magda : gratki pierwszego miesiaca !!! ( swoja droga ale ten czas leci... szok...) co do krawienia to czasem jets tak ze wraca falami, moze od dzwigania, ale niekoniecznie. ja po cc po kilku dniach nie krwawilam a pozniej mialam powrot po jakis 2 tygodniach !!!! i wszystko bylo w normie
olivka bardzo ladnie przybiera w przeciwienstwie do mojego bazancika niejadka
marys : kurcze ... u was faktycznie skomplikowana sytuacja... za czeste te przeprowadzki kobiety wogole psychicznie zle znosz aprzeprowadzki a co dopiero co 3m-ce! zycze wam podjecia dobrej dla waszej rodziny decyzji !!! musicie sie okreslic, choc wiem ze to ciezko...my sami nie mozemy od bardzo dawna zdecydowac czy mieszkac blizej paryza (pracy meza) = szybsze dojazdy = wiecej czasu z rodzina, czy dalej a za to w lepszym "srodowisku" ze tak to okresle ( wieksze mieszkanie, dom), parki, mniej tlumu halasu, jeziorko itp ale wtedy ma zma 45-60min drogi powrotu codziennie w 1 str. do potacy i zamiast byc w domu o 19h30-20h30 jets o takiej godiznie z ejuz dzieci przed pojsciem spac nie widzi, zostaja weekendy w tym dobrym "srodowisku" ... ciezko... :/
aha marys : a w jakim zawodzie pracowalas w PL? jestes ewna ze tu nie uda ci sie w ten zawod wkrecic...? a jesli czujesz ze psychicznie potrzebujes zisc do pracy, to i tutaj mozesz...Wiadomo z ena poczatku do innej, ale zawsze to jakies wyjscie " do ludzi", jakis poczatek... a czas szybko plynie... i mysle ze we francji latwiej dostaniesz zlobek dla malego. A przedszkole to szkola miejsce musi byc. w przeciiwnetswie do przedszkola w polsce ( a prwytane sporo kosztuje)
no chyba ze masz mozliwosc w polsce zostawienia dzieci z babcia... ale wiem ze jako ze przedszkole to nie szkola w polsce organizacja zeby isc od pracy majac dziecko ponizej 5/6 r.Z. wcale nie jets taka latwa...
musicie wszystko sobie przemyslec, wszystkie za i przeciw
cornelka : swietny pomysl z nauka francuskiego
ps. zazdroszcze motywacji
ja porzadkuje zdjecia na kompie i napawam sie widokiem moich nowych garnuszkow WMF

sliczne sa zer az sie ich brudzic nie chce zarciem