reklama

Mamy z FRANCJI!

och
no widzicie jest jak jest.
ja nie mam wyjscia. jade do pl. boje sie bo nie wiem jak bedzie. 4 lata nie pracowalam bo jezdzilam za mezem z dziecmi. teraz jak ja prace znajde.... jak uda mi sie wychowac chlopakow?
jestem podlamana.....
ale zostac nie moge na takich warunkach jam mi maz proponuje, bo wydaje mi sie ze bylo by mi jeszcze trudniej niz w pl.

reklama
zoe - w jakim Ty regionie teraz mieszkasz? chyba nieciekawe towarzystwo sie wmieszalo, co?
marys - ja sie zgadzam z josephine, niestety. Dla mnie to tym bardziej dziwne, ze u nas nie bylo mowy, aby mieszkac ososbno - maz mnie mobilizowal do wyjazdu tutaj, abym mogla pracowac w zawodzie, bo tego chcialam. Sam sie uczyl jezyka, szukal tutaj pracy, jezdzil metrem z mapa w reku i ratowal angielskim, ale po 5 tygodniach rozlaki bylismy razem.

marys : powodzenia !!!
jakos powoli sie wszystko pouklada
nie moge natomiast wyjsc z sozku z postawy twojego meza... normalnie mam wrazneie z ema w nosie czy wyjedziecie czy bedzieci tu... ze wrecz cie prawie na sile do tej poslki wysyla...przeciez zawsz emozna isc na jakis komrpomis albo znalezc inne wyjscie z sytuajci...ja nie wiem...nie ogarniam tego :/

zoe : kurcze... co to za robota w tym centre ???moze dlatego taka olewka, bo we wakcje maja zastepstwa i jets inny personel ? oby ...

a buty ja czasem zamawiam. sobie rzadko bo mozna sie na rozmiarze kopnac, ale dzieicom b; czesto
wlasnie w pon. mi przytszly 2 pary IKKS dla polska i jedne dla mnie IKKS i jets ok :)
a ty z jakiej formy bralas ? znalas ich rozmiarowke ? buty najbezpieczniej brac tylko z firm z ktorych wiesz jaki nosisz rozmiar

Josephine- personel ten sam. buty pataugas, sa super, jak dojada dam znac.
Marys- napewno bedzie ciezko z dwojka dzieci, ale masz tam rodzine (?) , znasz jezyk, a z praca to jakos bedzie...ja to dopiero teraz podziwiam moja mame jak dala rade sama z dwojka dzieci , ale jakos dala ! i rano zaprowadzisz do przedszkola, zlobka, potem do pracy...wiem , wiem latwo mowic.....ale najwazniesze i najtrudniejsze to zaczac, potem jakos pojdzie. trzymam kciuki!!! i nie zostawiaj nas!! odzywaj sie czasem!! powodzenia;-);-);-);-)

reklama
okropna ta pogoda:/ dzisiaj to nawet na spacer nie wyjdziemy.. chyba, ze sie przejasni?! oby!! a w pl tak pieknie, siostra w niemczech tez ma piekna pogodetylko tutaj ten deszcz tak nam dokucza :/
nowa, tania linia lotnicza jest OLT EXPRESSE :) od 29 pazdziernika otwieraja loty do rzeszowa!!! :-):-):-):-) bede miala 40 km do domu! w koncu!!tak sie ciesze!

mam pytanko! slyszalyscie moze o doplatach do wakacji przez caf czy cos innego? M. cos sie obilo o uszy, ale nie mamy skad sie dowiedziec:/ u nas jedna wyplata, moze bysmy sie zalapali...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry