reklama

Mamy z FRANCJI!

mi tez kiedys lekarz mowil ze pewnie trzeba bedzie usunac migdal. ale jeszcze za mala i to mnie pocieszyl bo mowi ze tu zanim ci wytna to bardzo dlugo lecza(jakies plukania, oczyszczanie) i jak juz naprawde nie ma wyjscia to wtedy usuwaja. moze jak zmienimy powietrze na nie paryzowe to i jej cos sie zmieni. tyle dobrego ze pediatra juz nie daje jej antybiotyku, bo ilez mozna i tak zwyklym syropem po kilku dniach jest dobrze.

reklama
No to dobrze ze nie Twoje dzieciatko nie dostaje antybiotyku, bo ile mozna w takie malenstwo ładowac:crazy: Oby bylo juz tylko lepiej:tak:

Magda najlepiej obserwuj Olivke przez kilka dni, sa "rozne szkoly" zmiany mleka. No nam mieszanie mlek sprawilo wiecej bólu i cierpienia niz pozytku, a mieszałam mleka tej samej firmy.
Mój Alex mial tak ze jak bolal go brzuszek to bylo takie "bulgotanie"ja bym to nazwala glosne "przeskakiwanie w jelitach" , "praca jelit"
w brzuchu podczas jedzenia i byl placz jeszcze podczas karmienia.Tak wlasnie bylo z proba zmiany mleka.Takie byly efekty zmieszanego mleka.

A jak naprawde bedziesz miala watpliwosci to najlepiej do pediatry sie udaj.Bo Olivcia jes malutka i szkoda by sie malenka nacierpiala.No chyba ze Olivcia przyjmie mleko takie pomiesznie to bedzie super...Nie wiem jak dlugo chcesz zmieniac mleko ale mi pediatra w Pl kazala 3 dni i obserwowac...I polecam mleko jakies ulatwiajace trawienie- takie dla delikatnych brzuszków. W Pl takim mlekiem byl Bebilon Comfort to i moze cos tu znajdziesz. Ja tez teraaz daje Nestle Pelargon tez ulatwia trawienie i naprawde jestem zadowolona a i Alex szczesliwy bo brzusio nie boli:-)

A wiec powodzenia!!!

Tyle z mojeo doswiadczenia moge podpowiedziec:-D

Josephin milego wypoczynku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobranoc

Poszukuje mleczka nestle ha... Tyle ze nigdzie go nie moge znalezc:/ dlatego w aptece farmaceutka dala niby odpowiednik tego mleka czyli gallie ( tyle ze nie jest hipoallergiczna), niestety maz byl i nie zwrocil uwagi:/ mala zaczela zwracac, wiec pojechal znowu do apteki i dostal nestle nidal na reflux zoladka i hipoallergiczne. Tyle, ze jest tak geste ze mala miala gazy i meczyl ja brzuszek! Jutro udam sie na poszukiwanie nestle ha!!! Narazie wrocilysmy do galli- staram sie pilnowac zeby nie zwracala!
Josephine- udanych ferii
Zoe- zdrowka
Ja jutro w koncu wyjde na spacer z mala:)) m zniesie wozek i bedziemy smigac... Jutro zwariowany dzien bo rano do banku pozniej na spacerek i w koncu musze sie wziasc za sprzatanie!!!

Nesele ha to jest hipoalergiczne.Nie wiem czy jest takie mleko ale moze poszukaj Nesle AR- ar czyli antyrefluksowe- to ponoc zapobiega ulewania.

Ja tez wybieram sie na spacer bo wreszcie slonce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marzena ja mam ar i po nim miala wzdecia i bole brzuszka!! Szukam ha bo takie miala w szpitalu!! Teraz jest na galli i w koncu kupka normalna i nie smierdzaca tak jak te po nidal ar! Tylko musze czekac po karmieniu zeby conajmniej kilka razy jej sie odbilo, bo caly czas sie boje ze pusci fontanne.
A my na spacerek jutro sie wybieramy w trojeczke:)) milego spacerku!!
Marys- jak tam u ciebie?
Joaephine- spakowana?
Zoe- moja siostrzenuca miala usuwany migdal. Ma 6 lat, tyle ze to w pl. A tutaj kuzyna synek mial usuwanego bo nie mogli niczym wyleczyc, ale to prawda ze tutaj to odwlekaja jak moga tym bardziej ze oskar mial trudnosci w przelykaniu:/ za to musze powiedziec ze u siostrzenicy zdrowko sie polepszylo- odpukac!!
Mona- co tam u ciebie slychac?
Milego popoludnia!!!

Ja tylko na chwilke.Bylismy z Nadia 15-ego u lekarza bo coraz bardziej kaszlala.
No i cos tam jej juz szumialo po lewej stronie oskrzeli...dostala antybiotyk i inhalacje.
Jak wyzdrowieje bede czesciej zagladac:tak:
Zdrowka dla wszystkich:-)
antylopka i jak tam????:zawstydzona/y:

reklama
Magda jak mowisz ze po Galli jest dobrze to a juz bym nie zmieniala mleka na inne i faktycznie podawalabym takie jak Olivcia dostawala w szpitalu.Wiec ma nadzieje ze juz trafilysce na odpowiednie mleczko:-)A herbatke juz jakas masz dla malutkiej?

Mona rowniez zycze zdrowka dla Nadii!

My juz po spacerku bylo bosko:happy:

Magda a gdzie mieszkasz we Fr?Na twoim profilu jest tylko Francja...Boze ale jestem ciekawska ;-)Wybaczcie...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry