić normalne staniki z fiszbinami usztywniane. dla mnie tam w cale nie przeszkadzało ze trzeba cały stanik podnieść do góry czy cyca na wierzch wyciągnąć przez miseczkę. owszem staniki szybciej sie niszczą ale jak skończysz karmić to i tak cala bieliznę wymienić będzie trzeba co cyce sie zmniejsza.
josephine ja tam ez pod względem cycowianina jakaś nawiedzona nie jestem
zoe no ty to żeś trafiła. ale tak to jest ze za granicą dla polaka największym wrogiem polak. trzymam kciuki za twoje zdrowie!!!