reklama

Mamy z FRANCJI!

zoe : mysle ze masz racje, przynajmniej na jakis czas zrezygnuj z centre ...

co u was ???

mnie dzis niania zostawila na lodzie
wiec rano w biegu szykowalam L. do szkoly ( normalnie ona go ubiera daje jesc myje zeby itp)
jutro tez jej nie bedzie
wiec ja zeaprowadzam i ide po L. do szkoly
u nas pochmurno
jakos weny brak ....

reklama
antylopka : jak dlugo jedziecie do PL autem ? ja tez z okolic poznania jestem ( 1h45-2h autem od poznania).
jak dzieci to znosza ????
ja juz sie boje na sama mysl z eod tych wakcji po przeprowadzce tesciow bedziemy musieli jezdzic autem a nie tgv... bo tam nie ma... i bedzie 5h30 autem jazdy 'non stop' a wiadomo ze z dziecmi beda przerwy ....
do Pl jezdzimy noca - ostatnio wracalismy 11,5h, dzieciaki spaly przez wiekszosc drogi:) Wyruszamy z poznania pod wieczor, zatrzymujemy sie w niemczach na kolacje i potem dzieciaki zasypiala. Lubie w domu byc nad ranem, bo wtedy mozna sie zdrzemnac kilka godzin wspolnie z dziecmi; Maz prowadzi duuuuuzo wiecej niz ja, wiec ja wstaje z dziecmi a on spi godzinke - dwie dluzej.

u nas chmury, chmury!!! ale z daleka widze jest niebo czyste i slonce to chyba u Antylopki!!! :-D:-D
trzymajcie sie milego dnia
dokladnie:D w jardin d'acclim. bylo przepieknie:) dzieciaki sie wybawily, ze hej. Tylko mnie kolejki do restau wkurzaly - godzine stania a potem jedzenie na stojaco, bo stolikow wolych brak... Wiec zdecydowalismy sie wybawic i na porzadne jedzenie (male przekaski wzielam do torby) wrocic do domu.

A i dziewczyny pomozcie, chcialam kupic tutaj make ziemniaczana i kasze manna ale nie moge tego znalezc!
Pomozcie jak to po fr sie nazyywa. Szukalam w Leclerku i nici...:crazy:

znajdziesz manne tez - w woreczkach polkilogramowych zwykla semoule - sprwdz najlepiej sposob przygotowywania, aby miec pewnosc, ze to manna. na moje juz po obrasku widac, ze to zwykla manna. ja lubie robic na deser z truskawkami lub malinamy i kupuje w monoprix bez problemu.

hej Mamy w Zabolandii, przyjmijcie mne do Waszego grona :-)

Z pochodzenia Poznanianka- a wiadomo ze Poznan to stolica pyr:)

witaj Poznanianko:)

dziekuje Dziewczyny za mile przyjecie

antylopka: podziwiam Was, za jazde w nocy do P-nia, moj malzonek w ogole w nocy nie chce prowadzic, bo niby za bardzo swiatla go oslepiaja :nerd:

zoe jestem przerazona Twoimi opowiesciami o centre, takim traktowaniem maluchow :szok:

anucha : napisz nam pare slow o sobie, skad jetses tu we francji :)
moj tez w nocy nie chce prowadzic :) i wiecej niz 6h to jets duzo chce sie zatrzymywac na noc, dlatego do PL nie jezdzimy autem ;)

antylopka : super ze wam sie dzien udal w jardin ! :)
u na spiekna pogoda
ps. mozesz mi wstawic link tej semoule z monop'a ???? bo ja zywkla semoule znam ale myslalam ze to taka jak do cous cous bardziej, w zyciu bym nie pomyslala ze jets cos à la manna polska do podania na slodko !!!! z gory dzikeuje !!!!

ps. w srode idziemy na gimnastyke na 17 ....taka dla maluchow, bylam patrzec sale , super jest!! taka nowoczesna :-) mam nadzieje ze chociaz tam bedzie jej sie podobalo!
a i w szkole pani mowi ze wszystko ok ze nie ma z nia problemow, wiec problem jest tam, i dzis znowu sikanie sie zaczelo!!:no::no:

zoe : powodzenia na gimnastyce
ewidentnie to centre de loisirs jest problemem, skoro w szkole ok i siku... szkoda malej...

a ja sie wkulam bo po raz kolejny monoprix mi przywiozl zakupy po 21 a robilam je o 17h!!!!! zawsze cos u nich nie tak z przewozem.... jakis problem z ekipa, ktos nawalil, ktos nie przyszedl, ostatnio kobita jednemu rodzila i facet sie zmyl i do 21h45 czekalam !!!! przesada z takimi godzinami....

milego wieczoru u nas winko i zaraz dvd :)

josephine,ja korzystam z zakupow online i dostawami sa zawsze klopoty: tez przyjezdzaja z olbrzymim opoznieniem w nocy, albo z kolei za wczesnie, akurat jak ubralam synka na spacer...staram sie nie zrzedzic ale czasem naprawde mnie juz meczy ta francuska nierzetelnosc,brak organizacji, niepunktualnosc..wczoraj tez czekalam na umowionego majstra, ktoremu bylo nie po drodze...

A mieszkam w dep 77, w okolicach Meaux

milego dnia i weekendu, Dziewczyny !!

Ostatnia edycja:
anucha : a czyli nie tylko u mnie takie pb z organizacja i dostawa...
a w 77 mam znajoma, niedawno kupila dom w cr. la chapelle
a ja z tych okolic znam maux i fontebleau tylko

ile nlat ma twoj synek ???? ja mam w domu prawie 3,5 latka i 5 m-cznego bobaska :)

dziewcyzny u nas znowu deszcz
skrylam sie w przyszkolnym sklepiku
i zgadnijcie jak to sie skonczylo :) hihihihi

reklama
josephine, ja tez mieszkam blisko crécy- to fajne spokojne miejsce,polecam na weekendowa wycieczke, ale planujemy przeprowadzke w tym roku, aby zostac w 77 ale przyblizyc sie choc troche do paryza, i rowniez do tzw cywilizacji,bo obecnie mieszkamy na wsi i troche mamy dosc tego, ze po byle co trzeba wsiadac w samochod.Gdybym mieszkala w Polsce we podobnej wsi z 800 mieszkancami to bym miala kilka sklepow; lumpeks i inne atrakcje, a tutaj nic....
U mnie tez deszcz krazy i krazy, a marzyl mi sie piknik w niedziele, szukalam przepisow na salatki i muffiny, a tu kicha...
Moj synek ma niedlugo roczek, jeszcze nie wykumalam, gdzie wkleic suwaczka aby sie wyswietlal automatycznie jak u Was.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry