reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Cześć :-)
ja dziś o dziwo do rana na nogach, dla mnie godzina 9 to jak 5 rano dla innych ;-) ale coś spać mi się od 8 już nie chce, no i wstałam.

U nas dziś słoneczko za oknem, ma być 18 stopni :-) Na was to nie robi wrażenia bo tak jest od dawna, ale u nas wczoraj 10, przedwczoraj chyba z 7 i deszcz i wiatr, więc dla mnie to jak prawdziwe nadejście wiosny :-)

Josephine ojj, też nie lubię takich sytuacji, tym bardziej, że wiecie już, ze będziecie się wyprowadzać.
U mnie wczoraj z kolei kran w łazience odpadł :-D lekko go tylko przekręciłam i odpadł i zaczęła woda lecieć, na szczęście jak zakręciłam to przestała. M. coś tam naprawił, ale pewnie niedługo znów się popsuje, zresztą jak wiele rzeczy w tym mieszkaniu. Wynajmujemy, a właściciel za bardzo o nie nie dba, żeby nie powiedzieć że wcale, liczy się tylko kasa co miesiąc, reszta go nie interesuje. Nawet jak zaczął grzyb przy oknie wyłazić to powiedział, ze to nie takie pilne i żebyśmy sami coś z tym zrobili :wściekła/y: Na szczęście my zostajemy tutaj tylko do końca marca.

Parisienne no już całkiem widoczny jest, choć ostatnio lekarka mi powiedziała, że w ogóle nie widać, że to już 5 miesiąc. Ja tam widzę :-p A że ubieram sukienkę, taką w sumie dopasowaną to będzie się odznaczał :-)
A prawdopodobnie siedzi w nim mały Leoś, ale 100% pewności nie mamy, może 30.03 się ujawni i lekarz potwierdzi swoje wcześniejsze przypuszczenia :-)

Miłego dnia :-)

ja czekalam na mieszkanie prawie 6 lat:baffled:
witaj:)
nie zalamuj mnie!!! Mi wszyscy mowili, ze dostaniemy w ciagu 4 lat, bo jak w budzetowce pracuje i dzieci male to przychylnie patrza...
A moj maz od kilku dni oglada domy, a ja nie chce sie wyprowadzac z Puteaux!!! A przeciez domu tutaj nie kupimy, bo ceny sa masakryczne!!!!!
Kolezanka z pracy dostala po 4 latach, pielegniarka z dwojka dzieci.

Joesphine i co znalazlas hydralika?
moj maz pracuje jako plombier:-)
powaznie? moj tez:) jest szefem ekipy plombierow, teraz robia 11 blokow HLM na Orly:)

josephine - i jak sasiadzi? powaznie zalani?
A czemu po Paryzu autem nie jezdzic? Mi sie zdarza, a pierwszy wyjazd byl na port maillot, hehe. Teraz to tylko mnie wkurza, jak nie moge miejsca znalesc na auto, bo tylko na smarty zostawiaja...

cornelka - ile przytylas? ja tyje szybciej niz w poprzednich ciazach i juz mam 3 kg na plusie :(

My wczoraj po pracy (przedszkolu, niani) zostalismy w parku i wrocilismy do domu o 18.30. Jka zjedlismy i dzieciaki poszly spac, zrobila sie 21 i nie mialam sily na nic. Caly dzien poza domem (bo wychodzimy po 8 rano)
dzisiaj jeszcze szczepienie Adama na 17.10, wiec znowu w domu o 18 i to bez placu zabaw...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomozcie,
nie wiem co sie dzieje, Alex mi w nocy zwymiotowal i mial rozwonienie ale tylko 1 raz. Potem doszla temperatura. Od rana ma 38st i nie moge jej zbic niczym.Placze ciagle i skomli.Pcha wszystko du buzki, widac ze cos mu sie z zebami dzieje, ale czy przy zabkowaniu sa takie objawy???

marzenka- znalazlam to! Ząbkowaniu czasem towarzyszy podwyższona temperatura. Jeśli nie przekracza ona 37,5-38 st. C, na ogół nie ma powodu do niepokoju (po wyrżnięciu się zęba, powinna minąć jak ręką odjął). Jeśli jest wyższa lub ząbkowaniu towarzyszą kaszel, wymioty, biegunka lub inne objawy choroby - koniecznie skonsultuj się z lekarzem.

Marzenka tak jak pisze Magdabb to pewnie zabki mu ida, moja Maya identycznie przechodzi zabkowanie, i jak tylko zabek wyjdzie wszystko przechodzi:)

Antylopka wiesz z tymi HLMami bywa roznie jedni dostaja szybciej , inni pozniej, zalezy od sytuacji od finansow i w ogole
ale zeby dostac mieszkanie HLM przynajmniej jeden z malzonkow musi miec kontrakt CDI inaczej mozna sobie pomazyc o mieszkaniu:dry:
moj Rafal pracuje w malej prywatnej firmie

Cornelka niby mowia ze z chlopcami szybciej brzuszek widac, w moim przypadku tak bylo
w ciazy z kasprem brzuch dostalam prawie od razu a w ciazy z maya dopiero gdzies w 5 miesiacu cos zaczelo rosnac:)
w takim razie gratuluje po cichutku synka! powiem szczerze ze jak bym miala kiedys 3 dziecko to chcialabym jeszcze jednego synka:) uwazam ze chlopcy sa latwiejsi w wychowaniu, ubieraniu itp....zreszta watpie ze bedziemy miec 3 dziecko!

Josephine tak zdarza mi sie czasmi jezdzic po paryzu i powiem ze nie lubie bo serio paryscy kierowcy sa okropni, tylko sie wyzywaja i klna:cool2: a ty masz prawko?

parisienne : nie mam prawka bo nie zdazylam zorbic wyjezdzajac z PL... i tak sie migam od 8 lat :)
Mi sie wogole nie mafrzy kierowac autem... ale bede zmuszona nieldugo zrobic prawko ... :/

marzenka : to moga byc zabki !!!

antylopka : ja te zslyszalam ze 4 lata sie czeka. a wy wogole mogliscie skladac podanie z 2 pensjami???????????????? :szok::szok::szok::szok::szok::confused::confused::confused::szok::szok:

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Mam nadzieje ze to zeby...Chcialam isc nawet z Alexem do pediatry ale kobieta ma dzis juz wszystko zajete.Najwczesniej w pon a do tego czasu pewnie mu przejdzie..Narazie zasnal po przeciwgoraczkowych czopkach. Dopiero nie dawno udalo mi sie zbic temperature...

Mistralka w woli wyjasnienia to nie ja zapomnialam telefonu tylko moj maz mi go zbral rano przez pomylke!!!! Mamy takie same i poprostu chwycil nie tego:-)A mówil ze masz mily glos hehhehe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry