Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
W boulogne billancourt. Miasteczko obok paryza. W nastepnym tyg umawiam sie do pediatry i niech nam doradzi! Boje sie zmieniac znowu mleka bez konsultacji! Zerknie przy okazji na oczko bo cos ropieje :/
Josephine- gdzie chodzisz do pediatry?! I jaka ma stawke?
Hej! Ja bylam z Alexem u pediatry ostatnio i placiłam 31e.
A oczko spróbuj przemywac woda przegotowana lub sola fizjologiczna.Napewno nie zaszkodzi.
Od strony zewnatrznej do wewnetrznej.
Ja tak robilam.Tez pomagalo na chwile i wkoncu za rada mojej mamy przemylam wywarem z kwiatu rumianku...doslowie 3 razy i przeszło:-).Czytalam ze rumianek uczula ponoc ale u nas nic sie nie dzialo.
A sobota minela na zakupach...Nie lubie takich tłumów ale w tygodniu nie ma jak jechac...
Chcielismy kupic fotelik samochodowy dla Alexa i jak juz znalezlismy to okazalo sie ze nie ma do niego kartonu i nie mozemy go kupic;-/
A sie wkurzylam bo dlugo szukalismy, synka wymeczylam bo przymierzalam go do roznych fotelikow a tu Ci baba powie ze przyjsc w poniedzialek to moze karton znajdzie wwwwwrrrrrrrr...........Masakra!!!
dziekuje dziewczyny ferie jak narazie super maly sie zaadaptowal, podroz minela spokojnie, cieplo tu jest nie wracam!!!
mona zoe : zdrowka dla dziewczynek !!!
marzenka : jestem u tesciow w malym village miedyz miatsem avignon i arles, zaraz kolo znanego mausanne les alpilles, village sasiedni
magda: oko jak nie mija to prawdopodobnie zapchany kanalik !!! filutek tez to mial zraaz po wyjsciu z kliniki! samo nie minie, trzeba masc z antybiotykiem! to nic groznego, zdarza sie bardzo czetso krotko po narodzinach
zapomnialam ktos sie pytal o peditre, chyba magda...
ja chodze do 2 roznych, bo jedna babka czasem nie ma miejsca, place 68 i 50 euro. w wersalu
3 lata temu w suresnes u super znanego pediatry piszacego skiazki palcilam 53 euro ale kobitka poszla na emeryture juz
najprawdopodobniej niedługo będę jedną z was :-)
Obecnie jestem w czwartym miesiącu ciąży i prawdopodobnie za 2 miesiące przeprowadzimy się do Francji.
Próbowałam przeczytać cały wątek ( tak wiem - szaleństwo ;-) ) żeby dobrze was poznać i nie powtarzać tych samych pytań, ale jak na razie nie udało mi się przejść pierwszych trzydziestu stron - będzie ciężko.
mam nadzieję, że mimo wszystko mnie przyjmiecie?
Mam też pierwsze pytanko, bo zastanawiamy się właśnie nad kupnem wózka i nie wiem czy lepiej kupić wózek tutaj w Polsce i go przewieźć czy kupić już na miejscu? Jak to wygląda cenowo we Francji?
Witaj Cornelka!
Zapraszam serdecznie im wiecej nas tym weselej
Ja wozek kupilam w Pl i sie ciesze z tego bo tutaj akurat mi zaden nie wpadl w oko.Mam Tako Warrior i jestem zadowolona.Co chwile mnie jacys francuzi zaczepiaja gdzie taki fajny wozek kupilam hihi:-)A cenowo to sie wogole nie orientuje.
A do jakiego regionu zamierzacxie sie przeprowadzic???
A jak sie czujesz?To twoje pierwsze malenstwo?
Magda jak Olivcia? umówilas sie do lekarza?
Josephin jak na feriach?Odpoczywasz ? Tez ci mega zazdroszcze!