reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Marzenka- i jak? Maz wybaczyl?
Ja dzisiaj bylam w konsulacie, liczylam ze paszport zalatwie w 3-4 tyg a to moze trwac 7-8 tyg:/ nie wspomne ze siedzielismy tam ponad 2 godz. Nie wspomne juz o sytuacji jaka tam byla:/ tylko pl potrafia sie tak zachowac!
Z innej beczki- z mala bylam na szczepieniu w pon i byla kluta w obie nozki... Na jednej zrobila sie taka kuleczka pod skora... Czy to samo zejdzie? Wiem ze w pl smaruja to kwasna woda a tutaj?

Hej dziewczyny!

Marzanka-
nie płacz,da sie wymienic w domku nawet monitor!Tanim kosztem.Można kupić laptop na części na leboncin.fr-tak brat mojego zrobił i laptop świetnie działa!!!
Mam nadzieję że mąż strasznie nie będzie zły.Złośliwość rzeczy martwych niestety!

Jestem drętwa totalnie dzisiaj......
W piątek zapitalać będe do południa w swojej firmie a po południu do wieczora z mężem zaczynamy w hotelu.Sobota od rana do około 14 także hotel-więc koniec wolnych sobotek:(((((

Dziewczyny-gadałam dzisiaj ze swoja współpracowniczką.Niestety struga głupka na maxa!
Zapytałam się jej czy firma mi daje benzyne za to ze jeżdżę po nią i ja odwożę.
Najpierw powiedziała że tak-potem że nie bo od pierwszego miejsca pracy do ostatniego mam rozliczane...a potem że wczoraj nie wiedziała że maż nie będzie w pracy bo innaczej by po nia przyjechał.No i gadaj ze ścianą>
Ja jej mówię-że jeśli firma płaci za to że robię dla niej za taxi-to jest to nie fer bo mi nikt za to nie daje jak wracam do domu etc.-ona mi na to ze jej mąż tez nie ma płacone za to że jeździ do pracy-tzn. nie zwracają mu za to!Kurde jak struga głupka!!!!!
Ja mam zwracane za benzynę nawet w Hotelu(La Lavandou) gdzie pracuje tylko z soboty w sezonie!!!!Raz na miesiąc tankuje do pełna,biorę rachunek i Nicolas daje mi gotówkę:)

Poza tym miałam wizytę u mojej przewspaniałej dentystki z którą sobie ucinam gadulca po robocie po angielsku:)Oczyściła mi w międzyczasie zabki z kamienia:))))
30.03 mam u niej już ostatnia wizytę,więc myślę żeby zrobić jej jakaś niespodziankę.Jeżeli piekarnik będę miała sprawny to może jakiś torcik wyczaruje?A JAK NIE TO KUPIE JEJ PIęKNE KWIATY:)
Zrobiła kawał dobrej roboty.Jestem mega zadowolona,jak nigdy przedtem!!!!Serio.

Magdabb-
no masakrycznie długo się czeka!!!My jak byliśmy ostatnio w Pl,mój wymieniał paszport w ambasadzie w Warszawie,od ręki dostał.Czyli max godzinę czekał!!!!!

Magda co do szczepienia to tak jest, moze byc noga (w miejscu klucia) bardzo czerwona, goraca, spuchnieta. po kilku dniach powinno przejsc samo. gdyby jakas ropa sie zbierala albo bardzo wysoka goraczka to wtedy trzeba dzialac. mozesz chlodne oklady robic (jesli czerwone, gorace)
Mistralka! witam wieczorowa pora :), przypomnialas mi ze mam isc do dentysty. ale czekam do konca kwietnia bo juz calkiem wyczerpalam ubezpieczenie :tak::tak::tak:
milej nocki! trzymajcie
ps moja cora przed spaniem , mowi mi na ucho ze ona chce do tej starej swojej szkoly. a mi oczywiscie lzy sie cisna do oczu; mowie ze sie przyzwyczai , ze daleko tamta, ze najwaznijesze to ze jest mama i tato blisko. i ona mowi ze niby ok ale wiem ze potem cos tam sobie gada pod nosem . bidulka moja kochana, przezywa to ; a dzis w centre super bylo mowi, i wogole to ona bardzo dzielna :-):-):-):-)
dobranoc!

Jestem.
No maż wybaczyl ale z ciezkim sercem... Niestety poszedl ekran, rozkrecil i stwierdzil ze juz bez sensu naprawiac bo laptop ma swoje lata ok 5. Takze monitor został oderwany od reszty.W weekend przyjedzie kolega A. i wykreci twardy dysk- bo jest tam duuuzo naszych zdjec i Alexa-wiec bardzo cenne to jest dla nas.

Ale najwazniejsze ze uszlam z zyciem uffffff...:-):-):-)
Dzieki za wsparcie laseczki:happy2:

Magda w Pl tez w nózki kluja i jakby sie cos dzialo w miejscu wklucia to kazali smarowac Altacetem.
Ale tutaj nie wiem jaki jest odpowiednik.
A za paszportem to faktycznie dluuugo czekac musisz! A powiedz co to za sytuacja byla o ktorej nie chcialas pisac???

Dobrej nocy!

Ps przyslali mi dzisiaj papiery na karte Vitale, juz zdjecie wkleilam podpisalam i jutro wysle:-)Ciekawe kiedy ja przysla:-)

Byla w konsulacie dziewczyna w 9 miesiacu ciazy ktora stala w kolejce... Pani kazala cos jej wypelnic i wrocic z tym. W miedzy czasie obslugiwala nastepnych. Kiedy ta chciala podejsc zlozyc papiery jedna z kobiet sie oburzyla ze jak to? Powinna znowu do kolejki pojsc! Zaczela lamentowac ze ona jest chora, ledwo na nogach stoi a ktos jej sie wpucha... Normalnie smiechu warte!

Witam !!!!
dawno mnie tu nie bylo i widze duzo nowych dziewczyn:)
u nas ok
przeprowadzamy sie niedlugo do wiekszego mieszkania...wreszcie!
dostalismy HLM:) nawet fajny choc dzielnica nie ta co byla na mojej liscie ale jest calkiem ok!
Mayusia rosnie i juz niedlugo roczek...kiedy to zlecialo.?

Magdabb , w paryzu w konsulacie bylas?
tam jest masakra jakas, nie dosc ze sie pol dnia czasami tam przesiedzi to i tak ciezko cos zalatwic i ceny tam maja jak z kosmosu..... dokumenty tzn paszport dla malej zalatwiali nam dziedkowie w polsce, sami ja tam zarejestrowali w urzedzie i jak dostala pesel to tu zrobilismy paszport i czekalismy ok 3 tyg, powiedzilaam im ze potzrebuje jak najszybciej i byl:)
a jak bylismy w pl to wyrobilam jej dowod osobisty na 5 lat i teraz mam spokoj:)

Marzenka mi lekarka mowila ze jak po szczepieniu robi sie takie twarde to tzreba masowac troche i samo zanikie po jakims czasie, maya tak miala i przeszlo samo, niczym nie smarowalam

nie mam pomyslu na obiad, moze rosol?

tak... niestety, masz racje! widac polska biurokracje golym okiem....
a skorzystam z okazji... parisienne: mozeszpodpowiedziec jak sie sklada podanie o hlm?? bo mam zamiar to zrobic w najblizszym czasie! dlugo czekalas??

hej

co u was ?ja juz po obiedzie, a rano kawa byla z dwoma kolezankami :)
starszak spi, maly patrzalkuje we wozku a ja kawa i chwila odpoczynku :)

marzenka : wspolczuje wypadku... przezylam to samo jakies 3 m-ce temu... L. nadepnal na mlapka ktorego maz zostawil kolo lozka (niespecjalnie), a pol roku wczensiej znowu L. popsul lapka - jak go dorwalam komputer juz byl martwy :)
my to wogole mamy pecha z agd i rtv ciagle cos nam sieda... i gubimy gwarancje ;)
a maz to sie na bledach nie uczy... kupil do pracy nowy laptop bo musi miec, i znow jak pracuje do pozna to nie wtsaje zeby go polozyc na pôlke, tylko kladzie na podlodze kolo lozka... az ktoregos dnia znow L. tamtedy przejdzie :)

parisienne : hej !!!! gratki mieszkania :) a gdzie to ???? caly czas w aulnay ???? bedzies zmalemu musiala zmienic szkole ???

zoe : super ze w centre ok :) powoli cora sie przyzwyczai :)

reklama
hej
u mnie słoneczko sliczne ! Marcelek am taki rowerek biegowy alez cudnie na nim juz smiga :) taka dumna jestem z niego :)
Danielek spi sobie w zoku na podwórku. obudził sie tylko na cyca i dalej spi. niech spi. poznej jak Marcel wstanie z swej drzemki to jzu nie pośpi.
a ja zaszalałam w sprzątaniu i gotowaniu. teraz mam chwilkę na odpoczynek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry