reklama

Mamy z FRANCJI!

hej

zoe :ja jeszcze nie w temacie sportu, ale od wrzesnia bede sie interesowac :) choc nie wiem cyz mi malego przyjma bp 4 lata ma dopieor pod koniec grudnia, roku !
nie wiem czy sie nie mysle ale jak kiedys nianczylam dzieci to wygladalao to tak : w publicznych gymnase w wakacje bylo zamkniete, a kluby prywatne sportowe no to wiadomo : owarte caly rok
co do wiku nie mam pojecia czy biora przed 4 r.z. czy nie
wiem ze na 100% nie biora na kucyki. Bo L. bedzie chodzil do klubu kucykowo-konnego i w wielu juz sie pytalismy jezdzilismy i w zwiazku z upadkami i tworzacym sie u dziecka dlugo systemem nerowwoym nie chca nawet slyszec o przyjeciu dziecka przed 4 r.z.
tak smao bylo na poludniu francji co by sie latem wydawalo ze turystyka wakacje, przymkna oko ! mielismy klub 5min na piesoz od domu tesciow i maly nie mogl jezdzic :(

antylopka : u nas slonce dzis :) milego dni ! uwielbiam jadrin d'adcclim.! jej jak pomysle ze kiedys mieszkalalm zaraz przy lasku byulonskim i mielsimy 2 minuty autem i kilka stacji busem do jardin d'acclim... a teraz wszytsko daleko daleko :) oprocz zamku wersalskiego na koncu ulicy ;) ale co to za atrakcja dla dzieci, na spacer jedynie i tyle...

reklama
antylopka : jak dlugo jedziecie do PL autem ? ja tez z okolic poznania jestem ( 1h45-2h autem od poznania).
jak dzieci to znosza ????
ja juz sie boje na sama mysl z eod tych wakcji po przeprowadzce tesciow bedziemy musieli jezdzic autem a nie tgv... bo tam nie ma... i bedzie 5h30 autem jazdy 'non stop' a wiadomo ze z dziecmi beda przerwy ....

josephine - bylam pytalam sie ale i tak na wakacje jest zamkniete to chyba nie ma sensu bo ona w czerwcu ma 4 lata i co pochodzi 5 razy i potem przerwa, bo dla maluchow jest raz w tyg. wiec chyba od wrzesnia zaczne.
u nas chmury, chmury!!! ale z daleka widze jest niebo czyste i slonce to chyba u Antylopki!!! :-D:-D
trzymajcie sie milego dnia

zoe : pewnie z eod wrzesnia czy pazdziernika ! ( niektore kluby zaczynaly dopiero wszelkie activités w pazdzierniku)
ja to choelra nawet nie wiem cyz w pazdz. zaczne bo tez nie ebdzie mial 4 lat jeszcze ! i co od stycznia dopiero ...? troche dziwnie...

dziewczyny a mowilam wam ze w 78 w saint germain en laye moze otowrza polskie przedszkole ....?
jest juz poslka szkola raz w tyg. powyzej 6 lat a tera zmoze rusyz przedszkole. choc nie wiem czy wam akurat bloizej do saint ger' niz do paryza. mi do paryza z malymi dizemci za daleko
bo jets jeszcze podlkie przedszkole w 16 arr. a pozlks aszkola na champs les elysees nowa i w 17 arr. kolo dworca saint lazare

Hej dziewczynki!

Podczytuje Was od kilku dni i jakos zawsze tak ze nie mam kiedy odpisac :crazy:

U nas wkoncu slonce, najpierw wialo-ale normalnie tak jak by byl huragan! Tylko okiennicami trzaskalo! Wczoraj deszcze a dzis super!!!!

Moj maly sie teraz jakos rezregulowal- zawsze o 19,30 spal a teraz 21 ;-/ Jak go klade do lozeczka to mysli ze sie z nim bawie i wstajye na nózki i podskakuje sobie
icon_e_wink.gif

Ciezko mi sie do Was pisze bo Alex wyrwal mi literke "Y" i jak ja nacisne to sie ona pisze miliony razy!!! Szlag mnie trafia!!!!!

Cornelka super wiesci!!! Fajnie ze wszystko sie uklada i ze z dzidzia jak najlepiej:-):-):-)

Co do sportu to nie mam pojecia jak to jest :rofl2: Mam jeszcze czas do tego:rofl2:

Milego wieczoru!

A i dziewczyny pomozcie, chcialam kupic tutaj make ziemniaczana i kasze manna ale nie moge tego znalezc!
Pomozcie jak to po fr sie nazyywa. Szukalam w Leclerku i nici...:crazy:

marzenka : hej !
ja nietsety nie spotkalam tu nigdy manny ani kartoflanki ... nie wiem czy sa dostepne ...

jak wam mija dzien ?

my rano kawka z dziecmi u kolezanki, a teraz czekam z L. az bébé wstanie i idziemy na spacer/zakupy

hej Mamy w Zabolandii, przyjmijcie mne do Waszego grona :-)

Z pochodzenia Poznanianka- a wiadomo ze Poznan to stolica pyr-ziemniakow, moge dac namiary na make kartoflana - tutaj toto zwie sie Fécule de pomme de terre i istnieje np w gamie marki Tipiac. Ale francuski to raczej do wszystkiego dodaja Maizena - skrobie kukurydziana, ktora w sumie ma bardzo podobne wlasciwosci i moze make kartoflana zastapic..Maizena jest wszedzie, a Fécule de pomme de terre trzeba wytropic :)

Ostatnia edycja:
reklama
WITAJ ANUCHA!!!
wczoraj przychodze po mala do centre a tu baby do mnie ze ona nie grzeczna , ze dzieci bije, ze to nie pierwszy raz...ja mowie babie wez sie uspokuj bo ona to tylko tutaj tak sie zachowuje a wszkole normalnie, grzeczna, i tylko u was sikala w majtki... takze u was jest problem.... dzis gadam z nauczycielka i mowi ze ona grzeczna, ze nie ma zadnego bicia....itp....ja juz wkurzona na maksa.... bo oczywiscie ona nic mi nie mowi, i nie wiem jaka prawda.... wczoraj tez caly dzien siedziala w krotkim rekawku bo bluze gdzies rzucila i oczywiscie nie znalazly bluzy; ja przychodze o dziwo sie znalazla!!! :wściekła/y::wściekła/y:
juz jej tam nie zaprowdze......bo wiem ze ona aniolkiem nie jest i w domu tez daje popalic ale jak bedzie dalej tam chodzic to juz calkiem masakra bedzie!
trzymajcie sie!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry