reklama

Mamy z FRANCJI!

Marzenka ja tylko tyle wiem, ze quotidien familial liczy sie na podstawie liczby osob w rodzinie, dochodow i zasilkow caf, potem w zaleznosci od qf danej rodziny ma sie/ nie ma sie prawa do roznych rzeczy jak doplaty do stolowki, wakacji itp...

A u mnie tarta bananowo - czekoladowa oooo... bomba kaloryczna....

Moj synek jest gruby okropnie, wazy prawie 15 kg... wiec mu ruch przychodzi z trudem...jak sie turla to sapie okropnie :) a wcale go nie tucze tarta bananowo-czekoladowa...juz od urodzenia byl taka kluska...
Marzenko, nie ukrywam, ze zazdroszcze, jak patrze z jaka gracja Twoj przystojniaczek wstaje...

reklama
Anucha eeeee tam gruby.... Moj maly tez nie jest kruysznka bo wazy ponad 10 kg:-)
Ja nigdy nie robilam tarty, chyba czas sprobowac ( zawsze kupywalam gotowce :-D, ale to chyba z lenistwa)

Magda tak u mnie jest napewno 73euro. Poczekam moze wysla jakis list i wtedy bede madrzejsza:happy2:

Dzieki dziewczynki za pomoc:-)

U mnie nareszcie sloneczko!!!! Z rana chwilke na balkonie posiedzialam i nie dalo sie wysiedziec tak grzalo!!!
Alex spi a ja skorzystalam z okazji i luknelam do Was:tak:

Milego dnia!

LASKI SPRAWDZILAM NA CAFIE I PRZYZANLI NAM TEN ZASILEK
Nature de la prestation Montant
Allocation de base - Paje 182,43 €

ALE SIE CIESZE!
Dopiero dzis sie informacja pokazala z dzisiejsza data:-)

Tylko nie wiem czy na konto wysla czy trzeba isc to odebrac.

No to mam super dzien!

marzenka : a widzisz jaka pozytywna niespodzianka ! jelsi dalas RIB - nr konta to na 100% beda coi przelewac na konto, po nic nie bedziesz musiala chodzic! :-)

anucha : uwielboiam polaczenie banan+ czekolada wydaniu : nalesnik nutella i banan ;) bomba ! ale jaka cudowna mmm :)

u nas co chwile ulewa, przestaje po 10-20min znowu ... mam nadzieje ze przestanie padac defintywnie
po poludniu musze isc wyciagnac kase z bankomatu i w jakims kslpeie rozmienic na monety 1 i 2 euro !!!!!!!!!!!
szykuje sie na jutrzejszy vide-grenier u nas w wersalu :) atakuje z samego rana :)

josephine to masz super z ta vide grenier
ja na razie - w zwiazku z przeprowadzka - rowniez robie oproznianie strychu- tyle ze swojego wlasnego :)
to o wiele mniej ekscytujace, zwlaszcza jak sie znajduje swoje ciuchy sprzed kilku lat/sprzed kilku kg mniej :)
i czlowiek sobie mowi: po co ja tyle tych tart zarlam :tak:

anucha : pierwsza tarta- nie ostatnia ;)
a ja opustoszenie u siebie tez powinnam zrobic i to solidne... a poki co to gromadze i chomikuje :)
ale na vide grenier to zawsze musze z caddiem i plecakiem jak kloszard przyjechac, kupic dzieciom ksiazeczki zabawki, puzzle i rozne gry :) no skarby male i duze :)

a kilogramy bedziesz sobie na spokojnie zrzucac po drugiej ciazy, teraz szkoda sobie tarty odmawiac :)

reklama
Marzenka - w Puteaux dostajesz np. liesiecznik o miescie i tam sa wszystkei wydarzenia w nadchodzacym miesiacu jak i fotorelacje i artykuly z poprzedniego. Po drugie sa afisze w miesice co, gdzie, kiedy sie bedzie dzialo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry