reklama

Mamy z FRANCJI!

dzieki za rady!!
umowilysmy sie w pmi w poniedzialek! mam na 9.40... jestem z siebie dumna bo zadzwonilam i dogadalam sie:-) pierwsze koty za ploty... sprawdza ja i bede spokojniejsza!!
marzenka- moze jakas masc na dziaselka by pomogla albo te szczoteczki na palec masujace? a temp czesto wystepuje podczas zabkowania:/
dzisiaj piekna pogoda i 11c a ja sie bije z myslami czy wyjsc z nia na pole czy nie?!

reklama
Magda zel mamy i sosujemy ale dziala tak doraźnie, nie pozostaje chyba nic jak tylko przeczekac akcje"ząbki":-)

A jesli moge zapytac co to znaczy "wyjsc na pole?":confused: To to samo co na dwór?? Pierwszy raz słysze takie okreslenie:-D
Jesli masz ladna pogode i nie wieje za bardzo to ja bym wyszla...:happy2:U mnie niestety za spacer nie ma szans...:no:

hejka

zoe : jak idzie malej w skzole? zadowolona, jak sie adaptuje ?

magda : my dizs mielsimy sczzepienie o 10h30. rotawirus + infrarix

super ze sie dogadalas :) musisz rozmawiac jak najwiecej ogladac tv - zobaczysz ze szybko sie nauczysz :)

starszak zasnal, maly powoli zasypia to i ja zmyklam moze sie uda chwile pospac :) 2 dni temu udalo mi sie 3 godizny w sozku bylam :) ale dobre i 45-60min :)

cornelka - przeciez nie musisz sie decydowac teraz na znieczulenie, tylko jak przyjedziesz do porodu.
Przy porodzie Wiktorii nie bralam, bo nie bolalo, a przy Adamie myslalam ze przescieradlo porwe i sie na lampie powiesze... Wzielam ZZO przy 4 cm i bylo ok.
Dla mnie bylo wazne, aby mnie nie nacinali, wiec musialam miec sily aby przec kiedy trzeba i na tyle sprawna glowe, aby sluchac i robic co polozna kaze - przy bolu to niemozliwe.
Wizyte u anestezjologa mialam w 7 m.c., wiec wszelkie potrzebne informacje lekarz mial, o nic sie nie pytal przy porodzie. Obejrzal moje papiery i wiedzial co robic.
Poltory godziny po porodzie (po ZZO) wstalam i normalnie funkcjonowalam - zero wymiotow, zawrotow glowy itp.
Marzenka - ja sie nie boje, ze nie schudne, pewnie znowu az za bardzo... Nie chce tylko zrec jak dzika swinia, za przeproszeniem! Mam wrazenie, ze moj mozg nie kontoluje glodu i sytosci...

magda : dziekuje :) poleciala lezka i to niejedna, zaczelo sie juz przy ogladaniu gardla - czego nie cierpi :) szczepienie to juz byla formalnosc i kontynuacja ;) ale mamy z glowy, nastepne koniec kwietnia po powrocie anszym z PL

antylopka : ty masz tak jak ja, po porodzie nie tylko zrzucam od razu kg z ciazy ale jeszcze mnie zmeczneie i karmienie wysysa bardziej... za zdrowo i powabnie u mnie to to nie wyglada... :baffled::szok::no: wolalabym zachowac 2-3kg ...

reklama
magda : to dawaj z 3 kilaski :)
tak lecimy do PL na swieta, na 2 tygodnie :) ja i dizeci a maz dolaczy MOZE na tydzien o ile dostanie urlop... a o tym on sie dowie jak zawsze - w ostatniej chwili...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry