reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
parisienne : sliczna maya :)

mistralka : polecam venteprivee.com ; bazarchic ; i showroomprive.com
ja dzis zamowilam na bazarchic.com piekny zetsaw sztuccow Mepra. koszt = 75 euro + 5 za przesylke. A cena wyjsciowa to "jedyne" ... 350 euro :)
ciagle takie oferty mozna tam znalezc!

dla dzieciatych
w srode od 7 rano na vente privee wyprzedaz ciuszkow Tout compte fait i ksiazek super wydawnictwa Gallimard Jeunesse :)

no to teraz lece spac :)

My tez podajemy witamine D-Zyma D sie nazywa:-D
A jesli chodzi o USG bioderek to mielismy tylko raz w Pl a nastepny raz mial byc w okolicach 4 mies ale nasza pediatra nam nic takiego nie zlecila.Josephine pewnie masz racje ze jakby cos bylo nie tak to by takie badanie zlecila:-)

Dziewczynki a mam problem, chcialabym zaczac podawanie pomalu Alexowi glutenu(juz wlasciewie powinnam byc w trakcie). Poleccie mi jakies produkty typu kaszki manne tutejsze zebym mogla kupic. Narazie jestem jeszcze zielona w produktach we francuskich sklepach. I wogole wiecie co mnie tutaj boli w tych marketach?Ze nigdzie nie moge kupic herbatki zadnej granulowanej a i wybor saczkow jest bardzo malutki....Ale poleccie mi cos z ta kaszka, to najwazniejsze!

Mistralka akurat dzis nie pizza, ale zapiekanki, tez pyyyyyyyyyyycha:-)A ty fortune zarobisz na tych Twoich ksiazkach! Tez mam taka jadna staaaaaaara- mam nadzieje ze bedzie kiedys duzo warta! Jest z przef wojny- niestey nigdzie nie ma roku wydania jest tylko wydawnictwo ktore juz nie istnieje- a ksiazka to Juliusz Slowacki "Dziela wybrane"

Jospehine moze nie doczytalas co tam kiedys napisalam- ale powiedz mi czy faktycznie babeczki z malymi dziecmi maja pierwszenstwo wejscia do samolotu? I jak to jest z tym wózkiem...Juz sie stresuje a mam jeszcze troche czasu:eek:

Cornelka jak francuski?Dajesz rade??:rofl2:

Parisienne sliczna!!!!!

A moza ktoras sie jeszcze orientuje w tej sprawie powidzcie jak to jest tutaj z urlopem?Bo tak u mojego A. w firmie 3 tygodnie sieprnia to sa wakacje i nikt nie pracuje, firma zamknieta. Ale jak to jest z wynagrodzniem za ten okres? W sensie jest to platny urlop czy bezplatny w przypadku mojego A.??? Troche zakrecilam pewnie:rofl2::rofl2::rofl2:

Dobra mykam! Milej nocki francuzeczki!

Josephine- dzieki za stronki:) jutro sobie lukne choc zakupow raczej robic nie bede...:(
parisienne- sliczna masz coreczke!
mistralka, marzenka- same pysznosci macie na kolacje:)

hej :)

magda : nie ma za co :)

marzenka : masz pierwszenstwo wejscia do samolotu z malym dzuieckiem, ja nigdy nie stoje w kolejce, tylko czekam az otworza stoisko do pokazywania paszportu i karty pokladowej i podchodze z boku i mnie przepuszczaja, niektore bardziej porfesjonalne linie przed otwarciem bramki podaja prze zmegafon informacje ze rodziny z dziecmi maja pierwszenstwo, zbey nie bylo niemilych spojrzen komentarzy itp.
Ja nigdy nie mialam z tym problemu.
Co do wozka - to nie pomoge! wszystko zalezy od linii i ... PORY ROKU, OKRESU !!!! Niektore linie maja woozek w cenie, inne nie. Ja w grudniu kiedys mialam niepsodzinake i linia w ktorej wozek zawsze mialam " w cenie" tym razem wliczyla wozek do ...uwaga : "materialu sportowego" - 40 euro doplaty jak za narty czy snowboard!!! hahahahahhaa dobrzy sa!!! ;)

marzenka : kaszek typpywch takich jak w Pl tu nie ma. Ale masz cereales infantines do podania do butli. Herbatek granulowanych nie ma, choc moze hipp znajdizesz? w polsce hipp koperkowy ma napis 'od jednego tygodnia' a tu herbatki z apteki - baby soif, picoti s aod 4-5 mieisiaca !!!!! zaraz wkleje kilka linkow

marzenka : 2 herbatki i ostatni pomme-pêche to SOK

tu masz stronke picot ( wszystko co jets dostepne od nich)
a tu "kaszka" francuska :) :
http://www.google.com/imgres?q=céré...tart=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=92&ty=93

http://www.google.com/imgres?q=céré...38&tbnw=82&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:5,s:0

i od Blédina : smak miodu :
http://www.google.com/imgres?q=céré...tbnw=136&start=21&ndsp=28&ved=1t:429,r:0,s:21

podalam kilka porzykaldow tylko sa rozne smaki oczywiscie, ale na penwo duzo mniej niz w PL

Ostatnia edycja:
Marzenka co dourlopu to zalezy w jakim zawodzie pracuje twoj maz, i czy pracuje na kontrakcie? jezeli pracuje na budowie to to za urlop czyli congé paye placi mu la caisse de congés payé du batiment BTP, zalezy tez od jakiego czasu pracuje
przed pojsciem na urlop dostaje od pracowadwcy taka tartke niebieska i szara i ja wysyla do caisse de congés payé i oni wtedy licza ile mu sie nalezy i przelewaja wam na konto kasiurke:)

reklama
Mistralka super książki, uwielbiam takie stare rzeczy. Tez kiedyś taką znalazłam, wyglądała pięknie, duża, gruba, ze zdobieniami złotymi na okładce, w środku stara czcionka i napisana jakby w starym germańskim języku, tez nie było daty. Już myślałam, że trafiło mi się dzieło, a potem znalazłam kilka takich na allegro za 30 zł :-D

Parisienne śliczna ta twoja córeczka :-)

Marzenka tiaaa, nie pytaj :-p ugrzęzłam na czwartej lekcji. Nie umiem nic, idę na żywioł ;-)
Choć przyznam, że to już tak niedługo, że zaczynam niezłego stresa łapać :szok:

Któraś z was też tak jakoś późno tu przyjechała - w 5 miesiącu bodajże??

Miłego dnia!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry