reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Marys kochana no ja ci powiem ze u nas Camilia dziala:-D Alex wypije ją i nie ma z tym problemu bo jest jak woda...
Stosuje od czasu do czasu i widze ze jest dobrze po jej podaniu:happy2:

hej

magda : camilla u nas dzialala. i ta masc pierwsza gangival tez ! ale camilla u na sbyla po prostu super! a moz eto po prostu dziecko lekko zeby przechjodizlo...u na sfaktycznie wyszly "same", tylko sie slinil i gryzl rekawy... to wtedy dawalam mu zel lub camille

marzenka : tak! a jakze! cudow cudeniek naznajdywalam ! jetsem naparwde BARDZPO zadowolona, znalazlam super rzeczy, dobrej jakosci, dobrych sprawdzonych marek. bop zcesto sie bierze jakies srednie, niepotrzebne, co do reki wpadnie. a teraz naparwde jetsem cala happy.
znalazlam m.in. taki jakby stoliczek uczniaczek tylko nie FP a Bruini, za 4 euro :)
tablice disney'a do przyczpeinia do lozeczka, ma bardzo delikatna muzyke, super jets ! za 2,50 euro :)
poldkowi mnostwo ksiazek jak zawsze, gre chenille qui danse MB ( za 2 euro ! tak jak ostatnio ta castors!)
kilka playmobili ( ludizki + koniki i to bylo najdrozsze bo 0,50 euro/sztuke ;) co i tak jets super okazja !!!!

malemu grzechotki i zabawki edukacyjne, puzzle drewniane na 18m-cy , cubes djeco, poldkowi 3 gry karcione JAK NOWE djeco, za 6 euro te 3 gry a normalnie 8-10 e/sztuka :)
koszyko- siatke na zabawki, nowa, kobita sprzedwala bo jej kolor do pokoju nie pasowal ( !!!!!) za 1 euro :)
scienna lampke do przyszlego pokoju L.
dla T. veuilleuse taka grajaca i ze swiatlami co rzuca cienie na sufit ...jezu jak pomysle z e3 lata temu kupilam taka podobna nowa dla L. za troche ponad 40 euro w sklepie !!!! ( troszke ladniejsza ale mimo wszystko jaka roznica!!!!) ta dzis kupilam za 3 euro ... :/

i to chyba wszytsko... a nie jeszcze piekne drewniane liczydlo vilac :) L; juz ma takie jedno ale u tesciow na poludniu, to teraz bedzie mial i tu :) narazie jeszcze za maly jest ale juz nieldugo, F. juz je zawiozl z innymi zabawkami "na pozniej" do domu w marly, montuje w nim wlasnie zjezdzalnie ! :)

Hey dziewczyny, nie uwierzycie, ale ja nadal bez neta w domu :/
I nadal nie jest za ciekawie, szlag mnie trafia co chwila, bo nie jest tak jak mialo byc. Mój M. dopiero w tym tygodniu poszedł do pracy, najgorsze, z mi się konczy ubezpieczenie europejskie, a on moze zlozyc wniosek o carte vitai dopiero jak bedzie mial pierwszy fisch de paye, czy jak to tam sie pisze, czyli 5 czerwca. Nie wiem co robic, zastanawiam sie nawet czy nie wracac do Polski :(

W ogle czy podczas ciazy mialyscie przepisana wit d3? jaka dawke? w Polsce wiem, ze sie podaje wit d dopiero dziecku, zeby zapobiegac krzywiznie, a tutaj w ciazy? lekarz przepisal mi ampulke, ale tam jest wielka dawka, mowil ze raz sie to bierze, ale teraz sie zastanawiam, moze cos przekrecilam i zle go zrozumialam? wizyte mam dopiero za 2 tyg :/

sorki, ale nie mam jak was poczytac :( nie wiem kiedy wrescie bedzie ten interent i was nadrobie.

pzdr.

cornelka ojej oje. tam net to mało istotny ale ubezpieczeni to pilna sprawa.
a witaminę D to masz ta ampułkę łyknąć i juz. to po to by dziecko miało jak z ciebie magazynować. ja tez brałam.

reklama
Hej!
Cornelka ja nie bralam witaminy ale ja w Pl ciaze przechodzilam:rofl2:Marys ma racje, internet naprawde malo wazny...Ubezpieczenie musi byc bo nie daj Bog sie cos stanie....Uda sie napewno wszystko!Buziaki!

Josephine to siew oblowilas :happy:Ale nakupilas!!!
Ja tez bylam dzisiaj na pchlim targu w Valence i zakupilam super tablice dla Alexa z literkami , cyferkami , grajaca i mowiaca po Fr! No naprawde super i prawie nie uzywana, cale 5e zaplacilam:-) No i autko pierwsze moj synek dostaly za cale 1e:-)

Jak bedzie nastepny targ tez jade!

Milego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry