reklama

Mamy z FRANCJI!

Josephine ja tez lubie te macarons z Paula czy Picard; ja tam zjem wszystko co slodkie bez krecenia nosem:)
Wielkie gratulacje dla synka artysty!!
Zoe moj synek ma urodziny 9 czerwca; wiec niedlugo po Twojej malenkiej.
Josephine moje konto FB nie jest zbyt aktywne ale Ci podam mailem
Milego weekendu Dziewczyny!!!

reklama
ania no to blisko moja 6 czerwca!!
bylismy na wystepie, wszystko ladnie pieknie, a jak przyszlo na grupe mojej to jako jedyna powiedziala ze ona nie idzie i juz; zawolali mnie, tu wszyscy czekaja, ale nie ona nie idzie, mysle no co nie przekonam i poszli bez niej ja sie wkurzylam i zabralam ja i poszlam , potem mialy byc dyplomy, nagrody itp....wkurzylam sie i tyle. byly dzieci i mlodsze i starsze i kazdy cos robil... no nic ide chyba sie zdrzemne ;)

zoe : trudno sie mowi :) nie ma co jej zmuszac, bo sie zrazi
a tak to kiedys sama nabierze ochoty i bedzie OK :)

zapomnialam : wkoncu pokazalas nam zdjecie twojej ksiezniczki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! super :) fajniutka jets, a laurke dostalas piekna! u nas nic nie bylo na dzien matki... dziwne, nie ? :/

u mnie maly juz spi, starszak na dworze pod domem z tata, a ja ide troche posprzatac bo weekend = tornado przez dom!

Josephine slyszalam ze w wielu szkolach rezygnuja z obchodow dnia matki,z tego powodu, ze rodziny sa coraz bardziej pokomplikowane przez rozwody itp i to ma uniknac sytuacji aby dzieciom co nie maja mamy czy taty bylo przykro. (sama znam czworke rodzenstwa, ktora stracila tate z powodu choroby- bylo im wyjatkowo ciezko gdy nauczycielka zmuszala do rysowania laurek na dzien ojca) Moze Szkola Twojego synka wyznaje ta zasade i stad nie dostalas szkolnej laurki? A teraz przy adopcji gejowskiej to bedzie to jeszcze bardziej skomplikowane w szkolach...

JOSEPHINE to ty nie widzialas zdjeci mojej malej? jutro cos wstawie jeszcze....
ANIA tu we fr jest gejowska adopcja????? nie wiedzialam!
a dzis na tych wystepach byla jedna dziewczynka starsza tak moze z 14 lat i chora , nie wiem na co ale chyba jakies , moze jakies upodledzenie, nie jestem pewna, ale ze ona lubi gimnastyke to zrobili specjanie dla niej taki wystep gdzie ona raz skoczyla przez skakanke czy fikolka zrobila ...ja plakalam!!!!!taka dumna byla!super to zrobili.

abc.jpgacb.jpgbca.jpg

Kochane ale tutaj ciuchutko...

U mnie pada.....buuuuuu okropnie i spac sie chce.
Maż drzemie, Alexander tez tylko ja na chodzie :rofl2:

Wczoraj bylismy nad jeziorkiem na grilu i bylo calkiem przyjemnie.Spotkalismy sie ze znajomymi ktorzy byli ze swoimi znajomymi francuzami- mili ludzie. Niestety pogoda pod wieczor nam sie zepsula i zaprosilismy do nas gosci i tak posiedzielismy do 22,30.Alex spal i dzieci znajomych zajely sie soba:-) Na koniec imprezy synek 7-letni oswiadczyl ze chce zostac u nas na noc i ze bedzie spal z pieskiem i z Alexem razem:-DJego mama sie nie zgodzila tym bardziej ze maly boi sie sam spac...
Ale z tymi francuzami zeszlismy na temat rozliczenia podatku tutaj. Moj A. gdzies sie dowiedzial ze do jakiejs kwoty nie trzeba sie rozliczac z podatku. W zeszlym roku pracowal-pazdziernik,listopad,grudzien.Wiec narazie nic nie skladalismy. Ale Ci francuzi powiedzieli ze koniecznie trzeba sie rozliczyc. Pojsc do urzedu zlozyc te fiszki za zeszly rok i ze bedzie dobrze. Zostalo nam nie wiele czasu. Moze sie orientujecie jak to jest. W necie nie moge znalezc zadnej informacji.

Zoe dzieki za torcik! Cora wyglada na lobuziare:happy2:

Ania ja tez nie wiem nic o gejowskiej adopcji!!!!

Milego dnia!!!!

reklama
hej

zoe : swietna ta twoja mala:) i bardzo fajnie ze w szkolne zorganizowali takie integracyjne przedstawienie
ja z kolei wczoraj ryczalam bo sobie obejrzalam na you tube reportaz "mères courage" ...
wlaczylam tak o dla spedzenia jakos leniwie czasu, myslalam z ebedzie o matkach odwaznych co np. maja 7ke dzieci, czy godza rodzine z praca takie super woman... remontuja dom... a tam... szok przezylam ...
wtspe : piekna mlod apra, piekny dom kazdy pokoj jak z j gazety deco ... i dopiero po chwili informacja : dwie ciezko chore corki ...

anucha : gejowska adopcja we francji ??? to przeszlo?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry