reklama

Mamy z FRANCJI!

anucha : mozliwe ze wlasnie z tego wzgledu nic nie robili... ale szkoda ... bo tym tokiem myslenia to nic nieldugo nie bedzie mozna swietowac
rodzenstwo - nie bo jedynacy
rodzice - nie bo sieroty
boze narodzenie, wielkanoc - nie bo religia
dnia dziecka : nie ma
dnia ucznia : nie ma
w sumie to niewiele rzeczy do "swietowania" ... :(

reklama
Ale z tymi francuzami zeszlismy na temat rozliczenia podatku tutaj. Moj A. gdzies sie dowiedzial ze do jakiejs kwoty nie trzeba sie rozliczac z podatku. W zeszlym roku pracowal-pazdziernik,listopad,grudzien.Wiec narazie nic nie skladalismy. Ale Ci francuzi powiedzieli ze koniecznie trzeba sie rozliczyc. Pojsc do urzedu zlozyc te fiszki za zeszly rok i ze bedzie dobrze. Zostalo nam nie wiele czasu. Moze sie orientujecie jak to jest. W necie nie moge znalezc zadnej informacji.

Zoe dzieki za torcik! Cora wyglada na lobuziare:happy2:

Ania ja tez nie wiem nic o gejowskiej adopcji!!!!

Milego dnia!!!!

Marzenka-jestem zdania że nawet jesli nie pracował wiele musi się rozliczyć tak czy siak!Być może mu coś zwrócą z tego względu?
Swoją drogą-ALEEEEEE MASZ ZRYW kochana!Już jest czerwiec a rozliczenie trzeba było zrobić do końca maja!

Co do adopcji gejowskiej-JESTEM NA NIEEEEEEEEEEEEEEE!!!
Widziałam różne programy w Anglii na ten temat i te dzieci niestety nie są w 100% szczęśliwe w późniejszym wieku kiedy zaczynają rozumieć!Szykany w szkole etc-wiecie jakie otoczenie potrafi być okrutne?

Niech sobie biorą ślub etc,ale dzieci kategorycznie bym im nie pozwoliła adoptować i tyle.
Szkoda-wielka szkoda jeśli we Francji wejdzie w życie taka ustawa zezwalająca na to:(

U nas także pięknie,gorąco!
Wczoraj wybraliśmy się do Bormes z braćmi męża.Cudowny dzień!
Rano robiliśmy zakupy i mąż sprawił mi cudny prezent w postaci pięknych sandałów!!!!MEGA HAPPY:)

Zoe-piękna córeczka ale łobuziak widać:))))))))))))))))))heheheh
Po kim ona to ma?

Która z was robiła Madlein'ki????
Kupiłam formy silikonowe,przepis mam-jutro experyment zrobie!heheheh

Zobacz załącznik 471223 210550ff4b.jpg

p.s-sorki-mój mąż zawsze robi takie głupie miny do zdjęcia co mnie strasznie irytuje!Mam chyba 10% normalnych zdjęć z nim:))))))))

mistralka : piekne fotki :)))))))))
madlenki ja robie, bo to jedne z najprostszych ciastek hihihihihihihi :) 10min i po sprawie :)
w piekarniku 10min tez
a przepisu nie mam konkretnego, zawsze otwieram i z net'u biore :) podobnie z gato o chocola :)

marzenka : nietstey nie poradze co do podatkow...zielona jestem w tym temacie !!!!

no widzicie jakiego mam lobuza!! :tak:po kim to ma to nie wiem, ja grzeczna bylam za mlodego moj tez, chyba po moim bracie!!:-D
ja rowniez jestem na NIE!!!! co do adopcji gejowskiej....niech sobie psa wezma jak chca miec kogos w domu!! tak samo mysle jak mistralka niech sobie sluby biotra itp ale dzieci nie!!!
u nas sloneczko wychodzi! torcik zjedzony :)
milego wieczoru dziewczyny!!

marzenka musisz sie rozliczac nawet jak nic nie przepracowalas , czyli na zero! ja tez w 2011 tylko 3 miesiace mialam przepracowane i juz sie rozliczylam. tylko teraz mnie ganiaja za podatki od mieszkania, bo ja mieszaklam z moim a on to mial z pracy mieszkanie i pelno papierow , bo im cos nie wychodzi....
mistralka fotki fajne!! piekne widoki! zazdroszcze!:tak:

mistralka : piekne fotki :)))))))))
madlenki ja robie, bo to jedne z najprostszych ciastek hihihihihihihi :) 10min i po sprawie :)
w piekarniku 10min tez
a przepisu nie mam konkretnego, zawsze otwieram i z net'u biore :) podobnie z gato o chocola :)

marzenka : nietstey nie poradze co do podatkow...zielona jestem w tym temacie !!!!

Mówisz że szybkie???No ja znalazłam na youtube-ale nie takie szybkie jak ja myśle!
Kilkanaście sekund jajka z cukrem nad parą żeby zagrzać do 50st.c,potem 10 min miksować na wysokich obrotach.
Dodać 250g mąki,extraktu waniliowego i skórki otartej z cytryny,wymieszać szpatułką.Dodać rozpuszczone masło i wymieszać-i tyle!Ty tez tak robisz czy masz jakiś prostszy przepisik?

Ja zrobię na początek z tego podstawowego,powyżej,lecz jeśli masz szybszy-zrobię i takowy!:blink:
Uwielbiam madlenki na śniadanie z kawką!

Dzięki dziewczyny:)No widoki są tutaj w wielu miejscach cudowne,lecz ja niestety mam mało czasu na relaks.A kiedy mam-to jest pełno turystów i tłok na plażach....
Wczoraj wybraliśmy się,ale tłumy wszędzie niestety:((((((((

ZOE-rozbroiłaś mnie tym słoneczkiem???To u was po 19 wschodzi słoneczko??heheheheheehehehehhhee

mistralka sloneczko wyszlo na wieczor na chwilke ...po calym dniu pochmurnym i deszczowym.
co do ciastek znam , moj mowi ze nie lubi ich , i wogole ze dlugo sie przygotowuje.... ale przepis ciekawy! ide sprzatac!:baffled::rofl2: milej nocki

mistralka : to chyba jakies luksusowe madlenki :) ja robie takie zwykle
1àmin szykowania 10 w piekarniku i tyle
o tu masz np. przepis choc nie mowie z eakurat tego uzywalam, zawsze zmieniam stronki wybieram pierwsza lepsza z haslem "facile" lub "rapide" ;)

kolorowych wszystkim !!!

reklama
mistralka : to chyba jakies luksusowe madlenki :) ja robie takie zwykle
1àmin szykowania 10 w piekarniku i tyle
o tu masz np. przepis choc nie mowie z eakurat tego uzywalam, zawsze zmieniam stronki wybieram pierwsza lepsza z haslem "facile" lub "rapide" ;)

kolorowych wszystkim !!!
o tuuuuuuuuuuu/???Czyli gdzie Josephine?????????????????????:-p:-p:-p
No ja zrobię dzisiaj te 'luksusowe' i zobaczymy jak mi wyjdą i jak będą smakować.Wyciągnęłam już jaja żeby się ogrzały:)

Już jestem po pracy,trochę zdechła i przybita.Mam smutny dzień.........

Miłego dnia dziewczyny:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry