reklama

Mamy z FRANCJI!

antylopka : no wlasnie ja mialam ten sam problem, nosilam w ciazy TYLKo czrane i brazowe... tylko ze to byla jesien/zima wiec do kozakow i cimenych ubran, plaszcza pasowalo... Kurde a sprawdz na laredoute.fr!!! mozna zamowic przez web lub telefon u nich

marys : tak, dla L. szukam szkoly polskiej...a najlepiej juz przedszkola choc wiem ze to malo realne...jemu polski tragicznie idzie... a po fr. gada jak 5 latek :(
a obraczka sie znalazla :)))))))))))))))))))))))))))))))))

a gdzie marzenka i mona ???
pewnie na dworze szaleja my tez nieldugo zmykamy na plac zabaw

Ostatnia edycja:
reklama
ehhh a u mnie zawrot glowy z paszportem:/
nie nawidze tej polskiej biurokracji!!!! wszyscy urzednicy tylko kawka, ploteczki a ty czlowieku siedz i czekaj:///bylismy chyba dwa tyg temu w konslacie, a papiery dopiero dzisiaj doszly do mojej gminy:/ szybciej by bylo jakbym sobie jej sama wyslala!! jeszcze "znajoma" mojej mamy z tekstem " dobrze, ze teraz tym sie zajeli bo to moze trwac 3 miesiace, w przeciwnym razie mieli by po wakacjach" -- rece opadaja:/ w konsulacie mowili od 6-8 tygodni a tu ci przyjdzie taka i glupoty opowiada:/tym bardziej ze to ona sie tym zajmuje, za przeproszeniem tylka im sie ruszyc nie chce:/ ehh jak sie idzie to tej gminy to rece opadaja...
marys- mialam juz slabsze te uplawy a pozniej nawrot:/ nic, w nastepnym tyg chyba czeka mnie lekarz:((
josephine- ja tez czekam az mala wstanie, mleko pielucha i na pole :))
antylopa- ​a w h&m patrzylas??

Ostatnia edycja:
Josephine jestem, jestem:-)

Fakt, troszke sie wygrzewamy na sloneczku:-)A co tam trzeba korzystac! Wczoraj mnie lamalo w kosciach, cos sie przyplatalo ale nalykalam sie proszkow i dzis przeszlo. Mój A. pojechal w delegacje i wroci w czwartek takze jestesmy z Alexem sami:no:

Jutro mam zamiar wyskoczyc na sklepy bo chcialabym kupic Alexowi czapeczke taka lekko, bawelniana najlepiej na wiosne. Bylam juz w 4 sklepach i niegdzie nie moge znalezc!!! Bylam m.in. w Kiabi, C&A i wszedzie sa same czapki z daszkeim albo kapelusiki:baffled:Nie wiem gdzie juz patrzec...

Wlsnie pogoda jeszcze taka w kratke a ja widzialam ostatnio kobiete z dzieciaczkiem w nosidelku bez skerpetek w golych nózkach, bez czapeczki.No masakra jak dla mnie. To dzieciatko moze miesiac mialo...Ehhh...

Alexowi te zeby nie wyszly jeszcze...Ja tem nic nie wiedze albo znalezc nie umiem...Ale meczy sie to moje dziecko bo wszystko pcha do buzki i marudzi przy tym...Pomagaja chrupki kukurydziane:-)

AAAaaaaaa....i kupilam ostatnio tak kaszke gotowa z Nestle z midem i baaaaaaaardzo malemu zamakowala! Zjadl na raz 220ml:-DPierwszy raz az tyle:-D

Dobra buziaki kochane!!!

hej

Marzenka : super z emaly je kaszke :) u nas z L. tez miodowa nestlé byla na topie bardzo dlugo :) ty sie przyzywczajaj to widoku niemowlat z gola glowa bo tu to norma :) mnie tez to szokuje :) ale na widoki na dwporzu 1-3 miesiecznych dzieci bez czapki wiosna/jesienia sie uspokoilam w momencie gdy na poludniu francji w monorpixie, klimatyzowanym tak ze ja leopoldka ubieram nawet teraz jak latem mial 2,5 roku i jeszcze mowi ze mu zimno... zobaczylam uwaga :
matke z moze 2-3 tygodniowym dzieckiem na rece, w pieluszce i golym tosie... w monorpixie jak w sklepie z mrozonkami i powietrze, nawiew czuc, a na dworzu skrajny szok : 40... i kobieta golym prawie ze noworodkiem sobie po sklepie spacerowala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marzenka : co do czapki toja wiazane sprowadzam z PL bo tu takich wiekszych wiazanych nie ma ( wiosenno-letnich, nie mowie o zimowych). Sa BOBY czyli kapelusiki wiazane ale one nie zakrywaja dobrze uszek.
A mowiac o kapelusikach to ja sie pochwale ze kupilam za maly dla filutka ... hehehehe brazowy w kratke vichy jacadi... zabolalo... oczywiscie oderwalam metke i paragon amba fatima wciela; takze za maly bob zostaje z nami ;)

a co do stronek to bede pokazywac, choc wiekszosc "moich" to nie bedzies zmogla obejrzec dopoki konta sobie nie stworzysz
a posiele masz la redoute vertbaudet prze zinternet albo katalog, a ja jeszcze czetso kupuje na wyprzedazach wlasnie bo wtedy bardzo atrakcyjne ceny sa :)
tylko trzeba polowac bo nie co chwile sa trakie wyprzedaze.... wiec jak s ato LUP trzeba sie rzucac ;)

Moja mala dwa dni jezdzi bez czapki. Ciepluto jest, poza tym ona w gondoli, przewaznie kaptur na glowie( zreszta miala drobne krosteczki, stwierdzilam ze glowka jej sie poci), wczoraj popoludniu juz jej zalozylam bo zawiewalo troszke:/ ale na gole stopki nigdy bym sie nie zgodzila:)
czapeczki- zerknij moze w gapie?! Ja tez te co mam to sa z pl, wkurzajace bo non stop prosze o cos mame, bo tutaj znalezc nie moge:/
u nas mala drzemka, karmienie i na spacer:) trzeba korzystac z tej pogody

Ostatnia edycja:
antylopa- ​a w h&m patrzylas??

patrzylam, ale jeszcze pojade do HM w Les Halles na Chatelet, bo tam jest spory dzial dla ciezarowek. Jesli nie znajde ani tam, ani w necie to kicha i chyba kupie poki co zwykle rozmiar wieksze...

Wlasnie francuzeczki podpowidzcie gdzie moge kupic posciele do lozeczka...

Ale takie dzieciece typowo, jakies Disneya albo z bajek typu Auta czy cos takiego...

Dobranoc!
duzo poscieli dzieciecych bajkowych jest w conforamie

reklama
antylopka : pewnie z etak rob :) ja tez tak robilam :)
tylko w pozniejszej ciazy to zsuwalam gumke pod brzuch zeby nie uciskala bo to jednak ciazowe nie byly i nie bylo specjalnego pasa :)
a jak samopoczucie i dzieci ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry