reklama

Mamy z FRANCJI!

Josephine tak mieszkanie w aulnay i blisko szkoly wiec nie zmieniamy,tzn on juz od wrzesnia idzie CP bede go wozic rano samochodem:)

Magdabb by zlozyc papiery o hlm musisz isc do merostwa service de logement i prosic o dokumenty "demande de logement"
i pozniej zlozyc:)
ja czekalam na mieszkanie prawie 6 lat:baffled:

reklama
parisienne : CP ?????????????????????? Boze... ale czas leci... szok...

ja czekam az chlopcy wstana i chce ich zabrac na plac zabaw, trzeba korzystac poki ladna pogoda bo w WE ma padac...

Marys ja tez zaszalalam dzis w sprzataniu, normalnie padam ...:-)

Wlasnie wrocilismy ze spacerku, piekna pogoda trzeba bylo skorzystac. Bylismy z Alexem nie cala godzine ,bo zabralam ze soba tez naszego psa ale on sie nie nadaje na dluzsze spacery...Troche "spasiony" z niego jamniczek:-D:-D:-D

A gdzie sie Mistralka podziewa???

Magda sytuacja w ambasadzie karygodna:crazy:Ja sama to doswiadczylam bedac na ostatnich nogach poszlam z moim A. zaplacic rachunki do okienka i wepchla sie przedemnie starsza baba...Ledwo powsztrzymalam mojego zeby sie nie zaczal klócic z tym babsztylem. ehhh....Ci starsi ludzie czasami od mlodziezy gorsi:baffled:

hej

co u was ?ja juz po obiedzie, a rano kawa byla z dwoma kolezankami :)

Zacznę ci zazdraszczać tych koleżanek!:laugh2:Zawsze piszesz że masz odwiedzinki i jak tak czytam i myślę że jestem sama jak palec...mam ochotę ci wyskoczyć z laptopa:))))))))):ninja2:

parisiene-
fajnie że w końcu do nas zajrzałaś 'matko założycielko;:)))

Marzenka ty padasz po dzisiejszym sprzątaniu-to wyobraź sobie jak ja dzisiaj padam po wczorajszym sprzątaniu 3-pokojowego apartamentu,robiłyśmy 3 godz,oczywiście wcześniej robiłyśmy w innych miejscach:)
Ja nie wiem co się ze mną dzieje???Normalnie z dnia na dzień jestem coraz słabsza i sił witalnych mi ubywa???Czyżby zimowo-wiosenne przesilenie?
Wróciłam do domu o 13.30-prysznic,obiad i padłam na 2 godziny!!!!Przy okazji swoim chrapaniem obudziłam chyba całą klatkę:):-D

Jutro sądny dzień............

We wrześniu myślałam że w zimie nie będzie za wiele roboty i sobie troszke odpocznę...eee tam...ale sobie odpoczęłam??hehehehehe

Wczoraj 'skubnełam' małego kwiatuszka z jednej rezydencji.Siedzi sobie w wodzie a ja mu się przyglądam i myślę jak wykombinować taki sam z cukru???hmmm
Ma dość skomplikowany środeczek....będzie trudno....ale chyba dam rade???Jak myślicie?Wstawię fotkę,bo nawet nie wiem co to za kwiateczek???Taki fioletowy,mały z 14 płatkami?

Marzenka-
teraz pytasz się gdzie jestem ty d...o:))))))))Jakie miałam wielkie przeczucie że jak dryndnę to twój małżonek odbierze..i tak się zastanawiałam co mu powiem???heheheheheh
No i masz-zapominalska nie wzięła fona i kto odebrał?????haaaaaaaaa?:-DJa to mam szczęście:baffled:

Idę kombinować z kwiatkiem:)

Miłego wieczorku kobietki!!!!

Hej dziewczyny!
Ja dzis znowu cały dzień poza domem, niedawno wróciłam i padam na ryjek :-D
Jutro spokojny dzień, wkońcu się wyśpię a wieczorem impreza :-) śmiesznie będe wyglądać w klubie muzycznym z brzuszkiem :-D

p.s. półmetek juz za mną! ale ten czas leci :szok:

jak wam mija wieczór i jakie plany na weekend??

hej

mistralka : hahahahha, nie nie pekl :)

cornelka : fajnie bedziesz w klubie wygladac z brzuszkiem
ja w pazdzierniku 2008 z wielkim brzuchem bylam na koncercie coldplay'a :)
I najlepsze ze chcialam mezowi zrobic niespodzianke na urodizny, w pazdzierniku 2011 mial znow byc koncert coldplay'a a ja znow z mega brzuchem :)... niestety koncert nie doszedl do skutku... ale moze za trzecim razem ;) lol

u mnie dzis od rana jazda, nie lubie takich energicznych porankow
niania zaprowadzila synka do przedszkola, drugi lezy i patrzy :) ja kawa i komputer na dobry poczatek dnia a tu wali do drzwi stroz ze ponoc sasiada zalewamy...
ja sozk, bo wsyztskie krany zamkniete.... ponoc gdzies " w srodku" leci, wiec probuje zorganizowac hydraulika jeszcze dzis...
tylko nie wiem cholera kto zaplaci za fakturke... my czy prorieter... bo hydraulicy we francji przychodza na 15min interwecnji i kasuja miedzy 100 a 200 euro ! i tprche mi sie nie marzy placic za to ze stare rury krany uszczelki bo bo proprieter od 20 lat ponad ywnajmuje za fortune mieszkanie, a remont i odswiezanie ma w doopie... :no::wściekła/y: mam lepsze pomysly na wydanie stu paru euro ;)

Mistralka fakt ja zalozycielka:p a nie udzielam sie czesto, bo ja zabiegana kobieta jestem:)
dzis bede wiedziec normalnie kiedy sie przeprowadzamy....juz sie doczekac nie moge...wreszcie bede miec swoja sypialnie a Kasper swoj pokoj:) tylko teraz czeka nas remont, ale moj maz zna sie na tym wiec sam zrobi wszystko co trzeba a jak bediz epotrzebna pomoc to moj brat ma firme budowlana to pomoze:)
teraz bede powoli urzadzac swoje gniazdko, i do tego szukam box fermés na naszego 4x4 o jak go zostawimy pod blkiem to nie wiadomo jak to bedzie, a moj megane moze tam stac bo to rupiec:cool2: bylam ostatnio na paryzu samochodem, masakra jakas! albo ja nie umiem jezdzic albo oni:confused: hhehehe

Cornelka napewno bedzies zfajnie wygladac z brzusiem, a duzy juz masz? i wiesz kto sie w nim ukrywa?
my planow nie mamy w sumie, moze zabiore dzieci do parku jak bedzie ladna pogoda a wieczorem dzieci do babci i moze gdzies sobie wyjdziemy:cool2:

Joesphine i co znalazlas hydralika?
moj maz pracuje jako plombier:-)

nic ide kawe pic i pozniej do banku bo mi cos z konta sciagneli nie tak jak milao byc!

milego dnia laceczki!

reklama
kasia : fajnie ma twoj maz, i we francji bezrpobocie mu nie grozi do emerytury ;)
zazdroszcze faceta co umie remont robic, nas tez czeka remont... i nietsety 100% bedzie musiala zrobic firma tak jak 4 lata temu w suresnes... :/
Ja z kolei sie boje przeprowadzki, tego, co nowe... tutaj mamy mieszkanie, ale budynek jets otoczony parkiem prywatnym, wokol drzewa, plac zabaw itp cisza... do ulicy jakies 200m i to jeszce od halasu druga czesc budynku na skryje my jestemsy w glebi a za nami trzecia czesc budynki i dalej parlk i domki :) spokoj kompletny nie slychac aut
a domek niedaleko torow...

kasia czy mozesz stp zapytac sie meza czy isolation phonique murow i okna ( triple vitrage) daje efekty i w ilu % mozna zredukowac halas, bo slyszalam ze na pewno nie calkowicie...? czy wrato to robic czy lepiej sobie odpuscic dom 50m od toru ??? bede wdzieczna bardzo bardzo !!!!

myslis zjuz nad remontem, pokojami dekoracjami, kolorami sypialni itp? ja tak :) choc normalnie tego nie cierpie,i maz sie zajmuje u nas wybieraniem :) ale teraz jakos mnie naszlo :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry