reklama

Mamy z FRANCJI!

Marzenko gratulacje dla Alexa; zazdroszcze zabka bo u nas niedlugo roczek i nic!
My jedziemy do Baie de Somme, to takie mile miejsce nad La Manche...zielono, ptaki, foki itp..A Ty Marzenko masz
szczescie bo mieszkasz blisko Prowansji!
Ja kawy nie doradze, bo nie jestem koneserem, pije co wpadnie w reke (albo raczej w kubek)...
Imprezy Josephine specjalnej nie planuje, raczej torcik w rodzinnym gronie, bo ja powoli pakuje sie do przeprowadzki wiec w domu jest jak po tajfunie...

Ostatnia edycja:
reklama
hej :)

mistralka : tY SAMA ROBISZ MACARONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przeciez to jest cholernie trudne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak napiszesz ze potrafisz je robic i ze sa super to sie juz wiecej do ciebie nie odezwe :no:;-):-D:baffled:
ja uwielbiam macarony !!!!! no ale niestety sama nie potrafie ich przyrzadzac, ba ! nawet nie probuje bo dla mnie kuchnia do prawie jak fizyka kwantowa :)

DSCN6338.jpgDSCN6339.jpg

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Josephine-
wyszły mi w 50%tak to oceniamy z mężem.
Smaczne są,strasznie słodkie.No niestety to był mój pierwszy raz,i wiem że popełniłam kilka błędów.
Następnym razem postaram się ich uniknąć-czyli w przyszłym tyg.
Robiłam z przepisu-
Earl Grey Tea Macarons with Honey Buttercream Filling - YouTube
Mam jeszcze inne i następnym razem zrobię z kremem cytrynowym żeby przełamać tą słodycz.
Muszę kupić te specjalne maty silikonowe do pieczenia macarons,bo jak widzicie niekształtne mi wyszły,beza sie rozlewa i tak człowiekowi niewprawionemu wiatr w oczy:(
Ale-jestem zadowolona bo zmierzyłam się z ciężkim zadaniem!!!!:-)

Więc-możesz sie nadal do mnie odzywać,bo jeszcze idealne mi nie wyszły-hehehehehehheheeheh
A jak przestaniesz to ci wyśle w prezencie kilka na zgode:-p:-p:-p:-p:-p

Mistralko jestes okrutna, narobilas mi apetytu !!! :-)
Weeee-od razu okrutna?????!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Zapewne jakąś ciastkarnie masz za rogiem???
U mnie studzą się właśnie mały biszkopt pistacjowy,zrobię szybki krem i truskawki na wierzchu,poleję galaretką i będzie ciacho na weekendzik:)
Teraz jestem okrutna!!!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Mistralko nam mowiono ze problem jest nie o tyle z wiara ale z ustawodawstwem: np wg adopcji Kafala dziecko adoptowane nie dziedziczy po rodzicach a to jest niezgodne z prawem francuskim.
Aniu-i właśnie to jest zawarte w prawie koranicznym,czyli jest nieodłączną częścią religiii!

Mistralko, tak tak ja nie polemizuje, chodzilo mi o to, ze w zwiazku z tym, ze Kafala nie jest odpowiednikiem francuskiej adopcji, a bardziej rodziny zastepczej, te procedury sa dla postulantow utrudnione we Francji (nawet jesli ich religia jest islam);procedura uzyskania wizy jest inna itp - zazwyczaj przy adopcji wiza dla dziecka jest automatycznie przyznawana, a przy Kafala to regroupement familial;konsulat francuski robi problemy...itp, slowem jesli ktos nie ma znajomosci tak jak Ty to jest to skomplikowane :)
I blagam Cie nie badz okrutna ,ja nie mam ciastkarni za rogiem; ale pole z rzepakiem...:)

Ostatnia edycja:
Mistralko, tak tak ja nie polemizuje, chodzilo mi o to, ze w zwiazku z tym, ze Kafala nie jest odpowiednikiem francuskiej adopcji, a bardziej rodziny zastepczej, te procedury sa dla postulantow utrudnione we Francji (nawet jesli ich religia jest islam);procedura uzyskania wizy jest inna itp - zazwyczaj przy adopcji wiza dla dziecka jest automatycznie przyznawana, a przy Kafala to regroupement familial;konsulat francuski robi problemy...itp, slowem jesli ktos nie ma znajomosci tak jak Ty to jest to skomplikowane :)
I blagam Cie nie badz okrutna ,ja nie mam ciastkarni za rogiem; ale pole z rzepakiem...:)

hehehhhheheeh-wymiekłammmmmmmmmmmmmmmmm
POOOOOOOOOLE Z rzEPAKIEMMMMMMM?????HEHEHE
No to zazdraszczam-pewnie masz olej za darmocheee??Ile ja bym ciastek napiekła na takim oleju:)))))))))))))

reklama
Laseczki
sluchajcie jak to jest z tym wypadkiem przy pracy...kto zaplaci za chorobowe, w jakim czasie i ile?

Moj A. dostal Bulletin de Paye i tam jest cos takiego Absence accident travail -300e- powiedzicie mi czy to duzo za nieobecnosc w pracy? Wtedyy mial wlasnie chorobowe co sie przewrocil na schodach..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry