reklama

Mamy z FRANCJI!

witajcie dziewczyny po dluzszej przerwie!! pisze z nowego mieszkania, no i wiecie co za tym idzie zmiana internetu , telefonu , takze bylam bez kontaktu ze swiatem :)
powoli wracam do siebie, byla siostra mojego bardzo mi pomogla, gdyby nie ona dalej na kartonach bym siedziala, bo moj..pracowac musi:tak:
zalatwilam ze szkola tyle ze dyrektor na feriach i musze czekac do poniedzialku zaniesc reszte papierow, i mam nadzieje ze we wtorek pojdzie mala do szkoly, biedna moja kochana, tez przezywa i wogole to nudzi jej sie , przyzwyczajona do szkoly codziennie.
a ja to oczywiscie przezywam to bardziej niz ona. mam nadzieje ze jej sie spodoba, bylismy ogladac z zewnatrz to super.
miasteczko ladne , male , przyjemne. moze za bardzo spokojne :-D
jak w paryzu nikt na ciebie uwagi nie zwraca tak tu nowosc!!!!!! kurcze troche mnie to denerwuje , no ale to normalka.

ps. witam nowe forumowiczki :-):-) ; ktoras z was sie pytala o francuski, a wiec ja jestem tu ponad dwa lata i nie mowie po fr, nie ucze sie, pracowalam , bez fr ; oczywiscie idiota nie jestem kumam jakies tam podstawy (co zawsze powtarzam tylko dzieki jezykowi wloskiemu) , i tak ogolnie to nie narzekam. dopoki nie trzeba czegos zalatwic!! wtedy masakra! no ale jakos idzie
co do lekarzy pl .brrrrrrrrrrrrrrrrr ciarki przeszly jak slysze nazwiska jak pawlak itp.....wolalabym pojsc do fr ze slownikiem niz do tych zdziercow, wiem ze latwo powiedziec ale uwierz mi ich nie obchodzi ani twoje dziecko ani ty , tylko kasa!!!!!! tomikowski to nie wiem dlaczego jeszcze jest lekarzem!!! odradzam cala trojke z tych co wymienilas!

josephine mam nadzieje ze synek juz lepiej!
antylopka a tobie przeszlo juz czy dalej wymiotujesz?
zdrowka wam zycze !!!

reklama
mieszkam w Montmorency ( 95160)
ja sie ciesze ze z dala od paryza zwlaszcza ze wczesniej mieszkalam w 8 arr (zaraz przy luku) to wiesz jak tam jest , dzien , noc pelno ludzi. tylko teraz tak mi dziwnie , jakos pusto ale jest ok.
dzis chyba u nas sloneczko bedzie takze idziemy na spacerek. milego dnia zycze!!

hej

zoe : super z ejuz jestescie na nowym mieszkanku :) oby szybko udalo sie ze szkola :)
no ty biedulko to mialas przejscia z polskimi lekarzami naciagaczami... :/
u nas wirus trwal 2 dni u podlka a filutek zwymiotowal 2 razy pod rzad i tyle...odpukac poki co nic nie czepia sie, nie wraca... oby tak dalej :)

my jedziemly za 30min zwiedzac 2 domy... bez zadnych emocji i nadziei bo juz ponad rok tak zwsiedzamy no ale sam sie nie znajdzie, wiec kontynuowac trzeba :(

Cześć, jak wam mija weekend?

U nas nareszcie ciepło i słonecznie, okna pootwierane, aż chce się żyć :-)

Zoe cześć, ja pytałam o francuski :-) Fajnie wiedzieć, że można sobie spokojnie radzić, nie znając jakoś superowo francuskiego, pociesza mnie to :-p

Josephine powodzenia w oglądaniu domków, może tym razem traficie na ten wymarzony :-)

Cornelka! witaj! bez francuskiego poradzisz sobie , oczywiscie nie przesadzajmy, bo duzo rzeczy musze kogos pytac,np. zeby zadzwonic , ale na szczescie to nie sa codzienne sprawy. Najwazniejsze to wychodzic do ludzi i nie zamykac sie w sobie. jak ja na poczatku, balam sie gdziekolawiek wyjsc bo bez jezyka myslalam ze sobie nie poradze!! ale moja corka byla dla mnie wielka motywacja :tak::tak:
powodzenia!!

Zoe no ja na pewno będę musiała się przełamać, ale dam radę :-) kiedyś miałam taka blokadę do angielskiego, wolałam nie mówić niż powiedzieć źle, na szczęście ją przełamałam :-)

Jakich używałyście kremów na rozstępy? Mi się właśnie skończył i muszę się w jakiś nowy zaopatrzyć i nie wiem w jaki :-p
Ile kosztuje we Francji mustela? Używałyście, polecacie?

cornelka z kremami to nie podpowiem; ja rodzilam we wloszech i tam mialam taki olejek do ciala migdalkowy, i od poczatku ciazy sie nim smarowalam i wogole nie mialam rozstepow. ale ostatnio zauwazylam ze na pupie jakies rozstepy sie robia , takze jak polecicie jakis krem chetnie skorzystam. ps tu sa takie olejki rozne magiczne:-D ale nic nie pomagaja , juz probowalam, bo sa jakies mieszane , a tamten co go uzywalam byl do kupienia tylko w zielarskim sklepie , nie w aptece. czekam rowniez na propozycje! pozdrawiam i zycze milej niedzieli!

reklama
hejka :)

cornelka : ja w 2 ciazach uzywalam musteli + oliwki migdalkowej ( l'huile d'amande)
polecam serdecznie ! Mustela za krem na orzstepy Vergetures Double action placilam ok. 34 euro za Duo Pack, kupuowalam tylko duopacki bo wychodzi korzystniej, ale wszystko zalezy od apteki. U mnie w wersalu zdzieraja, na poludniu ten sam duopack znalzlam za 27 euro !!!! Za to nie pamietam ile placilam za krem na biuste ( soin specifique biuste), ale jakos cos ponad 20... Oliwka w Monorpix supermarlkecie ok. 7-8 euro.

zoe : polecam linie Somatoline z apteki i w monorpixie tez jest. Jest bardzo skuteczna ale "mocna" - nie do uzywania w ciazy. Maja specyfiki na rozstepy i cellulit. Ten na cellulit myslalam z emi skore wypali, ale byl naparwde skuteczny. jak przestane karmic to tez po nie siegne :)
A poki karmie to uzywxam Mustli "po porodzie" :) choc na pewno nie dziala tak jak somatoline, nie ma co sie ludzic... Ponoc dobre na rozstepy tez sa elancyl z apteki, ale ja ich nie zywalam wiec nie wiem...

jak wam weekend mija ?
my widzielismy 2 domki. Jeden wolostojacy ale przy bardzo ruchliwej ulicy (swiatla przed domem!!!!) a drugi blizniak przyklejony tylkiem ( nie widzisz sasiada w jego ogrodku bo jets z tylu) ale za to mega ruina... taka ruina ze ciezko to opisac... Juz wielm czemu w internecie nie ma ogloszenia ze zdjeciami ;) Nie ma czego fotografowac ;)
Parterowy domek i tylko 2 pokoje, 70 metrow, ale dol "polpiwnica" - to znaczy z oknami jets to zagospodarowania, jets juz tam prad i woda. Jednak ogolnie w calym domu 70m +70m dol trzeba wyrzucic wszystko : kafle parkiety, izolacja scian w piwnicy, malowanie, rozbicie starych kibelkow nowe prysznice, wstawienie wanny. Ocieplenie dolu + zainstalowanie grzejnikow na dole... mega mega remont na dobre pol roku... MIMO WSZYSTKO SIE ZASTANWIAMY. Bo jesli obnizyli by jakies 80-100 tysiecy to bylo by warto. Remont wyniesie ok. 130-150 tysiecy ale jesli obniza choc nawet te 70 tysiecy, to remont wyniesie juz wtedy tak jakby 70 tysiecy. A bedzie 140m uzywtkowych zrobionych na nowo, i ogrodek 460 metrow... w takiej cenie zrobionego na nowo domku 140m na penwo nie znajdziemy... wiec wrato przemyslec ta opcje. no wiec bedziemy dumac w najblizszym czasie :)

milej niedzieli !!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry