reklama

Mamy z FRANCJI!

Magda dzieki za info! ja mam 300km od lotniska!! niestety jeszcze nic innego nie wymyslili! co do wakacji z cafu to tak, sa rzeczywiscie, ja dokladnie tego nie wiem ale jest strona internteowa poszukaj wakacje caf (po fr :)) i wiem ze musisz chyba brac rsa czy inne zapomogi i catalog ci przychodzi na poczatku roku chyba....
u nas tez juz padalo narazie cisza, ale chmury czarne wisza w powietrzu , a oczywiscie moja corka codziennie po nia przychodze i chce hulajnoge, ale gdzie z takim deszczem wiatrem, i nie rozumie i placz od szkoly do domu....dzis moze jej wezme!! dzis ostatni dzien ferii i centre!!!hahahahahhah:tak::tak::tak::tak::tak: ciesze sie!
milego dnia dziewczyny!

reklama
hej

magda : slyszalam o tej linii ! ja tez teraz bede wkoncu mie cloty do bydgoszczy i tez 40km zamiast 100 z poznania ! :) tyle lat czekalam :) oby tylko jej nie wycofali przez mala ilosc pasazerow... juz kiedys tak sie stalo z poznaniem :/
a co do wakacji to wiem ze cos jets z caf'u, kolezanka miala ale na szkolne dzieci pomoce i katalog fajnych ofert. ale czy dla doroslych cos jets to nie mam pojecia...

a u na sis eprzejasnilo i zaliczylismy park ( plac zabaw raczej) i zakupy
wrocilam padnieta chwila odpoczynku przy cappucino i chamonix ciachach mlniam mniam - sam cukier hahahahhahahhaha

no i kolacji dzis nie robie, maz juz jedzie z biura i wstapi po sushi :) wkoncu moge jes cpo ciazy !!!! i jeszzce piwem zpaije, O ! :)

milego wieczorku !

hey, ja nadal bez neta :((( korzystam chwilowo od znajomego, ale nie mam za bardzo jak przeczytac co napisalyscie...
byalm wcz u lekarza, wszystko ok, ale mialam bez usg badanie, teraz musze porobic te wszystkie badania.
szpital suoer, ale lekarz taki sobie, straszny cwaniak i bardzo zmanierowany. ale mniejsza z tym, najwazniejsze, ze mowi po ang. termin francuski mam na 9 sierpnia ( 1 sierpnia wg polskiego ).

kurde, chce juz ten iternet i poczytac co u was!!!!!

cornelka : super nowiny ! fajnie, ze znalazlas lekarza! a w jakim miescie ten szpital co bedziesz rodzic ???
aha : roznica terminow miedzy polska a fr. jets zawsze :) inaczej to licza
mi i moim znajomym bardziej sie sprawdzily terminy polskie ;)
pozdrawiam

dziewczyny u nas deszcze mega pada! mam juz dosc
a chcialam jechac do saint germain en laye z mezem i dizecmi na vide grenier :/ nawet nie wiem cyz przez deszcz go nie odwolali ale ciagnie mnie zeby i tak pojechac sprawdzic co w trawie piszczy a maz przez 30 min poobwozi dzieci w aucie bo pada i pozniej mnie odbierze :) odczekam jesczze z godiznke moze sie deszcz uspokoi i bedziemy dzialac :)

cornelka - jest tygodniowa roznica pomiedzy terminami pl i fr. Moje dzieci rodzily sie pomiedzy nimi, wiec mozna powiedziec, ze oba trafione:)
josephine - deszcz??? u nas dzis bez kropli! w sloncu bylo 34, w cieniu 23 stopnie dzis. Tylko wiatr nieprzyjemny...

antylopka : kilka km od nas mieszkacie a u nas caly ranekl deszcz! przed pôludniem przeszlo i juz nie padalo ale bylo moze z 20 stopni i wiatr mega wiatr !!!!!!!!!!!!
udalo nam sie zaliczyc vide grenier w saint germain en lauye i w jednym stoisku trafilam na polkse lktora zajluje sie otworzeniem polskiego przedszkola w st germain en laye :) super by bylo jakby plan wyplail, my bedziemy mieszkac na granicy zaraz przy tym miescie a do centrum miec jakies 10min busem/autem :)

hej
ja w pl. droga ok chodz oczywiscie w pl najgorzej. ale dzieci dzielnie jechaly.
jak sier troszke zorganizuje to sie do was odezwe.

cornelka tu licza 9 miesizcy od dnia zaplodnienia czyli 14 dni po @. mi zadne terminy sie nie zprawdzily. Marcelk 4 tygodnie przed terminem, Danielk 2 tygogodnie przed terminem.

deszcz! mam dosyc , mimo ze wczoraj popoludniu piekne sloneczko... a i dzis rano ale juz sie zbieraja chmury
Marys powodzenia!!!
z pole e. prawie co drugi dzien przychodza mi listy ze niestety nic mi sie nie nalezy!! toz wiem i on nic nie pytalam!!!! co za ludzie , to tak pewnie zeby pognebic :zawstydzona/y:
ubieram sie i ide do szkoly, pozniej wstapie do takiego klubu sportowego bo chcialam moja na judo zapisac a to od 4 lat i nie wiem czy oni przez wakacje otwarci bo ona w czerwcu ma 4 lata , chociaz w paryzu pan od judo co do szkoly przychodzil i gimnastyke tez im robil , pytal sie ile lat ma moja bo duza i silna i ze jak chce to moze przyjsc , no ale przeprowadzilismy sie i tu popytam:tak:
narazie i duzo slonka zycze!!!

reklama
marys - trzeba sie przeprowadzic blisko autostrady - my wjezdzamy na autoroute w paryzu i zjezdzamy 2 km od domu w Poznaniu:)
josephine - a u nas dzis znow ladnie, cieplo:D najlepiej, ze na iPhonie ciagle pokazuja chmury i/albo deszcz... jutro pojdziemy do jardin d'acclimatation jesli bedzie jak dzis:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry